Lambar és raksasa di Antartika, badé putus

Gambar - NASA

Kalayan legana sakitar 5.000 kilométer pasagi, éta és rak anu katelah és Larsen C badé pegat. Patah tulangna parantos sakitar 110km panjangna, 100m lega sareng sakitar 500m jero, sareng sakumaha anu dituduhkeun ku The Week, katingalina dicekel ku benang és.

Élmuwan nyangka éta bakal héd dina sababaraha bulan ka payun. Tapi naha?

És Antartika napel na rak buana, sareng henteu dina cai sapertos di Arktik. Kusabab ieu, nalika permukaan laut naék sacara global. Rak És Larsen, anu perenahna di sapanjang basisir wétan Antartika, mangrupikeun wadah pikeun glasier. Hanjakalna, bagian Larsen A sareng B parantos dipisahkeun, masing-masing dina 1995 sareng 2002.

Numutkeun kana itungan ilmiah, upami sadayana és anu pecah permukaan laut bakal naék kira-kira 10 séntiméter. Éta panginten henteu saé teuing, tapi sadayana anu cicing di basisir bakal mimiti ngalaman seueur masalah.

Nalika suhu rata-rata global naék, és di Antartika lebur, anu ngan ukur ngajadikeun kaayaan parah. Dina hal ieu, numutkeun a Studi majalah alam, anu dilakukeun ku panaliti Robert M. DeConto, ti Departemen Geosciences di University of Massachusetts (Amérika Serikat), sareng David Pollard ti Pennsylvania State Institute (Amérika Serikat), nepi ka taun 2100 tingkat cai tiasa naék langkung ti hiji méter.

Ngan upami émisi gas rumah kaca tiasa dikirangan, cair bakal nyéépkeun sakedik pisan kanaékan permukaan laut, saur Profesor DeConto.

Penghalang És Larsen, Antartika.

Kami bakal terus ngawartosan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.