Naon anu dilakukeun ku ahli géologi?

naon anu dilakukeun ku ahli géologi sareng sabaraha hasil anjeunna

Dina élmu anu ngulik planét urang nyaéta géologi. Jalma anu ngulik sareng latihan ngeunaan géologi dikenal ku nami ahli geologi. Aya loba jalma anu teu nyaho naon anu dilakukeun ku ahli géologi.

Ku sabab kitu, urang badé ngahaturanan tulisan ieu pikeun nyarioskeun ka anjeun naon anu dilakukeun ku ahli géologi sareng naon pentingna pikeun konservasi planét.

naon anu dilakukeun ku ahli géologi

Pikeun asup ka dunya ieu panalungtikan sareng pangaweruh bumi, urang kedah ngartos heula konsép para ahli ieu, naon géologi, naon anu anjeunna laksanakeun, nu boga tugas nalungtik asal usul jeung bumi. Évolusi Bumi, tempo sagala sumberdaya alam bisa nyadiakeun.

Insinyur géologis ngagambarkeun profési nu jawab nalungtik, nalungtik, pamahaman sarta delving kana sagalana nu patali jeung bumi urang nyicingan, kaasup sagara, situ, jungles jeung sagalana nu lingku aranjeunna dina ulikan ieu.

Naon géologi jeung naon anu anjeunna laksanakeun aya hubunganana sareng ulikan batu, taneuh, fosil sareng gunung. Hatur nuhun ka aranjeunna, évolusi umat manusa, pamisahan buana, formasi struktur géologis, komposisi gunung seuneuan sarta loba kamajuan dina masalah géologis geus nyababkeun pamanggihan hébat.

Insinyur géologis ngalaksanakeun seueur kagiatan dina misina pikeun ngartos pangeusina sareng ngembangkeun téknologi pikeun manusa tanpa gaduh pangaruh anu parah di pangeusina.

Naon ahli géologi sareng naon anu anjeunna laksanakeun bakal difokuskeun tujuan khusus gumantung kana cabang géologi dimana anjeunna ngahususkeun. Tapi sanaos kitu, para ahli ieu ngagaduhan tanggung jawab pikeun ngartos sareng ngalaksanakeun:

  • Diajar komposisi internal sareng éksternal Bumi.
  • Ulikan distribusi lempeng tektonik.
  • Aranjeunna nalungtik iklim kaliwat.
  • Aranjeunna nalungtik ékstraksi mineral.
  • Éksplorasi minyak sareng gas sareng panalungtikan sumber cai.
  • Aranjeunna nyegah bencana alam.

Penting pikeun nunjukkeun naon ahli géologi sareng naon anu anjeunna laksanakeun, salian kagiatan ieu, para ahli di lapangan parantos ngaidentifikasi. panyabab lini, jaman és, évolusi kahirupan, sareng téknik anu diidentifikasi pikeun nyegah polusi cai taneuh, ékstraksi minyak Loba téori, kayaning téknologi anyar jeung kumaha carana nyegah longsor, geus nempatkeun kana prakték sarta ngahontal hasil alus.

pentingna géologi a

Aya seueur cabang géologi, tapi sadayana fokus dina hiji cara atanapi anu sanés dina konservasi sareng diajar planét. Hayu urang tingali cabang anu paling penting pikeun ngartos naon géologis sareng naon anu anjeunna laksanakeun:

Ingeniería Géologica

Ti geoengineering, desain wangunan jeung konstruksi pikeun panalungtikan terapan pikeun ngajaga kasaimbangan lingkungan, konservasi taneuh, pencegahan deforestasi, jsb, pikeun ngalaksanakeun proyék dumasar kana ngahindarkeun dampak alam.

Géologi Lingkungan

Ngarengsekeun masalah lingkungan mangrupikeun bagian tina ahli géologi sareng padamelan na. Tina géologi lingkungan, ulikan jeung kontrol kasusah dina cai, taneuh, sasatoan, tutuwuhan, kagiatan manusa jeung prosés alam.

Géokimia

Naon géologi sarta karyana dina géokimia patali jeung ulikan sarta komposisi batuan sarta cairan. Salaku tambahan, éta nganalisa prosés kimia anu lumangsung di jero Bumi jeung lapisan luar na.

géomorfologi

Ulikan ngeunaan parobahan dina beungeut bumi disababkeun ku réaksi kimiawi béda, évolusi jeung sagala rupa prosés mangrupa bagian tina kagiatan profésional ieu.

