May Sayings

Tangkal apel dina kekembangan

Ampir tanpa sadar, urang mendakan diri dina sasih Mei, kalima taun sareng salah sahiji anu paling éndah di Hémisfér Kalér. Sawah pinuh ku ramuan sareng seueur pepelakan ngamangpaatkeun suhu anu langkung pikaresepeun pikeun ngahasilkeun kembang pangsaéna.

nu may sayings Aranjeunna nyaritakeun ngeunaan langit, warna sareng kahirupan anu jelas, tapi ogé ngeunaan badai anu tiasa banjir pepelakan sateuacan usum garing usum panas.

Kumaha bulan Méi di Spanyol?

Langit mendung

Sateuacan ngalih kana cariosan, hayu urang terang kumaha cuacana biasana di bulan ieu di nagara.

Temperatura

Kalayan rata-rata 16,4ºC (période rujukan: 1981-2010), Mei mangrupikeun sasih anu saé pikeun ngamimitian mikaresep kagiatan luar. Sababaraha ogé usaha pikeun teuleum heula, utamina upami aranjeunna aya di daérah Mediterania. Sareng éta, di sababaraha tempat, sapertos Murcia atanapi Córdoba, raksa dina térmométer tiasa naék langkung ti 30ºC.

Tapi urang ogé kedah nyarioskeun perkawis tiis, utamina di kalér semenanjung. Suhu anu tiasa turun di handap 0ºC, bahkan ngahontal sakitar -4ºC di pagunungan di beulah kalér nagara.

Présipitasi

Hujan rata-rata nyaéta 61 mm (période rujukan: 1981-2010), sahingga May gaduh watek umumna baseuh, khususna di belah kulon kalér ekstrim, ti mana badai condong asup kalayan langkung seueur frekuensi, sareng di nusantara Canaria.

Di sisi anu sanésna, daérah Mediterania mangrupikeun hujan anu kirang sering.

May Sayings

Ribut di sawah

Ayeuna urang terang langkung atanapi kirang naon bulan Méi tiasa nyandak urang, hayu urang tingali naha cariosan tiasa masihan kami langkung seueur inpormasi:

  • Dugi ka opat puluh Mei, tong angkat jas anjeun: urang tiasa resep dinten anu pikaresepeun pisan, tapi dugi ka tengah bulan disarankeun henteu tetep baju haneut, bisi waé.
  • Kabut Maret, Ibun may: upami Maret mangrupikeun sasih anu tiis, sareng ibun sareng / atanapi hujan es, biasana kabut kabentuk dina Méi.
  • San Isidro labrador, ngadistribusikaeun cai sareng matahari: dinten Santo mangrupikeun kaping 15. Anjeunna bakti pisan di panjuru Spanyol, janten santo pangawal patani sareng agronomis. Sabulan kalayan dinten hujan sareng dinten cerah anu sanés sareng cuaca anu saé, ngabantosan jukut pikeun tuwuh sareng séréal asak.
  • Airy Maret sareng April hujan, ngaluarkeun Méi karembangan sareng éndah: Nalika kaayaan anu paling cocog, gampang pikeun pepelakan janten geulis sakali Méi dugi.
  • Mei sareng Séptémber dua sadérék: hiji dina usum salju, anu sanés dina usum panas: alesan henteu kirang. Duanana bulan mawa dinten anu saé pisan, tapi ogé dinten anu parah pisan dimana urang kedah ngajaga diri tina cuaca anu goréng.
  • May gaduh tilu bulan goréng di dinya: Aya anu mikir yén ieu sanés bulan anu saé, kumargi dina cara anu sami dina hiji dinten anjeun panas pisan, anu sanés anjeun kedah nganggo jaket pikeun nyingkahan waktos anu goréng.
  • Mei mangrupikeun bulan anu pangsaéna dina sataun éta: seueur urang mikir yén ieu bulan anu pangsaéna pikeun ngalakukeun nanaon: kaluar latihan olahraga, terasrasakeun kebon, kaluar tuang sareng rerencangan atanapi kulawarga di teras, ...
  • May cai, anu dipikahoyong saé: di seueur bagian Mei mangrupikeun bulan terakhir badai sareng présipitasi dugi ka Séptémber-Oktober. Upami henteu aya anu ragrag dina 30 dinten ieu, usum panas usum panas bakal ngabalukarkeun langkung ti hiji masalah. Éta sababna hujan Méi sanggup nyorot poé.
  • Bisa diatur, sanés tiis atanapi hurung, henteu garing teuing atanapi baseuh teuing: Mangrupikeun bulan anu paling saé pikeun musim semi, sabab patani bakal tiasa nampi panén anu saé upami cuaca tetep langkung atanapi kirang stabil.
  • Cai pikeun Santa Rita, sareng langkung ti masihan: dinten Suci nyaéta 23 Méi, nalika cinyusu maju pisan. Upami hujan ditunda, pepelakan di kebon henteu tiasa tumuh gancang sakumaha patani hoyong.
  • Nalika Méi perantara, tiis kedah parantos réngsé: Nalika dinten-dinten lumampah sareng suhu naék, ibun tiasa réngsé di tengah bulan.
  • Dina Méi nag nag janten kuda: kebon dieusian hérbal, katuangan kuda-kuda, anu janten langkung séhat sareng langkung éndah.
  • PAtanapi San Fernando, di Andalusia aranjeunna nuju panén, tapi di Cantabria éta tetep hujan sareng guludug: Dinten Saint nyaéta 30 Méi, nalika usum panas mimiti dugi di daérah Mediterania, sedengkeun payunna mendung terus sumping di belah kalér semenanjung, dibarengan hujan.
  • May tukang kebon, seueur jarami sareng gandum sakedik: Upami cinyusu telat, biasana hujan pikeun sabagian gedé bulan éta, anu bakal ngamungkinkeun séréal tumuh seueur tapi Ceuli henteu tiasa asak kusabab kurang sinar panonpoé. Di sisi anu sanésna, hujan ageung nguntungkeun pikeun kebon, kusabab éta langkung resep tumuhna pepelakan, ngajantenkeun patani ogé ngahémat cai.

Tangkal énggal bertunas

Naha anjeun terang cariosan sanés Mei?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.