Kumaha usum tirisna?

Salju dina tangkal

Usum usum nyaéta usum anu biasana urang dikaitkeun sareng bentang salju anu tiis, tiis, olahraga salju. Tapi sigana sakedik demi sakedik usum gugur manjang, éta teras sababaraha dinten dimana suhu handap didaptarkeun, tapi henteu lami aranjeunna pas sareng musim semi mulih. Maka, dimana, anu tiis anu ngajantenkeun urang ngageter unggal-unggal urang kaluar ka jalan? Malah sigana ombak tiis anu urang ayeuna henteu sapertos anu tiheula.

Dina tulisan ieu urang bade marios kumaha usum 2017, sareng kumaha éta tiasa janten dina sababaraha taun ka pengker. Iraha usum datang? Hayu urang tingali éta.

Iraha usum datang?

Usum tiis dimimitian pikeun pepelakan

¿Nalika usum salju dimimitian? Usum usum anu diarep-arep ku seueur jalma. Saatos usum panas anu panas pisan, sering dipikahoyong yén bulan paling tiis dina sataun dugi ka gancangna. Sanaos aranjeunna tiasa nyayogikeun kami sababaraha panyakit sanés, sapertos flu atanapi colds, salami usum ieu kami leres-leres hoyong kaluar ka jalan-jalan atanapi padesaan sareng mikaresep olahraga usum salju.

Tapi iraha usum salju asup? Nya éta bakal gumantung kana beulahan bumi dimana anjeun ayana . Janten, upami anjeun aya di beulahan bumi kalér, dinten resmi anu munggaran nyaéta 20 atanapi 21 Désémber, nalika upami anjeun aya di beulahan bumi beulah kidul, dinten éta nyaéta 20 atanapi 21 Juni.

Usum tiis 2017 Ringkesan

Usum 2018

Numutkeun kana data Badan Météorologi Nagara (AEMET) usum usum 2017 ngagaduhan karakter haneut sareng garing sacara umum. Suhu rata-rata 8,5ºC, nyaéta 0,6ºC langkung seueur tibatan rata-rata usum kieu, nyandak 1981-2010 salaku periode rujukan. Mangrupikeun usum salju katilu haneutna saprak 1965, sareng kaopat haneuteun saprak mimiti abad ka-2015, tukang 16-2000, 01-2007 sareng 08-XNUMX.

Aranjeunna didaptarkeun anomali termal positip sakitar + 1ºC di Galicia, Catalonia, Kapuloan Balearic, Komunitas Valencian, ogé di sistem Cantabrian, Iberia sareng Pusat, beulah kidul-wétaneun Castilla-La Mancha sareng belah kidul na Castilla y León. Di sésana nagara, anomali négatip, antara 0 sareng -1ºC.

Upami urang nyarioskeun perkawis hujan, umumna garing, kalayan curah hujan rata-rata 20% kirang ti biasana, anu 160mm. Désémber sareng Januari garing, tapi di daérah belah kidul semenanjung sareng Kapuloan Balearic éta lembab pisan. Di Kapuloan Kanaria, Extremadura sareng tengah Andalusia éta garing atanapi garing pisan.

Ringkesan Usum 2016

Usum tiis di Toledo

Usum Usum 2016 dimimitian tanggal 22 Désémber 2015, sareng réngsé dina 20 Maret. Mangrupikeun sababaraha bulan anu pikaresepeun rékaman dirékam, duanana hujan sareng suhu.

Présipitasi

Numutkeun kana ramalan AEMET, diarepkeun yén di belah kalér semenanjung bakal hujan langkung ti biasana, sareng di sésana nagara hujan bakal tetep dina wates normal; Kalayan kecap séjén, upami henteu biasana hujan di daérah anjeun, taun ayeuna moal aya parobihan ageung ogé. Tah éta.

Parantos dina 11 Januari 2016 urang nyarioskeun perkawis a badai kuat anu ngancurkeun bencana di belah kalér, khususna di Pontevedra, Lugo sareng A Coruña. Pirang-pirang hujan teu lirén-lirén murag, banjir jalan-jalan sareng nyababkeun longsor, parobihan lalu lintas sareng bahkan banjir. Dina bulan ieu rata-rata curah hujan nya 90mm, 41% langkung seueur tibatan normal (63mm).

