Laut Konéng

laut konéng

Bagean kalér Laut Cina Wétan katelah laut konéng. Éta laut lega anu nempatan wilayah sakitar 417 km². Tempatna diantara daratan Cina sareng samenanjung Korea. Ngaranna asalna tina partikel keusik anu masihan cai warna na mirip pisan sareng konéng. Éta walungan konéng anu jaga nyocokeun laut ieu sareng masihan warna ieu. Walungan konéng katelah Huang he. Éta ogé dikenal sacara lokal, di Koréa Kidul, salaku Laut Kulon.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun ngeunaan sadaya ciri, formasi sareng asal usulna Laut Konéng sareng walungan na.

Ciri utama

délta walungan konéng

Laut Konéng mangrupikeun laut anu cukup deet anu ngan ukur ngagaduhan jero maksimum 105 méter. Cai mibanda teluk anu gedé pisan anu ngabentuk handapeun laut sareng disebut Laut Bohai. Teluk ieu tempat ngocorna Walungan Konéng. Walungan Konéng mangrupikeun sumber utama cai laut. Walungan ieu dikosongkeun saatos nyebrang propinsi Shandong sareng ibukotana, Jinan, ogé Walungan Hai anu nyebrang Beijing sareng Tianjin.

Nami laut ieu sanés asalna tina walungan, tapi tina jumlah partikel pasir kuarsa anu dibawa ka awak cai sareng masihan warna anu sapertos kieu. Ieu sababna naha éta ngagaduhan nami Laut Konéng. Éta laut beunghar ganggang laut, cephalopods sareng krustasea. Utamana urang tiasa mendakan spésiés ganggang tina gugus héjo-biru anu timbul utamina dina usum panas sareng éta ogé nyumbang kana warna cai. Kusabab deet pisan, warna ganggangna nangtoskeun kanggo warna anu bakal dipiboga tina visi umum.

Minyak di Laut Konéng

Dina taun 2007 aya pamanggihan ku China Oil and Gas Corporation, CNPC. Sareng éta nyaéta lapangan minyak anu penting pisan ampir samilyar ton dipanggihan. Pamanggihan ieu tiasa dipendakan boh di basisir sareng dina rak daratan Laut Konéng. Tempatna di propinsi Hebei sareng ngagaduhan daérah éta dugi ka 1570 kilométer pasagi. Dua per tilu tina jumlah minyak ieu aya dina platform lepas pantai.

Spésiés sato sareng tutuwuhan ningkat nalika urang caket ka kidul laut. Ieu dimana urang ogé mendakan sajumlah lauk anu langkung ageung. Dina dasawarsa ka tukang, Koréa Kalér parantos ngalakukeun manuver senjata nuklir anu béda-béda di pantai Laut Konéng. Kusabab kitu, éta parantos ditampi ku PBB, sanaos sigana henteu penting pikeun nagara komunis ieu.

Anak buah utama Laut Konéng

anak sungai laut konéng

Urang terang yén laut ieu didahar ku Walungan Konéng. Mangrupikeun awak cai tawar anu cukup panjang anu sering dianggap buaian peradaban Cina. Ieu mangrupikeun walungan pangpanjangna kadua di sadayana Cina, janten walungan pangpanjangna katilu di Asia sareng anu kagenep pangpanjangna sadunya. Dipikaterang ku nami ieu pikeun jumlah sédimén anu diangkut ka Laut Konéng sareng masihan warna ieu.

Tautan di pagunungan Bayan Har di dataran luhur Tibét di luhurna dugi ka 4.800 méter. Éta ngalir henteu teratur dina arah wétan ngaliwatan 9 propinsi Cina dugi ka ngocor ka Laut Konéng. Di tempat ieu ngahasilkeun délta anu ukuranana ageung anu ngajantenkeun terkenal.

Total panjang walungan nyaéta 5,464 kilométer, sareng baskom hidrografi na ngalangkungan lega sakitar 750,000-752,000 km2. Biasana ngaleupaskeun aliran kana laut 2.571 kilométer kubik per detik. Sapertos baskom pembuangan na, anu pangageungna katilu di Cina. Sababaraha walungan anu langkung pondok nyumbang cai ka walungan ieu sacara teras-terasan. Upami urang analisa sadayana kursus, urang terang yén éta ngagaduhan 3 bagian: kursus luhur, jalan tengah sareng kursus handap.

Bagéan mimiti kursus na dimimitian di gunung dugi ka Togtoh County, ngaliwatan langkung ti 3,400 kilométer. Éta di dieu dimana lamping na langkung sepi sareng dimana lahirna. Kursus tengahna ngalir ti kabupaten dugi ka Zhengzhou, propinsi Henan. Éta aya dina bagian ieu dimana ayeuna butuh langkung ti 90 persén sédimén. Sedimen mangrupikeun sésa keusik sareng batu anu dipindahkeun sareng diangkut duanana ku ngalereskeun boh ku flotasi sareng pembubaran. Tungtungna, kursus handap mimitian ti Zhengzhou sareng tungtung di laut. Parantos di beulah laut ieu dimana tempatna dimuat jumlah sédimén anu pangageungna.

Latihan sareng kaanekaragaman hayati

Walungan konéng

Walungan ieu kéngingkeun warna coklat semu konéng nalika ngalir dina jumlah ton partikel padet anu ngagaduhan warna ieu. Bagian tina taneuh dataran Tibét tempat walungan mimiti naék nyaéta rentan pisan kana érosi ku polah angin sareng sadaya keusik halus dikumbah ka walungan. Upami walungan dieusian ku partikel anu warna ieu, éta diangkut sareng sedimen tungtungna di Laut Konéng.

Éta walungan henteu pati euyeub ku kaanekaragaman hayati, janten lautna henteu pati euyeub. Laut, sabab deet pisan, henteu mampuh nyimpen seueur flora sareng fauna. Sababaraha sato anu paling dikenal nyaéta séndok Yangtze sareng sababaraha jinis lauk mas. Diperkirakeun yén sacara total aranjeunna tiasa dipendakan sakitar 150 spésiés lauk tapi jumlah na langkung alit ayeuna. Dina baskom aya seueur spésiés mamalia sapertos macan tutul sareng kijang sica.

Diantara manuk anu paling dikenal urang ngagaduhan Great Bustard, Serreta Cina sareng Eagle Éropa. Walungan digunakeun pikeun ngahasilkeun énergi hidroelektrik sareng ngajantenkeun sadaya bagian ieu kajayaan. Nya kitu ogé pikeun budidaya akuatik jeung tani lauk jeung sababaraha sato laut. Éta mangrupikeun kagiatan ékonomi anu paling penting sajaba ti ékstraksi minyak.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan Laut Konéng sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.