Géofisika

Naon geologi jeung tugasna pikeun diajar geofisika, nu ngawengku analisa gempa, pangaruh gravitasi, geomagnetism, jsb. Anu dilakukeun ku geofisika nyaéta milarian deposit mineral sareng minyak.

Hidrogéologi

Cabang ieu ngulik cai taneuh sareng cai permukaan, paripolahna dina pangaruh alam, massa sareng gerakanna.

Géokimia

Aya spesialis dina widang oseanografi dina widang, digawé dina ulikan dasar laut, kimia sagara, oseanografi météorologi, jeung perubahan iklim, kitu ogé ulikan ngeunaan gelombang jeung arus. Ahli géologi kelautan kalebet kana disiplin ieu.

paleontologi jeung fosil

Ahli géologi paleontologi diajar fosil, ti mikroba nepi ka dinosaurus.

Sedimentologi

Diajar sédimén Bumi, kumaha aranjeunna dikelompokkeun, dicampur sareng kumaha aranjeunna janten batu sédimén ogé bagian tina padamelan para ahli ieu.

Séismologi

Lini, sumber anu dikontrol, atanapi ngabeledug diulik ngaliwatan séismologi sareng mangpaat pisan pikeun ngaramal gempa anu bahaya, pemetaan interior planét, sareng ngajalajah sumber daya.

Géologi struktural

Ulikan ngeunaan deformasi batu, téktonik lempeng, sareng deformasi sesar mangrupikeun bagian tina padamelan ahli géologi struktural.

Énergi anu teu konvensional sareng ahli géologi masa depan

Naon géologi jeung naon manéhna teu ogé pakait jeung ulikan ngeunaan énergi terestrial, énergi panas bumi, énergi angin jeung énergi pasang surut. Ieu mangrupikeun widang anu ngembang anu ngamajukeun proyék anu penting pisan pikeun konservasi pangeusina.

Vulkanologi jeung gunung seuneuan

Diajar gunung seuneuan, formasi maranéhanana, lokasi, sarta ngaramal letusan maranéhanana mangrupa salah sahiji hal géologi ngalakukeun ogé, sarta anjeunna ogé nalungtik batu dihasilkeun ku tipena béda bitu sarta letusan alam.

Sacara umum, géologi sigana neuleumkeun diri dina loba widang sains jeung panalungtikan, minyak, batubara, gas alam, geothermal, pertambangan atawa pertambangan, tata guna lahan, logam, tatanén, ieu ngan sababaraha disiplin nu nangtukeun naon géologi a.

Panaliti anu dilakukeun ku para ahli ieu ngagaduhan kamampuan pikeun ngaminimalkeun dampak atanapi karusakan anu disababkeun ku bencana alam sareng résiko anu tiasa diprediksi dina waktosna. Teu aya ragu yén ieu mangrupikeun karir anu nguntungkeun, sareng pangaweruh urang ngeunaan planét urang anu éndah téh alatan panalungtikan anu jero anjeun.

geolog jeung ciri na

Sedengkeun pikeun gaji ahli géologi, éta bakal gumantung kana pangaweruh jeung pangalaman manéhna, dina harti ieu, panghasilan kira-kira kieu:

  • Ahli géologi kalayan pangalaman kirang ti 1 taun earn gaji taunan $48,769.
  • Upami waktos anjeun di pasar padamelan antara 1 sareng 4 taun, gaji rata-rata ahli géologi nyaéta $53,093 per taun.
  • Antara 5 sareng 9 taun pangalaman, anjeun bakal kéngingkeun diperkirakeun $65,720 per taun.
  • Upami ahli géologi umurna langkung ti 10 taun tapi kirang ti 20, gaji taunan na bakal $78.820.
  • Upami anjeun gaduh pangalaman langkung ti 20 taun, gaji taunan anjeun bakal ngeunaan $97.426.

Abdi ngarepkeun ku inpormasi ieu anjeun tiasa langkung jéntré ngeunaan naon anu dilakukeun ku ahli géologi sareng naon pentingna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.