Leuweung lestari mangrupakeun pilihan anu saé pikeun parobihan iklim

leuweung sustainable pikeun perubahan iklim

Kiwari di masarakat ayeuna, naha anjeun langkung sadar kana lingkungan sareng perubahan iklim atanapi henteu, ampir sadaya jalma ningali ngiringan tatangkalan sareng ngancurkeun leuweung salaku faktor penting anu nyumbang kana kanaékan pangaruh tina parobihan iklim. Éta ogé diperhatoskeun yén konservasi sareng panggunaan lestari leuweung dunya sacara nyata bakal ngabantosan ngirangan émisi gas rumah kaca, atanapi sahenteuna nyerepna langkung saé kana atmosfir.

Pasatujuan Paris, Diadopsi ku 195 pihak kana Konvénsi Kerangka PBB ngeunaan Parobihan Iklim akhir taun kamari, éta mangrupikeun titik awal anu penting dina mikawanoh yén leuweung penting dina merangan parobihan iklim. Kumaha leuweung sustainable ngabantosan urang dina merangan parobihan iklim?

Karbon tilelep

déforestasi leuweung nyumbang kana émisi gas rumah kaca sareng

Leuweung di sakumna dunya bertindak salaku karbon tilelep. Aranjeunna "dianggo" kanggo urang nyimpen gas rumah kaca dina biomassa anjeun, sampah sareng taneuh. Kontribusi leuweung pikeun merangan parobihan iklim mangrupikeun pedang bermata dua. Ieu kusabab pamotongan tangkal sareng dégradasi leuweung anu dilakukeun ku kagiatan ékonomi urang tanggung jawab antara 10% sareng 12% sadaya émisi gas rumah kaca. Nyaéta, sasarengan sareng tatanén, aranjeunna mangrupikeun panyabab kadua pikeun pemanasan global.

Kalayan kecap séjén, leuweung tiasa ngabantosan urang nyerep sareng nyimpen kaleuwihan karbon tina atmosfir, tapi nalika tatangkalan maot, aranjeunna ngaleupaskeun CO2 anu ngiringan sesa émisi. Nagara sapertos Kongo, Gabon, Indonesia, Kénya, Malaysia, Méksiko sareng Koréa Kidul parantos komitmen pikeun ngirangan émisi langkung ti 25% tina tingkat kagiatan anu biasa. Salajengna, langkung ti 70% ikrar sukarela ieu kalebet tindakan anu aya hubunganana sareng leuweung sareng perawatan anu saé.

Manajemén anu saé pikeun parobihan iklim

leuweung ditegor pikeun tatanén

Élmuwan nyarios yén manajemén sumber daya anu saé sareng perawatan leuweung anu saé sareng sadaya panutup leuweung tiasa ngabantosan pisan dina merangan parobihan iklim. Salaku conto, pikeun masihan data pikeun ngabantosan anjeun kéngingkeun ideu, 123 bibit tangkal dipelak salami 10 taun aranjeunna tiasa ngaréspon karbon anu dikaluarkeun ku sataun nyetir mobil.

Strategi pikeun tiasa ngadopsi rencana pangwangunan anu berkelanjutan dina perkawis kehutanan penting pisan pikeun nagara-nagara berkembang, kusabab jumlah émisi karbon pangluhurna tina ngabersihan leuweung lumangsung di beulahan bumi beulah kidul. Ieu utamina kusabab tatangkalan aranjeunna ditegor kanggo ngadamel rohangan tatanén. Hartosna, paling leuweung tiasa tuang. Kalayan tatanén, nagara-nagara kirang maju tiasa kéngingkeun penghasilan pertanian.

Conto ieu nyaéta ngagunakeun kai salaku bahan bakar. Kira sapertilu kulawarga di sakumna dunya ngagunakeunana pikeun masak tuang, sedengkeun 764 juta jalma sanésna deui nganggo éta pikeun ngagolak sareng cai bersih.

Konci pikeun ngirangan émisi karbon

logging tiasa ningkatkeun émisi karbon

Ampir 75% ton CO2 anu dialungkeun ka atmosfir ku cara motong tangkal pikeun garapan kai, asalna tina masak kadaharan. Dapur anu langkung modéren sareng ningkat ngaduruk kirang kai, ngabantosan ngaluarkeun kirang CO2 kana atmosfir. Ieu nyumbang kana pangirangan émisi gas rumah kaca ka atmosfir, utamina di Afrika sareng di padesaan Amérika Latin.

Jelas yén konci pikeun ngirangan émisi nyaéta kelestarian sareng panggunaan téknologi modéren anu ngabantosan ngahasilkeun étanol tina kai biomassa. Anggo produk kai salaku bahan bangunan héjo. Kami nyarios ékologis saprak ku teu ngaduruk aranjeunna aranjeunna ngawétkeun karbon anu disimpen di jero.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.