Smart Green Tower, gedung pencakar langit pikeun ngahambat parobihan iklim

Smart Héjo Tower

Gambar - FREY ARCHITEKTEN

Wangunan di mangsa hareup, dina sagala kamungkinan, bakal béda pisan sareng anu ayeuna. Upami urang nembé terang yén di India aranjeunna badé ngawangun imah ku bahan daur ulang, di Jérman aranjeunna ogé parantos ngamimitian ngalakukeun hal anu tiasa ngarobih kota-kota, salian ti kahirupan jalma-jalma.

Sareng éta, dugi ka ayeuna, gedong-gedong diwangun panginten ngeunaan kelestarian nyalira, tapi Kumaha upami urang dijantenkeun nyayogikeun énergi anu tiasa diperbaharui ka sadaya lingkungan? Éta bakal endah, leres? Nya, éta tujuan anu dipiharep ku arsiték. Wolfgang Frey, sareng proyek Smart Green Tower na, anu hartosna hartosna Green green smart.

Gedong diideuan ku aki-aki lithium-ion anu dianggo Tesla dina mobilna, ogé, ngagaduhan kolaborasi ti Siemens sareng Fraunhofer ISE Institute pikeun Solar Energy Systems. Maka bakal janten menara anu katingali ku futuristik anu sababaraha dasawarsa jalma tiasa ngagaduhan énergi anu bersih. Dimana? Di Taman Industri Héjo, Freiburg.

Menara anu jangkungna 48 méter, bakal diwangun dina situs 5600 méter pasagi. Sakali réngsé, Éta bakal diwangun ku 70 bumi anu ngagaduhan ti hiji dugi ka opat kamar tidur, sajaba ti kantor.

Façade na bakal ditutupan ku panel sél surya kinerja tinggi, anu gaduh efisiensi langkung ti 21% dibandingkeun alat-alat ayeuna. Ieu ngahasilkeun ampir saparapat juta kilowatt jam listrik. Kitu ogé, éta bakal ngagaduhan batré litium-ion diintegrasikeun kana strukturna.

The Smart Green Tower

Gambar - FREY ARCHITEKTEN

Dina raraga nyayogikeun sadayana lingkungan, bakal ngagunakeun sirkuit panengah ayeuna langsungKu cara ieu anjeun tiasa ngahémat énergi sareng ngirangan biaya, sabab distribusi bakal saimbang sareng cerdas.

Tapi upami ieu henteu cekap pikeun anjeun, Smart Green Tower pura-pura mandiri 100%. Dina tembok na bakal aya daérah khusus pikeun akuaponik pikeun melak tuangeun sareng ngala lauk. Cai anu dipaké dina waktosna bakal ngajantenkeun niis batréna, anu pastina pikaresepeun pisan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.