Misi Apollo

Bulan sareng permukaan na

Upami aya hal anu kedah dipikirkeun naha manusa panasaran atanapi henteu, éta parantos ngahontal bulan atanapi, sahenteuna, ninggalkeun planét urang sareng tetep dina waktos di luar angkasa. Nyandak inpormasi ti luar janten penting pikeun kamanusaan ngeunaan fungsina boh planét urang sareng Sistem tatasurya sareng sakumna alam semesta. Pikeun ngalakukeun ieu, dina akhir Juli 1960, NASA ngumumkeun yén Program Apollo diluncurkeun. The Misi Apollo Aranjeunna parantos dipikaterang di panjuru dunya sareng langkung tiheula tibatan aya kahoyong anu langkung ageung pikeun élmu ngeunaan jagad raya ku penduduk.

Dina tulisan ieu urang badé nyimpulkeun ciri-ciri misi Apollo sareng pentingna aranjeunna pikeun mendakan élmu.

Program Apollo

Dina awal nyiptakeun Program Apollo, éta panginten yén éta mangrupikeun salah sahiji perjalanan pikeun milarian tempat anu pangsaéna pikeun badarat di bulan. Hal anu penting pisan, tapi dina waktos anu sasarengan, picilakaeun henteu kedah dianggap enteng. Maksudna, urang nyarioskeun ngeunaan manusa nincak medan anu sanés sanés planét urang, tapi béntang urang, bulan. Pikeun prestasi ieu urang kedah siap-siap milari tempat anu pas supados henteu nimbulkeun masalah.

Sadaya ieu mangrupikeun pendekatan awal. Nanging, engké aya seueur tekanan kana balapan luar angkasa sareng teu sabar pikeun manusa pikeun nincak bulan sakumaha gancang-gancang. Hal ieu nyababkeun yén misi Apollo henteu dimaksudkeun pikeun mastikeun tempat anu cocog pikeun badarat, tapi proyek pasti pikeun manusa pikeun nincak bulan pikeun kahiji kalina.

Dina waktos-waktos éta, présidén Amérika Serikat nyaéta John F. Kennedy, perang tiis beuki parah kusabab USSR. Présidén ieu anu ngumumkeun ka sakumna dunya yén manusa bakal ngahontal bulan sateuacan akhir taun 60an sareng bakal balik deui kalayan aman. Ieu nyababkeun yén misi Apollo mimiti gaduh minat di dunya sareng unggal berita dituturkeun kalayan sumanget.

Apollo 11, misi anu paling terkenal

Bulan badarat

Saha anu henteu kantos nguping misi mitos Apollo 11? Éta ngeunaan misi anu tungtungna nyababkeun manusa ka bulan (sanaos ieu seueur pisan anu ditaroskeun dinten ieu yén éta mangrupikeun monopé lengkep). Éta dilaksanakeun dina tanggal 20 Juli 1969, sareng Richard Nixon salaku présidén. Misi Apollo 11 mangrupikeun misi anu tiasa badarat di bulan sareng dua astronot dina kapal, Neil Armstrong sareng Edwin Buzz Aldrin. Rakana anu sanésna kedah cicing dina kapal anu ngajaga orbit di sakitar Bumi.

Lalaki pangheulana nincak bulan sareng anu, janten, nyandak sadaya kiridit sareng popularitas, nyaéta Neil Armstrong. Kituna, anjeun panginten henteu kantos nguping pasanganna. Langkung ti 500 juta jalma tiasa ningali kadatangan manusa dina bulan dina tivi na.

Program Apollo henteu ngan ukur ngagaduhan misi ieu, tapi ngagaduhan sababaraha diantarana teu aya awak awak. Misi ieu langkung pikeun nguji kamungkinan kasalahan atanapi kacilakaan anu tiasa kajantenan nalika aranjeunna di luar angkasa. Éta ogé ngagaduhan 12 misi anu dijaga. Tina 12 misi anu parantos réngsé, 3 anu kedah ngorbit Bumi, dua kedah ngorbit bulan, hiji misi dibolaykeun, 3 misi deui dibolaykeun kusabab alesan ékonomi sareng 6 diantarana tiasa badarat di bulan. Ku alatan éta, 12 parantos janten astronot anu parantos tiasa jalan dina satelit urang, bulan. 12 astronot ieu nyaéta: Neil Armstrong, Edwin Aldrin, Conrad Charles, Alan Bean, Alan Shepard, Edgar Mitchell, David Scott, James Irwin, John Young, Charles Duke, Cernan Gene, sareng Harrison Schmitt.

Minat kana misi Apollo

bumi ti bulan

Sakumaha anu parantos kami sebatkeun sateuacanna, perhatian masarakat kana élmu sareng éksplorasi alam semesta parantos ngirangan. Ayeuna henteu seueur jalma anu ngarepkeun ngeunaan pendakan atanapi mendakan planét énggal, galaksi énggal, jst. Teu aya anu héran deui. Hal anu sami kajadian sareng misi Apollo. Anjeunna siga anu kaleungitan minat masarakat nalika misi Apollo 13 tiasa ngahijikeun deui perhatian dunya. Éta penerbangan katujuh NASA ka luar angkasa sareng anu katilu ka darat.

Kapalna, diurus ku James Novell, John L. "Jack" Swigert sareng Fred W. Haise. dipikaterang pikeun "Houston, urang ngagaduhan masalah". Éta kaluar tanggal 11 April 1970, sareng dimimitian ku ledakan bak oksigén. Ieu mangrupikeun anu munggaran tina seueur masalah anu ngagaduhan misi. Jelas, ku seueur masalah, misi Apollo 13 henteu dugi ka bulan. Anjeunna kedah bajoang sareng énergi terbatas anu dipibanda, kaleungitan panas dina kabin, kalayan boro cai nginum sareng kabutuhan pisan pikeun ngalereskeun sistem anu sasari CO2 tina lingkungan kapal.

Akhirna, sanaos sadaya masalah, Apollo 13 tiasa badarat deui di Bumi tanpa aya masalah anu serius sareng Hollywood ngamangpaatkeun carita ieu kanggo ngadamel carita nyalira dina salah sahiji pilem anu kawéntar di jaman éta.

Tungtung misi Apollo

Misi Apollo anu ngahontal bulan

Program ieu dugi ka Désémber 1972, nalika éta dihentikan. Biaya investasi dina program ieu tujuan pikeun nincak bulan éta sakitar $ 20.443.600.000. Sanaos inpormasi ageung anu dilakukeun pikeun tanaga sareng téknologi pikeun ngembangkeun, pangalaman anu diraih tina bulan henteu cukup pikeun langkung seueur misi ka bulan. "Wisata ka bulan mahal sareng henteu nguntungkeun pisan."

Henteu ngan ukur Apollo 13 anu kacilakaan hiji-hijina program anu gagal. Apollo 1 mangrupikeun misi mimiti Apollo anu diurus. Seuneu anu disababkeun dina salah sahiji tés sateuacanna nyababkeun maotna sakumna awak.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan misi Apollo sareng pentingna.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.