Naon ari anéméter

naon éta anéméter

Kami kantos ngainterpretasikeun angin salaku gerakan hawa ti hiji daérah ka daérah anu sanés sareng, kecuali upami nyandak pasir atanapi bahan, urang moal tiasa ningali. Panasaran jalma dina angin asalna tina cara ngukur naon anu urang teu tiasa ningali. The anemometer Éta alat pangukur anu dianggo pikeun ngukur angin sareng kakuatanana. Éta mangrupikeun instrumen meteorologi anu paling sering dianggo dina dunya meteorologi.

Kituna, urang bakal ngahaturanan tulisan ieu pikeun nyaritakeun naon anéméter, ciri sareng kagunaannana.

Naon ari anéméter

pentingna ngukur angin

Anemométer ngukur laju angin sakedapan, tapi bursts tiasa ngarusak hasil pangukuran, janten pangukuran anu paling akurat nyaéta rata-rata pangukuran anu dilaksanakeun unggal 10 menit. Di sisi anu sanésna, anéméter ngamungkinkeun urang langsung ngukur kecepatan maksimum tiupan angin. Éta sababna naha cocog pisan pikeun kagiatan bahari.

Hatur nuhun kana alat-alat meteorologi ieu urang tiasa terang laju angin. Anu paling sering dianggo nyaéta anu disebut windlass. Aranjeunna ngukur kagancangan dina km / jam. Nalika angin 'tabrakan' sareng windlass, éta muter. Lapisan anu dilakukeun dibaca ku konter atanapi direkam dina pita kertas upami éta mangrupikeun anemograf.

Pikeun ngukur kecepatan angin horisontal, alat anu paling sering dianggo nyaéta anemometer cangkir, dimana rotasi cangkir sabanding sareng kagancangan angin. Satuan pangukuran nyaéta km / jam atanapi m / s.

Ciri utama

rupa-rupa anéméter

Karakteristik fisik anemometer beda-beda kusabab penampilanana, tapi salaku rotasi anu paling sering dianggo, anjeun kedah terang yén éta ngagaduhan agul dina awakna, sababaraha popsicle atanapi cangkir di tungtungna, sareng batang awak sapertos kipas. nyaéta pikeun itungan kagancangan angin.

Sanaos jinis sanésna nyayogikeun parobihan ageung kana modél aslina sareng gambar, fungsina henteu robih. Sadayana nyayogikeun ukuran kecepatan cairan gas. Tangtosna, sababaraha langkung akurat tibatan anu sanés.

Anggoanna praktis pisan, data anu anjeun pasihkeun kapaké pisan, sareng sabab éta henteu mahal pisan, saha waé anu tiasa ngaraosan manpaatna, ngajantenkeun alat ukur ieu janten dasar tina kahirupan sadidinten sareng profesional jalma-jalma.

Jinis anémétris

ukuran angin

Aya seueur jinis anéméter. Dorong kabentuk ku bola kerung sareng cahaya (Daloz) atanapi sabeulah (Liar) anu posisina relatif ka titik gantung robih ku angin, anu diukur dina kuadran.

Anemométer puteran dilengkepan cangkir (Robinson) atanapi baling-baling anu nyambungkeun kana poros tengah. Rotasikeunana saimbang sareng kagancangan angin sareng tiasa gampang dirékam; Dina anémometer magnét, puteran ieu ngaktipkeun microgenerator pikeun ngabantosan akurasi. Pangukuran.

Anemometer komprési dumasarkeun kana tabung Pitot sareng diwangun ku dua tabung alit, salah sahijina ngagaduhan liang payun (kanggo ngukur tekanan dinamis) sareng liang sisi (kanggo ngukur tekanan statis), sareng anu sanésna ngan ukur liang sisi. Beda antara tekanan anu diukur ngamungkinkeun laju angin ditangtukeun.

Anéméter anu heran mirah tiasa dipésér ti sababaraha padagang utama di pasar. Nalika presisi tinggi leres-leres diperyogikeun, anémometers ieu tiasa cocog pikeun aplikasi meteorologi sareng dipasang dina turbin angin. (Biasana ngan ukur dipaké pikeun nangtoskeun naha aya angin anu cekap pikeun ngamimitianana)

Nanging, anéméter mirah henteu aya gunana pikeun ngukur kagancangan angin dina industri tenaga angin sabab tiasa akurat teuing sareng kirang dikalibrasi, sareng kasalahan pangukuran tiasa 5% atanapi bahkan 10%. Anjeun tiasa mésér anémometer profesional anu dikalibrasi kalayan harga anu murah sareng kasalahan pangukuran na sakitar 1%.

aplikasi

Aya seueur aplikasi pikeun anemometer dina sababaraha aspek. Hayu urang tingali anu utama:

  • Tani: Pariksa kaayaan pikeun nyemprot pepelakan atanapi ngaduruk jarami.
  • Penerbangan: balon hawa panas, glider, hang glider, microlight, parasut, paraglider.
  • Téknik sipil: kaamanan konstruksi, kaayaan damel, operasi bango aman, pangukuran angin.
  • Latihan: pangukuran sareng ékspérimén aliran hawa, évaluasi kaayaan luar pikeun olahraga sakola, panilitian lingkungan.
  • Punah: Nunjukkeun bahaya seuneu sumebar.
  • Pemanasan sareng ventilasi: pangukuran aliran hawa, mariksa kaayaan saringan.
  • Hobi: modél kapal terbang, modél kapal, langlayangan.
  • Industri: Ukuran aliran hawa, kontrol polusi.
  • Actividades al aire gratis: panahan, Ngabuburit, némbak, mancing, golf, balayar, atletik, kémping, hiking, gunung.
  • Damel di luar negeri: meunteun kaayaan.

Kumaha gawéna

Tiasa janten jinis anemometer anu paling sering dianggo nyaéta jinis cangkir, anu ngitung kecepatan angin ku ngitung répolusi anu kacatet, dinyatakeun dina méter per detik (m / s).

Jinis anéméter anu sanés nyaéta anemometer filamén panas, anu dianggo utamina pikeun parobihan gancang-gancang. Jenis anemometer ieu diwangun ku platinum anu dipanaskeun listrik atanapi kawat nikel sareng nalika kakeunaan angin ngahiliwir, suhu filamén bakal robih pikeun nyayogikeun data anu diperyogikeun.

Ku cara kieu urang bakal kéngingkeun bacaan, tapi upami urang hoyong data janten rata-rata, perlu ngalaan alat salami 10 menit kanggo kéngingkeun margin itungan anu saé, sabab upami anjeun uji kecepatan angin pikeun sababaraha detik, éta tiasa ukur ngukur angin ngahiliwir, henteu aliran hawa konstan utama.

Pentingna anemometer

Pentingna alat ieu kagambar dina seueur bidang atanapi kagiatan anu tiasa dianggo. Sanaos henteu seueur kagunaan, ukuran kagancangan angin ngagambarkeun data anu kapaké pikeun sababaraha pancén, jadi éta nempatan tempat anu penting. Ukuran alat.

Kusabab angin mangrupikeun faktor konci dina seueur kaayaan atanapi padamelan, pangukuranana mangrupikeun kaunggulan anu penting, berkat instrumen ieu urang tiasa gampang ngartos inpormasi sareng harga na terjangkau pisan.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan naon anéméter sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.