Nalika hujan sigana datang tina pilem horor

bangkong hujan ku payung

Salami waktos ieu, kami parantos nyarioskeun seueur jinis hujan. Tina kajadian anu paling umum, anu paling henteu ati, sareng kajadian anu spésifik sareng rongkah tina ieu. Ti hujan leueur, hujan es, badai listrik sareng kumaha ogé kabentukna, naha, sareng sajabana Tapi dinten ieu urang badé nyarioskeun perkawis hujan anu khusus sareng benten.

Siga kaluar tina pilem anu pikasieuneun, jadi teu biasa anu seueur jalma ragu ayana. Malah sering jalma anu parantos kasaksian aranjeunna moal ngartos naon anu aranjeunna ningali. Hanjakal sareng pikasieuneun, urang nyarioskeun hujan beureum sareng anu murag sato ti langit. Duanana gaduh panjelasan meteorologi, tapi matak ngareuwaskeun yén saurang ogé henteu liren mikirkeun hal éta. Enigmas anu nganyahokeun, éta anu bakal kami laksanakeun ayeuna.

Hujan getih, cai beureum

getih beureum beureum hujan

Anéhna, cai beureum ieu téh diverifikasi ti saprak jaman kuno Kakaisaran Romawi. Pikareueuseun jalma-jalma anu cicing, éstu kabodoan, hujan ieu henteu diwangun ku getih sanaos sigana.

Lebu atanapi keusik anu ditajong nalika angin ngahiliwir kalayan intensitas tinggi, sareng jalma-jalma anu pewarna cai warna ieu. Angin anu kuat ngadorong awan ka luhur dugi ka pasir sareng partikel cai campuran. Fénoména ieu, masih kénéh anéh, mendakan frékuénsi pangageungna di Éropa, ku ngadorong pasir ti Afrika ka arah buana tatangga.

getih beureum hujan

Upami hiji dinten anjeun ningali hujan beureum ieu, urang ngarepkeun sahenteuna henteu janten tahanan sieun. Atanapi mikir yén hal anu goréng bakal kajadian, anu masih réaksi alami anu urang tiasa gaduh.

Lauk sareng bangkong murag tina langit

sato lauk paéh murag tina langit

Gambar kumaha supir mendakan jalan nalika nyanghareupan kajadian sapertos kitu (Cina)

Fénoména ieu parantos didokumentasikeun di panjuru planét. Sapertos hujan beureum, bawaan pikeun manusa sieun ku nyaksian pikasieuneun sapertos kitu. Janten mahiwal pisan, yén nalika kajadianana dipedar tanpa rinci, éta hésé dipercaya. Éta tiasa dipedar ku hiji jalma, éta mangrupikeun hal anu kedah dipaliré. Tapi nalika seueur jalma parantos ningali, sareng di sadaya tempat, aranjeunna sadayana henteu tiasa nyiptakeun carita anu sami.

Hujan ieu, di mana urang ningali lauk, bangkong, oray, sareng sababaraha sasatoan sanésna murag, asal na di perairan. Anu anéh ngeunaan éta acara nyaéta iraha ragrag teu disangka-sangka kana taneuh, komo dina jarak anu jauh tina cai. Hujan anu misterius ieu dijelaskeun dina 1919 ku American Charles Fort. "The Book of the Damned" janten padamel anu munggaran anu ngadokuménkeun fénoména ieu.

Waterspout

Kali nalika lauk sareng sato sanésna diseuseup kana méga

Kanyataan yén aranjeunna ragrag jarak jauh sabab nalika perairan "nyerep" sajumlah ageung cai, aranjeunna tetep dina awan. Arus angin anu kuat anu ngamungkinkeun anjeun, sami sareng anu kajantenan ku hujan es, aranjeunna ngangkut sasatoan. Tungtungna, nalika angin turun intensitasna, aranjeunna murag tina méga, ningal bentang anu surem ieu.

Fakta panasaran ngeunaan éta nyaéta nalika sato murag, aranjeunna condong sadayana spésiés anu sami.

Éta kajadian Salasa 26 Séptémber ieu

Kasus anyar-anyar ieu? Salasa ieu 26 di Tamaulipas, Méksiko. Saatos gempa bumi, aktivasina gunungapi Popocatépetl sareng siklon, sigana alam ditangtukeun teu masihan aranjeunna istirahat. Sareng nalika siga anu henteu aya anu tiasa kajantenan, atanapi sahenteuna henteu benten, lauk murag tina langit. Kajadian di sakola di lingkungan Lomas de Rosales, di Tampico.

Kanyataanna éta dikonfirmasi sareng dibagi dina halaman Facebook ngeunaan Perlindungan Sipil. Gancang parantos sumebar ngalangkungan jaringan sosial. Warga nyaksian éta acara di pusat pendidikan, hal anu langka pisan di belah kalér nagara.

Fénoméologis meteorologis anéh, tapi henteu pikeun éta, teu mungkin. Alam ngagaduhan tungtungna, béda tina éndah, sareng pikasieuneun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.