Larva ngapung Chaoborus mangaruhan pemanasan global

Larva ngapung

Larva ngapung tina genus Chaoborus sp

Sanaos dugi ka ayeuna panginten yén sapi mangrupikeun hiji-hijina sasatoan, sajaba ti manusa, anu ngagaduhan pangaruh penting dina pemanasan global, ayeuna para ilmuwan mendakan batur anu ngareuwaskeun aranjeunna: Larva ngapung Chaoborus.

Mahluk ieu cicing di panjang sareng kolam, nyoco larva reungit dugi ka janten déwasa sareng kaluar tina cai pikeun baranahan sareng saatos aranjeunna maot, kumargi aranjeunna henteu tuang, atanapi éta dina nektar.

Hiji studi diterbitkeun dina »Laporan élmu», Dilaksanakeun ku tim élmuwan ti Universitas Jenéwa (Swiss) dina kolaborasi sareng Leibniz Institute for Freshwater Ecology and Inland Fisheries di Berlin (IGB), parantos mendakan yén Larva ngapung Chaoborus ngamangpaatkeun gas metana sareng ngusir deui kana cai.

Larva ieu, anu nalika siang tetep disumputkeun di antara sédimén danau, dina waktos wengi ngeusian vesikel leutikna ku oksigén sareng naék kana permukaan pikeun milarian tuangeun. Nanging, para ahli parantos mendakan di bojong anu tangtu, tekanan cai anu saé pisan éta nyegah kantong-kantong ieu dieusian, anu ngajantenkeun larva nganggo nyerep metana anu aya dina sédimén pikeun ngeusian sareng nganggona ogé "ngambang".

Siklus kahirupan Chaoborus

Gambar - UNIGE

Hatur nuhun kana strategi bertahan ieu, larva tiasa ngahémat dugi ka 80% énergi, janten aranjeunna peryogi kirang tuangeun. Tapi ieu janten masalah: Métan nyaéta gas anu alami sacara alami dina sédimén danau, tapi nalika dianggo ku larva pikeun ngamajukeun dirina, éta ngaleyurkeun dina cai. Ku ngalakukeun éta, éta tiasa ngahontal atmosfir, nyumbang kana pemanasan global.

Kusabab kitu, para ahli nyatakeun 20% émisi gas metana kana cai tawar. Kapadetan larva tina genus Chaoborus di danau kisaran 2000 dugi ka 130.000 individu per méter pasagi. Pikeun nyegah panyebaranana, sareng saliwatan ngirangan jumlah metana anu dileupaskeun ka atmosfir, panulis ngadukung pengendalian cai situ anu langkung ageung, sareng sumber-sumber anu tanggung jawab pikeun émisi métanina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.