Nagara dunya anu merangan halodo

Kagaringan-Chili

Sanaos henteu diperhatoskeun kuduna, pokona tina kakirangan cai Éta mangrupikeun salah sahiji anu paling matak pikahariwangeun sareng serius anu bakal ngaganggu planét dina taun-taun ka payun. Chili ayeuna sangsara halodo paling parah tina sajarah na sareng seueur nagara-nagara sanés dina planét anu berjuang ngalawan masalah hébat ieu anu seueur disababkeun ku perubahan iklim.

Cai mangrupikeun komoditi anu berharga anu henteu kaleuleuwihan sareng anu mimiti langka, janten sadayana kedah waspada nalika nyéépkeunnana. Numutkeun rupa laporan dikintunkeun ku PBB, kanggo teraskeun sareng tingkat konsumsi cai ieu, di 15 taun moal aya deui sareng teu kurang ti 40% cai anu kedah hirup di planét bakal leungit. Masalah serius ieu bakal nimbulkeun konflik anu teras-terasan di antawis nagara anu béda sareng masalah kauangan serius sakuliah dunya.

halodo

Sakumaha kuring parantos mairan sateuacanna, nagara anu paling parah kapangaruhan ku kakirangan cai nyaéta Chili. Nanging, sanés ngan ukur hiji-hijina saprak Brasil anu ngalaman usum garing paling parah di anyar-anyar ieu 80 taun. Nanging, aya ogé nagara-nagara anu sanaos ngagaduhan masalah anu hébat kana kakirangan cai, parantos hasil ngungkulan masalah ieu sareng mendakan solusi anu saé. Ieu kasus Israel anu di sataun 2000 ngalaman masalah usum garing utama sareng milih pikeun desalination, kéngingkeun hasil anu saé ayeuna.

Cina mangrupikeun nagara sanés anu ngalaman épék tina usum halodo, pikeun méréskeun masalah anu dipilih kakuatan dunya ageung terusan raksasa tina 1000 kilométer anu nyandak cai ti kidul nagara ka kalér. Spanyol ogé merangan halodo ku nerapkeun panyaluran mikro anu néwak hujan sareng ngarobih kana cai nginum pikeun penduduk.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.