Laporan negeskeun yén 2016 mangrupikeun salah sahiji anu paling haneut

Térmométer kai

Dina jaman-jaman ayeuna, aya seueur omongan ngeunaan parobihan iklim sareng pangaruh na, anu teu anéh: rékamanna parantos rusak sakitar 30 taun. Kalayan kebangkitan Internét sareng média sosial, kamanusaan tiasa langkung terang tibatan kantos, janten umum pikeun topik ieu muncul dina paguneman.

2016 mangrupikeun salah sahiji anu paling haneut saprak catetan mimiti 137 taun ka pengker, sareng anu katilu sakaligus, numutkeun ka Nagara Iklim laporan taunan anu dilakukeun kalayan sumbangan ti langkung ti 450 élmuwan ti ampir 60 nagara.

Pangaruh anu paling penting sareng bencana alam taun ieu nyaéta:

  • Konséntrasi gas bumi rumah kaca anu langkung luhur: Taun kamari, konsentrasi karbon dioksida (CO2) 402.9 bagéan per juta (ppm), 3.5ppm langkung seueur tibatan di 2015. Éta ogé kanaékan panggedéna anu dititénan dina 58 taun.
  • Kanaékan suhu rata-rata: Dibantosan sabagian ku fenomena El Niño, suhu rata-rata antara 0,45 sareng 0,56 derajat Celsius di luhur rata-rata 1981-2010.
  • Kanaékan suhu rata-rata permukaan sagara: suhu rata-rata ningkat antara 0,36 sareng 0,41 derajat Celsius, sahingga ngaleungitkeun rékor 2015 ku 0,02-0,05ºC.
  • Naékna permukaan laut anu paling luhur dina rékor: Rata-rata permukaan laut global naék 82mm di 2016. Éta naékna pangluhurna anu dititénan saprak data mimiti kacatet dina 1993.
  • Aya deui siklon tropis: Total, aya 93. Rata-rata 1981-2010 aya 82. Atlantik Kalér sareng Pasipik wétan sareng kulon ngalaman kagiatan anu langkung luhur.
  • Arktik terus ngalembereh: Jembar maksimum és Laut Arktik salami Maret taun kamari mangrupikeun pangleutikna anu dititénan ku satelit dina 37 taun ka pengker.
Peta musibah anu kajantenan di 2016

Gambar - NOAA

Upami anjeun hoyong terang langkung seueur, klik di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.