Dina Pébruari urang badai deui, kalayan ombak dugi ka 11,95km sareng angin anu niup kalayan kuat, dugi ka 170km / jam di kalér. Kali ieu, daérah anu paling kapangaruhan nyaéta San Sebastián, sajaba ti Galicia. Tapi hujan turun ageung di beulah kalér. Bulan ieu baseuh pisan sacara umum, kalayan hujan rata-rata 88mm (nilai anu 66% langkung luhur tibatan anu normal, nyaéta 53mm).

Dina Maret curah hujan tetep dina nilai normal, kacuali kuadran tenggara semenanjung sareng Kapuloan Balearic, anu langkung handap.

Suhu

Suhu hujan sareng usum salju 2016

Numutkeun ka AEMET, dimana badé hujan langkung ageung tibatan anu diarepkeun, bakal dimana raksa dina térmométer bakal tetep dina nilai normal; tibatan, dina sésana masarakat bakal aya kamungkinan 55% yén aranjeunna bakal ngagaduhan usum anu langkung haneut tibatan normal. Ngagaduhan leres

Kanggo sabagéan ageung enya. Dina Januari suhu rata-rata 9.5ºC (2,3ºC langkung seueur tibatan normal, nyandak taun 1981-2010 salaku periode rujukan), janten janten anu paling haneut ti saprak 1961. Di belah belah wétan laut semenanjung sareng di sababaraha beulah kidul, anomali termal rada handap, dina 1ºC.

Dina Pébruari, di beulah wétan semenanjung, Kapuloan Balearic sareng di sababaraha bagéan nusantara Canary, suhu na antara 0,5 sareng 2,5ºC langkung luhur (période rujukan: 1981-2010). Di sésana Spanyol, nilaina tetep normal atanapi rada handap, utamina di daérah pagunungan Pegunungan Cantabrian, Sierra Morena, Sistema Central sareng Sistema Béltico. Suhu maksimum nyaéta 0,2ºC langkung luhur, sareng suhu minimum 1,2ºC langkung luhur tibatan biasana, tah osilasi termal diurnal langkung handap kana naon kuduna.

Dina Maret, hawa terus ngaleuwihan nilai normal, khususna di beulah wétan nagara, kaasup kapuloan Balearic, kuadran kidul-kulon sareng Kapuloan Canary. Di kuadran kalér-kulon teu aya parobihan anu gedé.

Kumaha usum tiris 2018? Sareng anu salajengna?

Pamanasan global

Sanaos dinten ayeuna (11 Juli 2017) masih rada awal pikeun terang kumaha usum salju payun, paling dipikaresep éta sami atanapi mirip pisan sareng naon anu urang parantos lulus, kalayan suhu rata-rata 8-9ºC, tapi dugi ka tanggalna langkung caket sareng modél prediksi henteu kaluar, bakal hésé pikeun terang kalayan sakedik kapastian.

Nganggap yén, numutkeun ramalan, 2016 bakal janten anu paling haneut dina sajarah, bahkan langkung ti 2015, sareng éta fenomena El Niño bakal ngabantun raksa dina thermometers bakal terus naék, suhu rata-rata sigana ngahontal 1,14ºC. Ieu ngandung harti yén urang bakal ngagaduhan usum anu bakal beuki haneut jeung garing, utamina di daérah Mediterania.

Nanging, El Niño tetep aktip antara 8 sareng 10 bulan, janten upami pangaruh na mimiti diperhatoskeun dina bulan Nopémber 2015, éta kamungkinan (henteu pasti) yén dina bulan Séptember 2016 urang bakal balik kana tahap nétral. Tapi ieu henteu hartosna yén suhu catetan henteu dipiharep, kumargi pemanasan global mangrupikeun fenomena anu moal lirénKacuali tindakan anu épéktip leres dilaksanakeun pikeun ngirangan émisi gas rereged ka atmosfir, moal ogé manusa lirén ngotoran planét ti hiji dinten dugi ka énjingna. Sanaos kitu, 10.000 taun masih kedah lulus pikeun planét ieu tiasa pulih.

