Leuweung salaku bagian konci ngalawan parobihan iklim

leuweung pikeun merangan parobihan iklim

Tatangkalan sareng leuweung penting pisan pikeun merangan parobihan iklim. Nyerep CO2 ngaliwatan fotosintésis ngabantuan urang ngirangan jumlah gas rumah kaca di atmosfir sahingga janten tiasa nyumbang sahingga suhuna henteu naék.

Saatos KTT Iklim sareng Pasatujuan Paris, watesan émisi gas rumah kaca parantos ditetepkeun pikeun ngirangan pangaruh parobihan iklim. Nya, massa leuweung Spanyol, anu nempatan langkung ti satengah tina permukaan nagara éta, éta konci pikeun tiasa minuhan komitmen ieu.

Pentingna massa leuweung

leuweung nangtung sareng balak

Kusabab targét parobihan iklim ditetepkeun, leuweung parantos janten unsur ésénsial sareng ngagaduhan peran penting dina kelestarian. Éta mangrupikeun alat anu saé pisan dina merangan parobihan iklim sabab karbon penting tilelep.

Unggal taun leuweung gede aranjeunna netepkeun langkung ti 24% tina total émisi CO2 anu dihasilkeun di Spanyol. Maka pentingna ningkatkeun kawasan leuweung sareng ningkatkeun kualitas anu parantos aya. Turunna leuweung kusabab kahuruan anu teras-terasan atanapi paningkatan suhu anu parna bakal mangaruhan fatal dina hal émisi gas rumah kaca, ngirangan bahkan ngaleungitkeun kapasitas mitigasi tina massa leuweung. Ku alatan éta, ngurus anu saé sacara sinonim sareng manajemen lingkungan anu saé.

Tujuan tina Pasatujuan Paris

émisi gas rumah kaca dina Pasatujuan Paris

Tujuan tina Perjanjian Paris anu Spanyol diratifikasi dina 30 Nopémber ngahontal pangurangan émisi gas rumah kaca ku 26% ku 2030 tina séktor anu kasebar (sapertos transportasi, tatanén, limbah atanapi gedong) sareng 43% émisi anu pakait sareng sektor industri. Émisi kedah dikirangan ngeunaan tingkat polusi anu aya di 2005.

Pikeun ngahontal tujuan anu ditetepkeun ku Perjanjian Paris, tangkal ngagaduhan peran anu penting pisan salaku tilelep karbon. Hatur nuhun ka aranjeunna, urang tiasa ngirangan jumlah CO2 dina atmosfir. Nanging, kusabab kurangna pengelolaan atanapi penghasilan, leuweung ditilar unggal dinten sareng aranjeunna henteu diurus cekap pikeun nyegah kahuruan leuweung, ngamajukeun kasaimbangan ékologis sareng ngabantu ngalestarikeun kaanekaragaman hayati. Urang kedah émut yén gunung salamina berkat manajemen lingkunganana, sosial sareng ékonomi.

Pelestarian leuweung

leuweung sustainable pikeun perubahan iklim

Numutkeun ka Asosiasi Spanyol pikeun Kelestarian Hutan (PEFC), tangkal tiasa ningkatkeun kahirupan kota, kusabab panempatan strategis na Éta tiasa nyéépkeun hawa antara 2 sareng 8 derajat celcius. Salaku tambahan, leuweung nyayogikeun kai anu nyayogikeun urang énergi anu langkung ageung tibatan panonpoé, cai atanapi angin, mangrupikeun 40% tina pasokan énergi terbarukan ayeuna di dunya.

Numutkeun ka organisasi lingkungan WWF, ayeuna dua per tilu leuweung planét parantos leungit dina 10.000 taun ka pengker. Tren ieu tetep kusabab penebangan liar sareng transformasi na pikeun tatanén anu intensif. Organisasi lingkungan nyarankeun nyarankeun inpormasi sumberdaya leuweung anu hadé, kaanekaragaman hayati sareng implikasi sosialna sahingga tindakan di leuweung henteu nempatkeun masa depanna dina kaayaan résiko, "nganggap dimensi lingkungan, sosial sareng ékonomi."

Nanging, panorama di Spanyol mangrupikeun carita anu sanés. Di dieu teu aya pengelolaan leuweung anu nguntungkeunKusabab teu aya pasar pikeun produk anu sasari ti leuweung, éta marginal pisan atanapi harga murah pisan.

Ogé, WWF nganggap penting pikeun nyiptakeun badan konsultasi sareng partisipasi masarakat anu sami pikeun sadaya agén anu resep kana leuweung tina sudut pandang lingkungan, sosial sareng ékonomi.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, gelut ngalawan perubahan iklim ngagaduhan sekutu anu hébat, bahkan di Spanyol, henteu seueur diperhatoskeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.