Manuk tropis kaancam ku perubahan iklim

Spésimen ti Florisuga mellivora.

Parobihan iklim sacara langsung mangaruhan sadaya mahluk anu nyicingan planét, sababaraha langkung ti anu sanésna, tapi masing-masing urang ngagaduhan atanapi kedah ngungkulan masalah anu timbul upami urang hoyong salamet. Salah sahiji sato anu ngalaman paling parah nyaéta manuk tropis.

Hirup di daérah anu ngan ukur aya dua musim, hiji garing sareng hiji deui baseuh, kalayan suhu anu hampang sareng haneut sapanjang taun, aranjeunna rentan pisan kana parobihan iklim, numutkeun panilitian anu dilakukeun ku panaliti ti Universitas Illionis (Amérika Serikat) )) sareng dimuat dina jurnal »Perubahan Iklim Alam».

Panilitian anu dilakukeun di Taman Nasional Soberanía de Panamá, anu ngagaduhan sakitar 260km2 leuweung lindung di tengah nagara, mangrupikeun tempat langkung ti 500 spésiés manuk tropis. Di dieu, sakitar 90% curah hujan taunan turun dina usum hujan, anu dimimitian dina akhir April sareng réngsé dina awal Januari.

Panaliti néwak langkung ti 250 spésiés manuk anu béda kalayan jaring halimun; Nanging, ngumpulkeun data anu cekap ngan ukur dina 20 diantarana. Pikeun panilitianna janten lengkep, aranjeunna kedah néwak, méré tag, sareng ngarebut deui; sahingga aranjeunna tiasa terang kumaha sareng sabaraha unggal populasi manuk naék.

Manuk ngalayang ngalangkungan Panama.

Hatur nuhun kana ieu panalitian, aranjeunna tiasa terang éta Usum garing anu langkung lami sareng langkung kuat mangaruhan pangaruh négatip kana populasi sato ieu, kumargi ngan ukur salah sahiji tina 20 spésiés anu dianalisis, éta Sclerurus guatemalensis, condong ningkatkeun pendudukna ku kaayaan hujan langka.

Manuk tropis, hirup dina kaayaan cuaca anu stabil, hususna rentan ka perubahan iklim, sabab henteu kedah nanganan setrés lingkungan anu dilakukeun ku manuk dina iklim anu sedeng atanapi tiis.

Anjeun tiasa maca pangajaran anu lengkep di dieu (dina Basa Inggris).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.