Leuweung anu ngagaduhan kaanekaragaman hayati langkung seueur tahan ka usum garing

biodiversiti

Keanekaragaman hayati hiji ékosistem penting pikeun tahan kana sagala jinis pangaruh lingkungan. Ékosistem sareng patukeuran genetik anu hébat aranjeunna kirang rentan kana kajadian sapertos usum garing.

Ieu dikonfirmasi ku panilitian ku tim panaliti internasional anu parantos nangtoskeun yén leuweung paling biodiverse mangrupikeun leuweung anu paling nolak setrés cai anu disababkeun ku usum halodo, salah sahiji pangaruh utama parobihan iklim.

Langkung kaanekaragaman hayati

Panilitian, anu diterbitkeun dinten ieu dina jurnal Alam Ékologi & Évolusi, parantos disiapkeun ku para élmuwan ti Déwan Tinggi pikeun Panélitian Ilmiah (CSIC), dina kolaborasi sareng élmuwan ti Danum Valley Field Center sareng Forest Research Center (Malaysia), ogé ti Universitas Oxford (UK).

Élmuwan parantos ngagunakeun pepelakan tina tangkal tropis di leuweung hujan Malaysia di fase pertumbuhan mimiti na. Kalayan pepelakan ieu aranjeunna nyobian monokultur sareng nutupan éta ku lambaran plastik kanggo ngasingkeunana tina hujan sareng tiasa mensimulasikeun épisode halodo sami sareng anu kajantenan kusabab kajadian El Niño.

Langkung tahan kana halodo

biodiversiti leuweung

Bibit ngabales halodo parna dina sadaya kaayaan, tapi nalika keragaman langkung luhur, setrés cai diréduksi dibandingkeun sareng bibit monokultur.

Kusabab aya kirang persaingan antara pepelakan anu paling beragam pikeun cai, éta ngamungkinkeun kamekaran anu langkung stabil pikeun dijaga salami usum garing. Dina hal perkebunan sareng spésiés anu sami, persaingan pikeun sumber langkung ageung sareng aranjeunna nyéépkeun cai sayogi langkung gancang.

Di hiji sisi, kaanekaragaman éta ngamajukeun résistansi spésiés tangkal anu béda pikeun usum garing, kanyataan anu kedah diperhatoskeun nalika halodo beuki sering numutkeun skénario skénario perubahan iklim pikeun taun-taun ka payun.

Kusabab kitu, berkat penemuan ieu, kabutuhan pikeun ngalestarikeun kaanekaragaman hayati leuweung tropis dina nyanghareupan skénario perubahan iklim salajengna dikuatkeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.