Mamalia sareng manuk langkung saé bakal adaptasi sareng perubahan iklim

perubahan iklim

Nyanghareupan kaayaan anyar anu ngahasilkeun pangaruh tina perubahan iklim, unggal sato adaptasi dina hiji cara atanapi cara anu sanés. Hiji studi anu diterbitkeun dina jurnal Nature Ecology nunjukkeun yén mamalia sareng manuk langkung condong mekar sareng adaptasi sareng perubahan iklim tibatan anu sanésna sapertos amfibi sareng réptil.

Naha anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan pangajaran ieu?

"Kami ningali yén mamalia sareng manuk langkung saé tiasa ngalegaan tempat cicingna, anu hartosna éta adaptasi sareng robih langkung gampang. Ieu bakal mangaruhan pisan kana tingkat kapunahan sareng kumaha dunya urang kahareupna, "saur Jonathan Rolland, ti University of British Columbia (Kanada) sareng panulis panalungtikan.

Pikeun ngalaksanakeun panilitian, data distribusi geografis ayeuna sato, catetan fosilna sareng sadaya inpormasi anu aya hubunganana sareng épolusi spésiés parantos dianggo. 11.465 spésiés parantos dianalisis, tina naon anu tiasa ditingali dimana aranjeunna cicing salami 270 juta taun ka pengker sareng kaayaan lingkungan anu diperyogikeun pikeun salamet.

Dibikeun ciri unggal sato sareng cara hirupna, parobihan iklim tiasa mangaruhan aranjeunna dina hiji cara atanapi cara anu sanés. Ieu ngandung harti yén sababaraha sato tiasa adaptasi langkung saé kana kaayaan anu paling parah.

Kusabab ieu sanés hiji-hijina perubahan iklim anu parantos aya dina sajarah, Panaliti parantos mendakan yén parobihan ieu nunjukkeun dimana cicingna sato.

Rolland nekenkeun yén planét ieu haneut sareng tropis dugi ka 40 juta taun ka pengker, anu ngajantenkeun tempat anu ideal pikeun seueur spésiés, tapi nalika didinginkan, manuk sareng mamalia tiasa adaptasi sareng hawa anu langkung tiis. anu ngamungkinkeun aranjeunna ngalih ka padumukan anu sanés.

Mungkin kanyataan ieu tiasa ngajelaskeun naha amfibi sareng réptil jarang ditingali di Arktik.

Sato anu sanggup hibernasi, ngatur suhu internal, sareng ngajagaan anak-anakna bakal tiasa langkung adaptasi sareng perubahan iklim.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.