Janten, panginten urang tungtungna gaduh Natal anu garing pisan babarengan, sareng khususna haneut, handapeun langit biru anu bakal aya konsentrasi luhur gas rumah kaca, sapertos karbon dioksida.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

76 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Omar sanchez cenahna

    PENTING Pikeun PRODUCER NYAHO KUNG KAHA? Winner bakal asup
    Pikeun mastikeun panén

    1.    Monica sanchez cenahna

      Patani, ogé peminat kebon, kedah terang iklim di daérahna pikeun terang naon anu tiasa dipelak. Kalayan pemanasan global ieu, ieu beuki teu katebak.

      1.    edward lopez cenahna

        naha perubahan iklim tiasa ningkatkeun curah hujan di Spanyol?

        1.    Monica sanchez cenahna

          Hai Eduard.
          Sabalikna, aranjeunna tiasa ngirangan. Nyatana, di Laut Tengah, salaku conto, aranjeunna parantos turun ku 27% sareng diperkirakeun teras turun. Hiji tulisan diterbitkeun dina jurnal Alam ngeunaan kumaha pola curah hujan bakal robih kusabab parobihan iklim. Nyaéta ieu.
          Hiji salam.

      2.    Satu cenahna

        Monica, kuring parantos nyandak kalimat-kalimat ieu tina tulisan anjeun: «... pemanasan global mangrupikeun hiji kajadian anu henteu bakal lirén, kecuali upami tindakan anu épéktip leres dilaksanakeun pikeun ngirangan émisi gas-gas anu najis kana atmosfir, sareng manusa ogé moal pikeun ngeureunkeun rereged planét ti hiji dinten ka énjing. Sanaos kitu, masih peryogi 10.000 taun kanggo planét pulih…. ».

        Tina naon anu anjeun carioskeun, akhir dunya caket sabab kabutaan pamimpin dunya henteu ngeureunkeun émisi gas rereged sareng suhu rata-rata global bakal ningkat sareng ningkat dugi ka urang sacara harfiah digoréng. Sagara bakal ngaleungit sareng kahirupan di darat moal mungkin. Anjeun ogé negeskeun yén dina kasus hipotetis yén umat manusa lirén ngaluarkeun gas polusi ka atmosfir, bakal butuh 10.000 taun éta pulih deui.

        Kuring henteu weruh naha anjeun sadar ruang lingkup pernyataan anjeun tapi aranjeunna nyingsieunan saha waé. Kuring miharep masarakat henteu ngareuwas ku pernyataan anjeun.

  2.   Jose cenahna

    Ngan ucapkeun numutkeun kana sakedik kanyaho sareng numutkeun usum salju kamari sareng usum panas usum panas ieu usum tiis ieu bakal tiis sareng di sababaraha daérah urang bakal ningali salju

    1.    Monica sanchez cenahna

      Éta sigana tiis, leres. Urang tingali.

  3.   Yo cenahna

    Anjeun sadayana dijual sareng tukang bohong, seueur pemanasan global tapi teu aya anu nyarios ngeunaan cheamtrails. Kanggo iraha anjeun badé lirén ngajantenkeun jalma ngarasa salah sareng nyalahkeun pamaréntah anjeun ....

    1.    THE BROWN cenahna

      Ieu mangrupikeun wéb meteorologi sanés politik.

  4.   MTT cenahna

    Kuring bakal reuwas upami usum salju ieu tiis pisan, langkung ti naon waé sabab urang gaduh sababaraha anu hampang ... sareng usumna beuki kirang tiis, tungtungna urang bakal tropis Mediterania

    1.    Monica sanchez cenahna

      Halo MTT.
      Suhu Spanyol rata-rata sigana naék rada, tapi urang bakal ningali.
      Hiji salam.

  5.   Luis cenahna

    Entong ngarobih cuaca sareng anjeun bakal ningali hujan langkung ageung

    1.    Monica sanchez cenahna

      Tangtosna, upami urang henteu ngotoran, iklim bakal béda pisan. Salam lu.

  6.   Deborah cenahna

    Kuring miharep éta tiis pisan di Andalusia anu salawasna cerah sareng kuring parantos bosen panas teuing

    1.    Monica sanchez cenahna

      Hai Debora.
      Anjeun henteu tiasa ngantosan usum panas réngsé, huh? heh heh Mudah-mudahan éta paling tiis.

