Naha gelombang tiis aya hubunganana sareng perubahan iklim?

Salju leumpang

Kamungkinan yén dina waktos ayeuna anjeun ragu naha parobihan iklim leres-leres kajantenan atanapi henteu, anu dugi ka tingkat anu logis kumargi salju salju anu kajantenan di Spanyol dinten ayeuna sigana nunjukkeun anu sabalikna.

Najan kitu, gampang pisan ngabingungkeun istilah cuaca sareng iklim. Aranjeunna ngagaduhan hubungan anu caket, tapi éta henteu sami: sedengkeun anu pangheulana nuduhkeun nilai-nilai khusus pikeun tempat anu tangtu, anu kadua ngarujuk kana data anu sami ieu tapi dina jangka panjang.

Nyandak ieu kana akun, ombak tiis sareng panas, banjir, angin topan sareng fénoména sanés anu asalna di atmosfir mangrupikeun kajadian anu khusus anu parobihan iklim henteu nyegah tapi teu ngarobih. Sakumaha anu dijelaskeun ku ahli meteorologi AEMET Ernesto Rodríguez Camino ka portal Hiptéksual, »Nalika urang ngagaduhan parobihan iklim, dititénan sareng diproyeksikeun ka pikahareupeun, salah sahiji hal anu dititénan nyaéta parobihan fenomena anu ekstrim. Anjeun tiasa ngarobih inténsitas, frékuénsi… fénoména tipe tiis biasana kirang jumlahna sareng kirang kuat. Tapi éta henteu hartosna aranjeunna diteken sareng nalika muncul, parobihan iklim dipertanyakan.

Sanaos kanyataan yén gelombang tiis ieu anu urang alami sigana mangrupikeun kajadian anu luar biasa, éta sanés waktos munggaran kajantenan ogé anu terakhir. Dina sajarah panganyarna kami, kami nyorot gelombang paling handap di Spanyol:

  • Ti tanggal 13 dugi ka 29 Désémber 2001: kalayan lilana 17 dinten, suhu minimum nyaéta -15ºC sareng mangaruhan 32 propinsi.
  • Ti tanggal 8 dugi ka 15 Pébruari 2012: kalayan lilana 7 dinten, suhu minimum anu kacatet nyaéta -20ºC. Éta mangaruhan 30 propinsi.

Salju

Fénoména suhu handap sareng hujan salju ieu mangrupikeun hal anu paling tiasa diprediksi, sahingga masarakat tiasa masihan bewara awal sahingga tiasa nyandak tindakan anu diperlukeun sahingga ngahindaran masalah.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.