Awan lentik

Awan lentik

Seueur jalma kantos salah kaprah awan pikeun UFO. Saha waé anu parantos ningali ieu jinis awan Aranjeunna ngira yén alam seuri ku ayana kahirupan di luar planét urang. Nanging, ieu henteu kitu. Formasi ieu di langit disababkeun ku ayana méga lentik. Éta mangrupikeun salah sahiji jinis awan anu ngagaduhan bentuk piring atanapi konpér anu tiasa némbongan di daérah pagunungan.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun naon awan lentik ieu sareng kumaha kabentukna. Upami anjeun panasaran sareng hoyong ngabongkar misteri ieu, ieu tulisan anjeun 🙂

Naon ari méga lentik téh?

Pembentukan awan lentik

Salaku urang nyarios, aranjeunna mangrupikeun jenis awan anu ngagaduhan piring atanapi bentuk UFO sareng anu muncul di daérah pagunungan. Parantos kanyataanna nembongan ngan ukur di tempat gunung tiasa masihan kami pitunjuk ngeunaan kaayaan latihan anu diperyogikeun siga kieu. Éta méga anu kabentuk dina troposfera, nyaéta, di paling handapna lapisan suasanana.

Karakteristik awan ieu nyaéta sipat altocumulus. Beda sareng Altocumulus normal, éta mangrupikeun a jenis cicing sareng lenticular (ditelepon ku élmuwan lenticularis altocumulus). Éta ogé tiasa janten bentuk cirrocumulus lenticular cicing atanapi stratocumulus lenticular cicing. Formasi ieu gumantung kana kaayaan lingkungan sareng suasana sapertos rezim angin, éta tekanan atmosfir, la kalembaban atawa suhu aya dina waktos éta.

Aspék anu paling ageung tina awan ieu nyaéta aranjeunna nimbulkeun bentang anu saé sareng parantos bingung sababaraha kali sareng paningali UFO.

Prosés latihan

Méga lentéstik ngagalura

Sangkan urang tiasa mupus sadayana anu henteu dipikaterang ngeunaan langka anu jarang tina awan ieu, urang bakal ngajelaskeun asal usulna diwangun. Sakumaha parantos urang nyarioskeun sateuacanna, peryogi aya kaayaan atmosfir sareng lingkungan pikeun lumangsung. Anu mimiti nyaéta aliran angin anu cukup kuat sareng ngalaman pembalikan di atmosfir. Kaayaan ieu langkung gampang kajadian di daérah gunung, dimana hawa, saentasna tabrakan sareng formasi batuan, kapaksa naék.

Gunung mangrupikeun halangan mékanis kana aliran hawa dina atmosfir sareng hatur nuhun kana sababaraha kajadian sapertos Pangaruh Foëhn. Nalika ngumbara ngalangkungan hawa dina arah ka luhur sareng kalayan inversion termal, turbulensi dihasilkeun anu diklasifikasikeun salaku turbulensi mékanis. Hawa tungtungna ngahontal ka luhur kalayan suhu anu jauh langkung handap tibatan éta dina atanapi caket permukaanna.

Nalika anjeun teras-terasan ngalangkung luhur sareng luhur ngalangkungan atmosfir, suhu terus turun beuki jauh kusabab inversi. Upami hawa anu naék di sapanjang gunung éta lembab, nyaéta, éta dieusian ku tetes cai, kalembaban condong nalika suhu turun di luhurna, kumargi ngahontal titik embun. Salaku hawa naék condens, urang mendakan kabentukna jisim awan anu tumuh ka puncak gunung sareng éta, saatos patepungan inversi panas, awan lentik bakal terbentuk.

Kaayaan anu diperyogikeun pikeun latihan aranjeunna

Awan lenticular anu katingalina sapertos UFO

Pasti anjeun mikir yén biasana aya pembalikan termal sareng, nalika urang naék dina luhurna, éta langkung tiis. Ku alatan éta, awan lenticular kedah salawasna ngabentuk. Leres éta, sacara umum, lapisan luhur atmosfirna langkung tiis tibatan anu handap. Anu handap ieu dihakan ku panas anu dileupaskeun tina taneuh nalika radiasi panonpoé dina permukaan bumi.

Tapi ieu kedah henteu salawasna kajadian. Aya waktos nalika taneuh langkung tiis kusabab panurunan jumlah sinar matahari anu nyerang permukaan atanapi bahkan warna permukaan anu nyarios (émut yén warna anu langkung poék nyerep panas sareng bodas ngagambarkeunana. éta disebut albedo). Dina kasus dimana taneuhna langkung tiis, taneuh sorangan tiasa nyerep sadaya panas tina hawa sakurilingna, nyieun lapisan handap hawa dina suhu anu langkung luhur tibatan anu luhur. Dina kaayaan ieu urang mendakan inversion termal.

Daérah anu gaduh inversi termal biasana stabil dina waktosna, janten hawa, nalika nyobian naék gunung, bakal ngagentos hawa haneut luhur anu bakal turun deui nyiptakeun daérah cicing anu aranjeunna ngajebak kalembaban sareng masihan awan bentuk lentikuler. Ieu sababna awan ieu katingali sapertos UFO sareng parantos kaliru sabab sababaraha kali.

Naha nyingkahan ngalayang caket méga lentik?

Awan lentik di daérah pagunungan

Sateuacanna kantos disebatkeun yén pilot hiber sasarengan ngusahakeun nyingkahan hiber di daérah caket awan lentik. Hayu urang tingali naha ieu kajantenan. Sakumaha awan lentik bentuk nalika angin kuat sareng asalna dieusian ku beueus, naék gunung sareng kondensasi nalika anjeun naék rada gancang. Ku gaduh lapisan cicing tina inversi termal, éta ngajantenkeun angin beredar lami-lami dina posisi luhur.

Formasi awan ieu ogé tiasa dipendakan nalika dua massa hawa anu bertentang tabrakan sareng nyababkeun bagian anu paling panas naék na hawa tiis nyandak peran halangan mékanis. Alesan kunaon pilot henteu hoyong hiber di daérah ieu kusabab karakteristik angin anu pakait sareng awan-awan ieu kuat pisan sareng arah ka luhur sareng tiasa nyababkeun destabilisasi anu serius dina hiber.

Di sisi anu sanésna, jenis angin ieu seueur dipilarian dina penerbangan anu henteu nganggo mesin kumargi arus hawa dianggo pikeun ngarencanakeun langkung saé sareng ngajaga hiber langkung lami. Panasaran nyaéta yén catetan dunya pikeun luncuran éta parantos kahontal berkat arus udara anu naékkeun méga lentik.

Kuring miharep inpormasi ieu ngabantosan anjeun langkung seueur ngeunaan awan sareng formasi na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Yo-yo cenahna

    Ok, tapi poto na dipoto. Aslina langkung saé.