  7.   kurcaci cenahna

    Éta 2016 badé janten usum panas anu paling panas dina sajarah? Nya, éta moal janten, di 2015 urang damel grill didieu di Murcia tapi taun ieu bahkan henteu caket sareng taun ka tukang, nyandak sababaraha dinten leupas sareng hawa anu langkung luhur, tapi pikeun naon anu biasa di dieu di usum panas, kuring henteu terang. parantos anjeun perhatoskeun.

    1.    Monica sanchez cenahna

      Dina sababaraha titik éta bahkan langkung tiis tibatan anu tiheula, éta leres. Dimana kuring cicing (Mallorca), usum panas ogé atos tiis, urang bahkan parantos sababaraha wengi teu nganggo kipas. Tapi suhu rata-rata planet ieu terus naék.

      1.    Miquel Vidal Barcelonaó cenahna

        Halo Monica ti Mallorca, anjeun leres pisan, usum panas parantos hampang tapi tatangkalan paeh tina haus!
        Karunya pikeun sadayana

        1.    Monica sanchez cenahna

          Upami leres. Ampir teu aya hujan, sareng sababaraha tetes anu murag parantos gancang ngejat. Hayu urang ngarepkeun hujan ayeuna di usum gugur.

  8.   José Antonio cenahna

    patarosan naha bakal tiis usum kieu? langkung ti anu sateuacanna?

  9.   José Antonio cenahna

    halo patarosan naha usum kieu bakal langkung tiis tibatan anu terakhir?

  10.   mario cenahna

    Naha kamungkinan usum salju ieu di Madrid? (Kusabab éta bakal langkung tiis)

  11.   mario cenahna

    Naha aya langkung seueur kasempatan anu salju taun ayeuna di Madrid? (Mugi SNOW), kuring nyarios sabab sakumaha anjeun nyarioskeun tiasa langkung tiis ... Mugi SNOW hahahahaha

  12.   Gilberto cenahna

    Kumaha usum kieu di Dallas Tx?

  13.   Monica sanchez cenahna

    Halo sadayana.
    Mustahil pikeun terang pasti jam sabaraha dina 3-4 bulan. Anu dipikaterang nyaéta, upami fenomena La Niña diaktipkeun, Amérika Kalér bakal tiis. Nyatana, di kota sapertos New York panginten aya hujan salju anu signifikan.
    Di Spanyol henteu dipikaterang kumaha fenomena ieu bakal mangaruhan, upami diaktipkeun. Tapi anu normal (atanapi naon anu normal) nyaéta saatos usum haneut haneut tiris atanapi tiris pisan sumping, utamina upami suhu usum panas parantos ngahontal nilai kirang langkung normal sapertos anu aya sareng taun ayeuna.
    Pas urang terang langkung seueur, kami wartosan anjeun.
    Hiji salam.

  14.   Sandra Naharro Gomez cenahna

    Halo, saé pisan, kumaha kuring Sandra sareng kuring resep pisan kana usum usum kuring cicing di Barcelona sareng kuring hoyong terang naha éta seger atanapi henteu? Atanapi upami sahenteuna salju langkung ti biasana di urang ayeuna urang ngagaduhan hujan langkung ti biasana ku jalan, tong hariwang upami anjeun henteu leres kusabab cuacana sesah pisan.

    1.    Monica sanchez cenahna

      Halo Sandra.
      Mustahil pikeun terang kumaha cuaca na, sahenteuna pasti.
      Urang kedah ngantosan sareng tingali naha fenomena La Niña diaktipkeun, sareng tingali naha di Spanyol kami perhatoskeun atanapi henteu.
      Sacara prinsip, kuring yakin pisan yén éta salju leuwih ti biasana di wétaneun semenanjung sareng Kapuloan Balearic. Angin anu kenca kedahna datang ti Kalér (contona, Siberia) sahingga urang bakal tiis di Laut Tengah, anu disebat tiis, nyaéta suhu anu kirang ti -4ºC kacatet.
      Hiji salam.

  15.   Eduardo cenahna

    Tingali, usum salju ieu tiasa langkung tiis, usum salju kamari haneut sanaos, massa hawa tiis datang sareng salju turun di permukaan laut, tapi henteu sapertos di 2015 kuring cicing di hiji kota di Aragon 150 méter ti permukaan laut sareng kuring ngagaduhan katémbong salju ageung di umur 16 taun kuring ..

