Naon anu kedah terang sadayana ngeunaan iklim padang pasir

Desierto

Nalika urang mikirkeun gurunBiasana gundukan gurun Sahara aya dina pikiran, atanapi bentang anu tiasa ditingali di sababaraha bagéan Méksiko. Di dua tempat éta, pastina panas pisan siang, tapi sapeupeuting suhu na turun drastis.

Kanggo milari sababna, kuring ngajak anjeun maca tulisan ieu anu kami parantos nyiapkeun ngeunaan hal-hal anu béda-béda todo el mundo anjeun kedah terang ngeunaan iklim padang pasir.

Aya gurun tiis

Leres, upami anjeun mikir yén ngan aya gurun anu seueur, seueur panas, anjeun salah. Di planet Bumi aya anu sanés anjeun kedah nganggo, enya atanapi enya, baju haneut termal, utamina upami anjeun jalma tiis sapertos kuring, yén nalika suhu turun di handap 10ºC anjeun mimiti peryogi jaket anu saé.

Gurun ieu dibagi jadi dua: di tiis, anu mangrupakeun Gobi (Mongolia sareng Cina), Tibet, Cekungan Great Nevada sareng Puna; jeung kutub, anu sakumaha namina nunjukkeun, aya di Kutub. Suhu rata-rata taun sakitar -2ºC dina kasus gurun tiis, sareng -5ºC di gurun kutub.

Aya kahirupan di gurun

Saeutik pisan, tapi aya. Tangtosna, aranjeunna henteu biasana dipendakan di tengah gurun, tapi langkung sering di daérah caket cai. Diantara sato anu urang mendakan teh kalajengkingéta ontaéta bobcatéta ajag, la rattlesnake, ombak kuya padang pasir; sareng pepelakan urang gaduh seueur spésiés akasia, sapertos A. tortilis, anu baobab (Adansonia) atanapi Gurun mawar (Adenium obesum).

Peutingna tiis pisan di gurun

Ieu sabab, dina henteuna pepelakan sareng awan, siang siang taneuh nyimpen panas gancang, tapi peutingna bakal leungit sagancangna. Maka, suhuna bahkan tiasa turun handapeun 0ºC.

Gurun Merzouga

Gurun mangrupikeun tempat anu luar biasa, henteu saur anjeun? 🙂


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Stella maris darlan cenahna

    Leres, kuring hoyong terang sapertos kumaha dinten 24-jam di gurun anu paling haneut. Enjing, siang sareng wengi. Hatur nuhun!! Nampi Rébuan Rahmat Suci ti Gusti Anu Alus !!!