Mars kapinteran

helikopter pikeun ngarambat mars

Mars kapinteran Mangrupikeun helikopter anu cerdas anu misi utamina nyaéta ngapung ngalangkungan planét Mars. Éta ngan ukur beuratna 1.8 kg, sahingga rada enteng sareng gampang diangkut. Nanging, éta ngagaduhan kaayaan anu ageung badé ngahasilkeun kamajuan anu hébat dina pamanggihan alam semesta.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun ngeunaan sadaya ciri, operasi sareng pentingna Mars Ingenuity.

Ciri utama

Mars kapinteran

Hayu urang tingali naon ciri utama helikopter anu badé angkat ka planét anu sanés. Ingenuity Marte nampilkeun téknologi canggih anu ngajantenkeun révolusi pikeun éksplorasi luar angkasa. Éta didasarkeun kana proyék anu ngusahakeun pikeun nyatujuan kapasitas anyar sareng ruang lingkup terbatas. Fitur 4 sabeulah serat karbon khusus didamel dina dua puteran anu muterkeun arah sabalikna sakitar laju 2.400 rpm. Laju ieu sababaraha kali langkung gancang tibatan helikopter panumpang di planét urang.

Éta ogé ngagaduhan sél surya anu inovatif, batré kualitas luhur, sareng komponenana anu langkung canggih. Anjeunna henteu ngagaduhan jinis instrumen ilmiah ti saprak mangrupikeun percobaan anu misah tina Perseverance of Mars 2020. Éta mangrupikeun pesawat munggaran anu nyobian hiber dikontrol dina planét anu sanés. Sareng éta helikopter Ingenuity Mars badé ngadamel usaha anu munggaran dina sajarah ngabeledugkeun planét anu sanés.

Kasulitan Mars kapinteran

Mars kapinteran sareng kadatanganana

Anu nyababkeun langkung hésé pikeun helikopter pikeun ngapung ti Mars nyaéta suasanana anu ipis. Ieu nyusahkeun pikeun kéngingkeun angkat anu cekap. Sareng nyaéta suasana Mars anu 99% kirang padet tibatan planet Bumi. Ieu ngandung harti yén éta kedah hampang, dipirig ku rotor anu langkung ageung sareng tiasa muter langkung gancang tibatan anu dibutuhkeun pikeun helikopter modél ieu di Bumi.

Kuring ogé kedah tumut kana suhu di planét. Rada umum pikeun suhu di sababaraha daérah sapertos yén tina turunna badarat sahenteuna 130 derajat Fahrenheit nyaéta -90 derajat Celsius. Sanaos tim Ingenuity Mars parantos nyatujuan suhu sapertos kieu, dipercaya yén éta kedah tampil kalayan saé anu dituju. The tiis bakal ngadorong wates desain sababaraha bagéan helikopter ieu.

Ogé, pengendali hiber JPL moal tiasa ngendalikeun helikopter ku stéstik. Reureuh komunikasi mangrupikeun bagian alamiah tina operasi pesawat ruang angkasa ngalangkungan jarak antar planét. Pesenan kedah dikirim sateuacanna sareng data rékayasa bakal dipulangkeun ti pesawat ruang angkasa lami saatos unggal hiber. Dina waktos anu sasarengan, Ingenuity bakal ngagaduhan seueur otonomi dina mutuskeun kumaha ngapung ka titik jalan sareng tetep haneut.

Mars Ingenuity Mars parantos nunjukkeun sababaraha prestasi rékayasa. Insinyur nunjukkeun yén dimungkinkeun pikeun ngawangun pesawat ringan anu tiasa ngahasilkeun angkat anu cekap dina suasana anu ipis ieu sareng tiasa bertahan dina lingkungan anu sami. Aranjeunna bakal nguji sababaraha model anu langkung maju dina simulator rohangan khusus di JPL. Sakabeh tim bakal ngitung kasuksesan undak-usuk pikeun tetep up to date sareng papanggihan anu badé didamel.

Kamampuh Mars Kapinteran

Éksplorasi Martian

Élmuwan bakal tiasa ngagungkeun unggal kasuksésan alat ieu. Sareng éta kalayan ngan ukur salamet tina peluncuran ti Cape Canaveral sareng nyéépkeun sadaya pelayaran ka Mars badarat di planét éta, éta parantos hasil. Sakali anjeun aya di planét beureum, anjeun kudu mandiri ngajaga diri haneut dina wengi-wengi Mars anu tiis pisan. Kauntungannana ieu tiasa ditagih otonom berkat ayana panel surya. Upami helikopter suksés ti mimiti hiber, hiber uji salajengna bakal nyobian di jero jandéla sakitar 30 dinten Martian, anu sami sareng 31 dinten Bumi.

Upami misi ieu suksés, Éksplorasi pikahareupeun planét beureum tiasa kalebet dimensi hawa anu ambisius. Éta ditujukeun pikeun nunjukkeun yén téknologi anu diperyogikeun pikeun ngapung dina suasana tiasa diwangun. Upami suksés, aranjeunna tiasa ngantep pangwangunan kandaraan ngalayang robotic canggih anu tiasa dilebetkeun kana misi robotic sareng robot di masa depan. Éta ogé tiasa nawiskeun titik pandang unik anu henteu disayogikeun ku orbit anu luhurna ayeuna.

Hatur nuhun kana pamekaran jinis téknologi ieu, urang bakal tiasa nyayogikeun gambar definisi tinggi sareng pangakuan pikeun maling manusa, ngamungkinkeun aksés ka medan anu hésé dijalankeun ku rovers. Sadaya tim Anjeunna parantos nyobian anu pangsaéna pikeun nguji Kapinteran di planét urang Mars. Pentingna sadayana ieu nyaéta diajar sadaya waktos supados tiasa janten hadiah anu pangsaéna sareng tiasa nampi dimensi sanés pikeun cara urang ngajajah dunya anu sanés dina waktos payun.

Data anu pikaresepeun

Mars Ingenuity Mars bakal badarat di kawah Jezero, liang lega 45 kilométer ayana dina permukaan planét beureum di beulah kulon Isidis Planitia, cekungan gedé pangaruhna kaléreun khatulistiwa Mars. Jaman baheula, kawah ieu panginten janten oasis. Antara 3 sareng 4 milyar taun ka pengker, walungan ngalir kana badan cai sagedé Tasik Tahoe di Amérika Serikat sareng neundeun sédimén dieusian ku karbonat sareng mineral liat. Tim Élmu Persibitas yakin yén délta walungan kuno ieu panginten tiasa ngempelkeun sareng ngalestarikeun molekul organik sareng tanda poténsial kahirupan mikroba séjén.

Salami langkung ti lima taun, ngalangkungan léngkah-léngkah anu leutik, insinyur JPL parantos nunjukkeun yén dimungkinkeun pikeun ngawangun alat anu enteng anu tiasa ngahasilkeun cukup angkat dina suasana ipis Mars. Éta ogé tiasa salamet di lingkungan anu hese bumi. Prototipe akhir peryogi uji coba ratusan model anu langkung maju dina simulator luar angkasa JPL. Upami salah sahiji léngkah ieu gagal, proyék bakal gagal.

Kuring ngaharepkeun yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan kapinteran Mars, ciri sareng pentingna pikeun pengetahuan alam semesta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.