Laut laut ngabantosan ngalambatkeun pemanasan Arktik

Manuk Arktik

Laut laut ngabantosan ngalambatkeun pemanasan Arktik, sareng aranjeunna ngalakukeun éta ku cara anu panasaran pisan numutkeun panilitian anu diterbitkeun dina jurnal ilmiah Alam.

Di bagéan dunya ieu, naékna hawa nyababkeun masalah serius, sanaos tanpa sato ieu, kaayaan bakal langkung parah.

Guano, sekutu Arktik anu teu disangka-sangka

Nya kitu ogé. Guano nyaéta anu ngalambatkeun pemanasan. Élmuwan parantos ngitung yén dugi ka 400.000 ton guano disimpen dina permukaan nalika usum hijrah sareng nyarang sato indah ieu. Tapi henteu ngan ukur dianggo pikeun ngabuahan taneuh sareng pepelakan anu tiasa tumuh di dinya, tapi ogé micu formasi awan albedo anu luhur, anu ngahasilkeun rata-rata pendinginan 0,5 watt per méter pasagi.

Éta henteu seueur, sareng éta henteu saéstuna pikeun pemanasan kutub, tapi papanggihan ieu dina jangka pondok atanapi sedeng panginten tiasa ngembangkeun rencana aksi anu épéktip pikeun mayungan Arktik tina parobihan anu gancang anu lumangsung dina iklim dunya sareng khususna di kutub.

Partikel amonia anu muncul tina guano nyumbang kana pembentukan awan.

Partikel amonia anu muncul tina guano nyumbang kana pembentukan awan, anu ngagambarkeun sinar panonpoé, ngirimkeunna deui ka angkasa.

Partikel amonia, aya dina guano, tangtosna konsentrasi di sakitar koloni, tapi ku sabab leutikna, teu katingali ku panon manusa, hawa ngabawa aranjeunna, nyebar dugi ka daérah Arktik.. Ku cara kieu, kaayaan anu pas pikeun pembentukan awan anu bakal ngagambarkeun sinar panonpoé, sahingga nyegah suhu naék sareng bumi sareng laut tina pemanasan.

Éta pastina panggihan anu pikaresepeun pisan, leres henteu?

Anjeun tiasa maca pangajaran anu lengkep di dieu (Éta dina basa Inggris).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.