  16.   Victor cenahna

    Aranjeunna nyarios seueur perkawis pemanasan global tapi aranjeunna henteu nyarios yén kami dina umur és mini. Winters beuki tiis unggal waktos, khususna di Amérika Kalér sareng Éropa sareng Asia ...

  17.   Victor cenahna

    Sing salamet?

    1.    Grijander cenahna

      Tapi naon anu anjeun carioskeun Victor.
      Anjeun henteu terang ... anjeun pikareueuseun

  18.   Embun-embunan cenahna

    Abdi hoyong terang upami badé seueur hujan di usum gugur ieu. hatur nuhun pisan

    1.    Monica sanchez cenahna

      Halo Rocio.
      Sacara prinsip kuring bakal leres, tapi anjeun moal terang pasti. Éta bakal gumantung kana bagéan nagara mana anjeun cicing, jangkungna, angin, jsb.
      Kami wartosan 🙂.
      Hiji salam.

  19.   malaikat cenahna

    Halo, abdi ti Torre Pacheco di propinsi Murcia sareng kuring hoyong terang upami badé hujan normal. Sareng upami suhu di handapeun rata-rata badé kacatet dina usum salju usum salju. Sareng kuring ogé hoyong terang upami ragrag ieu kamungkinan munculna serelek tiis DANA anu pikasieuneun luhur, hatur nuhun.

    1.    Monica sanchez cenahna

      Halo Malaikat.
      Hanjakalna, anjeun moal terang pasti.
      Kamungkinan éta bakal seger, sareng yén nilai hujan normal atanapi rada luhur bakal didaptarkeun di nagara éta, tapi moal aya deui anu tiasa ditangtoskeun dugi ka sababaraha waktos.
      Kami bakal ngawartosan.
      Hiji salam.

  20.   Miguel cenahna

    Naon ramalan usum gugur anjeun pikeun samenanjung kidul-kulon? Huelva Seville Cadiz sareng Badajoz

  21.   c cenahna

    Halo, kuring sieun sareng kabebeng ku masalah usum garing sareng perubahan iklim, kuring ti kota di Sierra de Huelva, Aroche sareng kuring hoyong terang naha urang bakal hujan di usum gugur anu bakal datang, upami usum salju normal atanapi urang kedah ngamimitian hariwang. Salam ti kota Huelva anu éndah ieu.

  22.   juanma cenahna

    Halo, usum naon anu diarepkeun di Sierra Nevada, jaman baheula panas pisan, sanés kieu ====

  23.   Jerome cenahna

    Saé, kumaha usum kieu di Navarre? Naha bakal hujan langkung ageung tibatan hujan anu sateuacanna? Mudah-mudahan janten sapertos kitu

  24.   Cristina cenahna

    Hai Kuring cicing di kota Sagunto, kota di Valencia. Kuring PISAN pisan ku panas ieu taun-taun terakhir sareng usum salju di Chichinabo. Boh tiis boh hujan. Pangpangna asor sultry anu nembus kana tulang. Yén aranjeunna nempatkeun kuring dina laci konspirator, kuring bangga pisan! Kuring gering ku jalan satapak kimia damn éta anu ngeureunkeun hujan nalika aya awan hideung geandes badé hujan (kuring kantos ningali ku panon kuring sorangan) kuring kalintang luhung sareng sedih khususna pikeun generasi 🙁

  25.   miguel malaikat sanchez lamuela cenahna

    Halo, kuring ti kota di Aragon khususna Almonacid de la Sierra sareng kuring hariwang ngeunaan langkung ti kamungkinan perubahan iklim. Hujan beuki kurang, taun ayeuna aya usum halodo dahsyat, cinyusu garing, pepelakan garing. Abdi émut nalika nuju murangkalih yén hujan langkung ageung tibatan ayeuna, sareng salju langkung ti ayeuna. Anu kuring henteu terang nyaéta lamun éta kaayaan nonoman kuring mangrupikeun aturan atanapi pengecualian. Kuring moal naroskeun perkiraan usum gugur sabab kuring resep kana hal meteorologi ieu anu kuring pikaresepeun sabab rumit nalika nyieun ramalan jangka panjang. Timah hujan ageung. Abdi resep yén hujan Salam.

