Kapanggih objek anyar sareng unik dina Tata Surya

288p komet asteroid binér p

Sakelompok astronom nembé mendakan objék énggal dina beubeur asteroid. Kalayan bantosan Teleskop Hubble Space, hal anu gaduh ciri-ciri ieu teu acan katingali sateuacanna. Sabuk asteroid mangrupikeun daérah anu aya diantara Mars sareng Jupiter, kaganggu ku asteroid anu ngurilingan Matahari, sapertos planét anu sanés. Sanaos asal na henteu tiasa dipikaterang 100%, tiori anu ditarima sacara lega ngajelaskeun yén éta tiasa janten "kasus gagal" di planét. Nalika sistem tatas surya didamel, éta henteu pernah terwujud. Saatos pangaruh tina meteor sanés, jsb, éta tungtungna janten sapertos sabuk anu ayeuna urang titénan.

Objek anyar ieu, éta mangrupikeun dua asteroid silih muter. Ieu ngajantenkeun asteroid binér munggaran. Hal anu teu acan katingali sateuacanna. Salaku tambahan, sadayana ieu parantos diklasifikasikeun salaku komet! Éta kalebet koma caang sareng buntut panjang. Panilitian, dipidangkeun dina jurnal Alam, sareng komet dibaptis janten 288P, sahingga janten asteroid binér munggaran diklasifikasikeun salaku komet.

Panilitian

Pengamatan anu mimiti ti mimiti Séptémber 2016, sateuacana 288P aya dina titik na anu pang caketna sareng Matahari. Éta ngamungkinkeun katingal lengkep heula dina obyék nganggo Hubble. Dina panitén éta tiasa ditingali yén aranjeunna aya dua astéroid kalayan ukuran anu sami. Aranjeunna saling ngorbit dina jarak 100km.

Hal anu ogé tiasa dititénan dina astéroid nyaéta ayana és. Pimpinan tim Jessica Agarwal ti Max Planck Institute nyarios: "Kami mendakan indikasi kuat cai sublimasi cai kusabab paningkatan panasan matahari. Sarupa sareng kumaha buntut komet didamel.

Ngartos asal usul sareng evolusi komet anu ngorbit sabuk asteroid mangrupikeun konci. Seueur pamahaman sareng pembentukan Tata Surya tiasa dilahirkeun di dinya. Komet binér 288P, dipidangkeun ti ayeuna, siga sapotong konci, pikeun ngartos awal kumaha Tata Surya timbul.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.