Si Cumulus

 

Cumulus

Sajauh ieu urang parantos ngungkulan awan anu diménsi terasna kalebet papanjangan horisontal tapi waktos ieu urang alamatkeun ka awan ngembang sacara vertikal sareng urang badé ngamimitian ku salah sahiji dua genre anu tiasa diklasifikasikeun sapertos kieu, urang nyarios ngeunaan Cumulus.

 

Cumulus mangrupikeun awan anu terasing, umumna padet sareng kontur anu parantos ditangtoskeun, anu numuwuhkeun sacara vertikal dina bentuk nabrak, kubah, atanapi menara, sareng anu jangkungna cembung sering nyarupaan kembang engkol. Bagéan cahaya panonpoe awan ieu bodas ngagenclang; dasarna poék sareng horisontal. Kadang-kadang aranjeunna katémbong dibarengan angin.

 

Éta kabentuk utamina ku titik-titik cai atanapi kristal és dina bagian-bagian awan éta, kusabab jangkungna na, aya dina suhu di handap 0º C. Éta tiasa ngandung tetes cai supercooled. Aranjeunna ngembangkeun nalika éta lumangsung arus konvektif disababkeun ku pemanasan hawa anu henteu rata dina permukaan bumi. Nalika naék, hawa ieu ngembun kana awan sareng bakal tumuh gumantung kana tingkat ketidakstabilan hawa anu aya dina waktos éta.

 

Cumulus-hawa adil tuwuh dina usum panas ti beurang dugi ka surup, nalika aranjeunna musna. Upami aya gelar tangtu teu stabilitas aranjeunna tiasa maju Cumulus congestus sareng dina kaayaan na janten Cumulonimbus, kalayan hujan sareng badai. Aranjeunna teu kedah bingung Stratocumulus, ogé sareng Cumulonimbus.

 
Aranjeunna kontras sampurna sareng biru langit kusabab kapadetanna hébat anu ngajantenkeun aranjeunna katingali bodas sareng caang. Kusabab anu sami dasarna bakal katingali poék atanapi hideung. Anjeun kedah nganggo Saringan polarisasi pikeun kontras maksimum antara awan sareng langit ogé nyaluyukeun pokus kana nabrak.

 
Aranjeunna bénten opat spésiés (Cumulus humilis, Cumulus mediocris, Cumulus congestus and Cumulus fractus) sareng ragam (Cumulus radiatus).

 

Sumber - AEMET

Inpormasi lengkep - The Stratus, The Stratocumulus

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.