Métosat satelit

gambar satelit meteosat

Ayeuna, aya pentingna masarakat anu ningkat kusabab kanyaho kana sagala rupa kajadian sareng akibat anu ngagaduhan fenomena alam anu parah. Diterangkeun kalayan minat umum pikeun masalah lingkungan. Sadaya ieu tungtungna dipikaresep ku berkat panyebaran inpormasi meteorologi anu langkung ageung ngalangkungan sababaraha saluran distribusi di dunya. Jeung satelit meteosat Gambar tiasa didapet ngalangkungan sensor anu dipasang kalayan detil pisan anu tiasa nyayogikeun urang seueur inpormasi perkawis kajadian meteorologis anu lumangsung di atmosfir sacara real time.

Kituna, kami bakal ngahaturanan tulisan ieu pikeun nyaritakeun naon ciri sareng pentingna satelit meteosat.

Kamajuan dina meteorologi

gambar infra merah

Kusabab parobihan global aya trend anu ngembang sareng kedah langkung ngartos karakteristik meteorologi atmosfir. Gambar anu dicandak ngalangkungan sensor anu dipasang dina platform sareng satelit meteosat dianggo pikeun ngalaksanakeun tindakan di perkawis pencegahan, waspada, mitigasi bencana sareng pamulihan daérah anu kapangaruhan ku béda fenomena alam anu aya. Kami terang yén ku parobihan iklim kajadian cuaca anu paling ekstrim ningkat dina frékuénsi sareng intensitas. Hal ieu ngajantenkeun sensing jauh alat penting pikeun analisa sareng evaluasi bahaya alam.

Satelit meteosat ngabantuan ngagaduhan seueur gambar dina tingkat global ampir sacara real waktos anu ngabantosan nampi kamungkinan akibat anu tiasa kajantenan kusabab fenomena alam. Salaku conto, bituna gunung seuneuan Islandia Eyjafjallajokull meulah sadaya patalimarga udara di seueur Éropa kalér sareng maksa pembatalan penerbangan di seueur dunya. Ieu éta dicegah berkat kontribusina tina panginditan jauh nganggo satelit meteosat. Kasus anu sanés nyaéta yén éta ngagambarkeun pamutahiran anu penting dina nyegah penduduk tina datangna caket cyclogenesis anu ngabeledug sareng nyumbang kana ngajagaan aset material sareng ngirangan karugian manusa.

Hatur nuhun kana satelit meteosat, sababaraha sistem peringatan dini parantos diciptakeun pikeun ngingetkeun evolusi sareng munculna kahuruan leuweung. Ku cara kieu, rencana manajemén tiasa dilakukeun pikeun ngeureunkeun seuneu sareng ngirangan karusakan pikeun mayungan lingkungan anu langkung saé. Kamungkinan nyieun rencana seuneu ieu dihasilkeun berkat sénsor anyar anu ngamungkinkeun suhu anu dipancarkeun ku permukaan bumi janten kawengku.

Kauntungannana satelit meteosat

ramalan cuaca

Kalayan satelit meteosat urang ngagaduhan sistem panarimaan inpormasi nalika urusan sareng sababaraha studi lingkungan dilarapkeun kana analisis kajadian anu aya hubunganana sareng fenomena alam anu ngarugikeun sapertos henteu stabilitas atmosfir anu ekstrim, émisi vulkanik kana atmosfir, kahuruan leuweung ageung, jsb. Urang kedah ngartos yén satelit meteosat ngagaduhan aplikasi anu hadé pikeun pencegahan dina meteorologi.

Pikeun ngagunakeunana, sababaraha cara khusus dituturkeun sareng hasilna diala anu dijantenkeun pelengkap pikeun nyandak kaputusan ku administrasi anu kompeten dina masalah lingkungan. Pentingna na hébat pisan éta nawiskeun inpormasi anu diperyogikeun pikeun tiasa nyiapkeun ramalan meteorologi anu cukup akurat, saenyana mitigasi pangaruh kamungkinan kaayaan atmosfir ieu di daérah. Ieu tiasa dipikaterang ku pangersa jauh tina badai ageung sareng épolusi kontinyu.

Urang ogé tiasa ngahargaan kaasih tina kembang lebu vulkanik anu tiasa janten kamunduran global anu serius sareng nyababkeun karugian ékonomi anu teu kaitung. Salaku conto, upami urang tiasa terang difusi lebu vulkanik, urang tiasa ngarencanakeun ningkatkeun angkutan udara sareng darat sareng nerapkeun metodologi standar pikeun niténan kamajuan awan vulkanik. Urang ogé tiasa ngirangan atanapi nyegah polusi lingkungan kusabab partikel walirang dioksida anu tetep dina gantung saatos gunung bitu.

Tujuan sanésna satelit meteosat nyaéta tiasa gaduh analisis kuantitatif pangaruh kahuruan leuweung ti saprak nembongan dugi ka punah. Atuh ku satelit ieu, dimungkinkeun pikeun meunteun karusakan sareng biaya pikeun diropea. Élmuwan maksudna ngahasilkeun kartografis résiko anu ngahijikeun seueur rupa-rupa variabel anu tiasa ngajelaskeun béda-béda fenomena meteorologi anu diulik sareng resep kana prediksi, manajemén sareng tugas-tugas perencanaan anu aya hubunganana sareng masing-masing jinis kajadian. Sakumaha anjeun tiasa tingali, Éta lumayan gunana pikeun tiasa terang naon anu lumangsung di planét urang sareng gaduh tinjauan éta.

Pangembangan berkelanjutan ogé nguntungkeun tina perencanaan daérah berkat palang terbuka pikeun nyebarkeun inpormasi géografis anu dirojong ku sababaraha platform perangkat lunak gratis sareng terbuka.

Karakteristik satelit Meteosat

meteosat satelit

Mangrupikeun rangkéan satelit géostasionér anu dikawasa ku EUMETSAT. Aya rohangan anu ayana di parapatan Greenwich meridian sareng Ékuador angkat ka ketinggian 35800 kilométer. Kusabab posisi dimana satelitna, éta tiasa gaduh orbit kalayan laju tarjamahan anu pas sareng rotasi Bumi. Ku cara kieu, urang tiasa ningali bagian anu sami dina planét. Mangrupikeun daérah anu pakait sareng bunderan anu dipuseurkeun di Teluk Guinéa sareng anu dugi ka 65 derajat lintang. Semenanjung Iberia aya di daérah ieu sareng tiasa dipilih pikeun diajar sagala rupa aspék meteorologi anu tiasa dipikaresep ku urang.

Ayeuna urang bakal diajar cara jalan satelit ieu. Éta nganggo gambar VIS, IR sareng VA unggal satengah jam. Éta tiasa kéngingkeun gambar unggal satengah jam supados urang tiasa ngagaduhan résolusi temporal anu saé pikeun ngawaskeun rupa-rupa fenomena meteorologi sapertos distribusi sareng variasi panutup awan. Urang terang yén mendung mangrupikeun salah sahiji aspek anu utami pikeun terang épolusi badai, contona. Sababaraha gambar sayogi unggal satengah jam dina sababaraha spéktra éléktromagnétik: Visible (VIS), Infrabeureum Termal (IR) sareng Water Vapor Infrared (VA) pakait sareng tilu jinis sénsor anu diangkut satelit dina kapal.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan satelit meteosat sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.