Kura-kura dugi ka basisir Catalonia kusabab perubahan iklim

kuya loggerhead kapangaruhan ku perubahan iklim

Pemanasan cai anu beuki progresif kusabab perubahan iklim sareng pemanasan global nyababkeun seueur spésiés ngalih atanapi ngarobih pola nyarangna. Aya ogé spésiés séjén anu ngarobih habitatna pikeun adaptasi sareng kualitas kahirupan anu langkung saé.

Dina hal ieu, Ngaronjatna hawa dina cai sagara matak beuki loba kura-kura laut loggerhead. Spésiés ieu dina bahaya punah sareng angkat ka basisir Calatuña kanggo sayang. Ieu ampir teu katingali mangtaun-taun, tapi éta beuki sering.

Sayang kuya dina sisi basisir

Kanyataan yén kura-kura ngalih ka basisir Catalonia tiasa nyababkeun sababaraha kabingungan atanapi panyawat ngahasilkeun pangaruh dina prosés nyarangna. Generalitat parantos naros ka sadayana tukang siram supados henteu ngaganggu sato ieu sareng, nalika aranjeunna mendakan salah sahiji na, wartosanna. Ti saprak 1972 aya sapuluh usaha ku kuya ieu pikeun sayang di pantai Catalonia sareng, di luhur sadayana, dina taun-taun ayeuna.

Dampak anu dihasilkeun ku manusa dina pamekaran kuya ieu nyababkeun ngan ukur satengahna bakal mekar. Satengah sanésna henteu salamet kusabab campur manusa.

Usum panas ieu, teknisi ngarepkeun langkung seueur penyu loggerhead (caretta caretta) angkat ka basisir Catalan, dimana aranjeunna henteu sumping nalika basisir ieu langkung tiis tibatan spésiés ieu langkung resep sayang. Dugi ka ayeuna, pantai Yunani sareng Turki, di Wétan Tengah, mangrupikeun lokasi anu langkung dipikaresep pikeun spésiés ieu nalika peternakan di Éropa.

Pikeun ngaleutikan dampak anu dihasilkeun ku masarakat dina kuya ieu, Generalitat parantos ngaluncurkeun kampanye kasadaran anu mana langkah-langkah anu kedah dituturkeun nalika pendak sareng kuya dijelaskeun. Ku cara kieu, usaha dilakukeun henteu ngaganggu réproduksi na anu lumangsung antara Juni sareng Séptémber.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.