Cryptocurrency salaku metode pembiayaan ngalawan perubahan iklim

bitcoin

Pikeun ngabiayaan sadaya padamelan sareng perencanaan ngeunaan lirén parobihan iklim aya hiji jinis mata uang khusus anu tiasa dianggo salaku mata uang digital: cryptocurrency. Hatur nuhun kana peluncuran proyék di mana Spanyol ngiringan disebut Climatecoin, investor ti sakumna dunya tiasa dipasihan kasempetan pikeun ilubiung dina merjuangkeun parobihan iklim ngalangkungan pembiayaan pikeun tujuan ieu.

Hoyong terang langkung seueur ngeunaan kumaha investor tiasa ngabiayaan pikeun ngeureunkeun parobihan iklim?

Kalurahan

cryptocurrency

Mata uang ieu ngagaduhan téknologi dumasarkeun kana blokchain sareng ngajantenkeun sadayana tiasa masihan sumbangan pikeun ngeureunkeun pangaruh parobihan iklim. Perlu pikeun perusahaan di sakumna dunya pikeun inovasi dina téknologi anu langkung épisién pikeun ngirangan tabrakan anu disababkeun ku lingkungan sareng emisi gas rumah kaca sareng, ku cara kieu masalah tiasa diungkulan dina skala global sacara real time.

Usaha anu aya hubunganana sareng tanggung jawab sareng miara lingkungan tiasa ngagaduhan platform dimana aranjeunna tiasa nanem modal dina padamelan sareng proyek solusi iklim. Platform ieu ngamungkinkeun komitmen anu langkung ageung pikeun lingkungan sareng ogé ngagambarkeun solusi anu langsung, dipercaya sareng transparan.

Pembiayaan ngeureunkeun parobihan iklim

sentralisasi data pikeun merangan parobihan iklim

Salami sasih Désémber ieu, rapat-rapat munggaran bakal lumangsung dimana nilai awal bakal dipasihkeun ka koin-koin ieu anu disebat "climatecoin" ICO. Bakal diusahakeun tempat 255 juta tina mata uang ieu ambéh aranjeunna tiasa didapet di tukeran éter, salah sahiji mata uang maya utama sareng bitcoin.

Warga, lembaga, dana investasi, perusahaan sareng pamaréntah tiasa ilubiung sareng waspada kana fase ieu yén, nalika réngsé, fungsi anu ngatur sistem bakal milih proyék lingkungan anu tiasa ngabantosan sareng nyayogikeun parobihan anu penting dina ngalawan parobihan iklim.

Proyék anu paling dipikaresep suksés biasana anu dumasar kana mobilitas sustainable (dipasihan émisi gas rumah kaca ageung anu sumping tina transportasi), sadayana anu aya hubunganana sareng énergi anu tiasa diperbarui (nyetir masa depan énergi nuju transisi anu didékarbonisasi), masalah anu aya hubunganana sareng listrik sareng tatanén, jst.

Perusahaan munggaran anu milih pikeun dibiayaan didédikasikeun, langkung-langkung ti éta, pikeun ngembangkeun biofuel pikeun kapal terbang, bibit anu langkung tahan kana période halodo anu ningkat ku perubahan iklim sareng sababaraha téknologi anu ngabantosan ingetan karbon dioksida tina atmosfir.

Climatecoin nawiskeun kamungkinan yén perusahaan tiasa dagang sareng anu disebut hak émisi CO2 anu didirikeun dina Protokol Kyoto. Ieu ditujukeun pikeun mendemokratisasi téknologi sareng ngahontal perjanjian sareng PBB pikeun dijual.

Kanaékan kasadaran sosial

Prakarsa ieu tiasa nyababkeun paningkatan kasadaran sosial kumargi pamilon tiasa kéngingkeun pangasilan ékonomi anu asalna tina pendapatan individu anu ngahontal negosiasi sareng cryptocurrency, anu platform na sanggup nyebarkeun perséntase tina kauntungan anu diala.

Kalayan sistem ieu, masarakat tiasa ningkatkeun kasadaranna kana akibat tina parobihan iklim sareng nyumbangkeun sisikian keusikna pikeun ngeureunkeunana. Hal anu anyar tiasa ditambihan pikeun ngungkulan masalah global ieu anu merhatoskeun urang sadayana.

Kalayan proyék ieu anjeunna nembe ilubiung KTT Iklim PBB (COP23) anu diayakeun di Bonn, Jérman, dimana parantos dijelaskeun yén panggunaan blokir di daérah ieu tiasa mempermudah monitoring sadaya proyék anu ngalaksanakeun program pamaréntah anu ditujukeun pikeun merangan perubahan iklim. Kapatuhan perusahaan sareng proyék-proyék ieu dinyatakeun ku sadayana.

Tungtungna, tiasa disebatkeun yén téknologi ieu ngabantosan dina gampang mampuh investasi dina tindakan lingkungan anu ngabantosan ngeureunkeun parobihan iklim sareng supados masarakat tiasa masihan sumbangan alitna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.