  26.   ceremé cenahna

    Halo, dina bulan Nopémber kuring badé ngalakukeun Camino de Santiago, urang Perancis, naha mungkin anjeun terang jam sabaraha di belah kalér Spanyol dina bulan Nopémber?

  27.   Isabel cenahna

    Halo, kuring ti kota di Valencia sakitar 20 km. Ti pantai ... .. sareng upami kuring kantos nguping ngeunaan ngaleungitkeun atanapi nyegah tina hujan atanapi nyingkahan badai. Kuring henteu terang dugi ka mana leresna sareng upami éta kuring henteu terang ku naon arti aranjeunna ngalakukeun éta .... Hatur nuhun pisan

  28.   francisco javier perez pakarang cenahna

    kumaha usum salju bakal nampilkeun diri dina kenari, utamina di pulau-pulau kulon. Nuhun Monica

  29.   Monica sanchez cenahna

    Halo sadayana.
    Éta tiasa langkung tiis tibatan hujan di peuntas nagara, sareng hujan langkung ageung sigana upami La Niña najong. Tapi anjeun moal terang pasti.
    Hiji salam.

  30.   Salvador Segui cenahna

    Wilujeng énjing, di Valencia usum salju ieu urang badé ngagaduhan - 3o 4 derajat, naha bakal beku jeruk?

    1.    Monica sanchez cenahna

      Halo Salvador.
      Anjeun moal tiasa terang pasti. Anu tiasa kuring béjakeun nyaéta gumantung kana buah jeruk mana, sapertos jeruk atanapi jeruk nipis, éta tahan nepi ka frosts hampang dugi ka -4ºC.
      Hiji salam.

  31.   suaoker gaizto cenahna

    Kuring émut sampurna yén dina tve1 di akhir usum salju kamari aranjeunna masihan koméntar dina salah sahiji laporan météorologi anu aranjeunna pasihkeun numutkeun kuring henteu terang modél naon anu aranjeunna nyetir, usum salju anu bakal datang bakal langkung ti anu sateuacanna, nyaéta, usum salju anu bakal datang ieu bakal sami atanapi bahkan langkung panas ……… .. Mudah-mudahan aranjeunna lepat

    1.    Monica sanchez cenahna

      Hayu urang ngarepkeun. Tapi urang bakal ningali naon anu kajantenan.

  32.   monyét cenahna

    Halo Ny.: Mónica Sanchez Kuring ngan ukur badé naros naha taun ayeuna bakal salju ka saha daérah Lagunera
    Abdi ngan ukur hoyong naros 🙂

  33.   Catalina cenahna

    Halo! Ibu Monica, kuring bungah yén sababaraha urang resep kana iklim, kuring ogé resep cicing di Tijuana Baja California Norte sareng garing pisan ku panas, hujan alit, salami sababaraha taun teu hujan sapertos sateuacan sareng usum panas ieu naék langkung ti hawa normal. Kami arepkeun hujan kusabab peryogi cai. Salam.

  34.   sarat cenahna

    Halo, Ibu Monica, patarosan anu serius kuring nyaéta, kumaha usum panas ieu di Sierra Peru kami bakal aya hujan atanapi henteu

  35.   Isabel cenahna

    Halo, kumaha usum gugur di propinsi cadiz?

  36.   David cenahna

    Wilujeng wengi. Kami ngalaman badai anu kuat di Barcelona kalayan seueur alat-alat listrik, anu parantos statik ngalangkungan kota sahenteuna 5 jam sareng teras. Kabeneranna nyaéta ngaapresiasi saatos Séptémber panas pisan sareng garing, kalayan catetan suhu, sanaos kanyataanna usum panas sacara umum henteu panas teuing.

    Usum tiis payun?. Saha anu terang.

    Jelas yén beuki seueur dipikaterang ngeunaan klimatologi, sareng ayeuna kalayan henteu aya watesna pakakas anu urang gaduh dina wéb, salian ti inpormasi anu tetep. Kami henteu lirén ningali modél iklim kalayan prediksi sepanjang waktos, bahkan aya modél iklim anu nandaan tren 9 bulan ka payun, kalayan épolusi tina sadaya sistem atmosfir unggal 6 jam.

    Tapi sadayana ieu henteu ngajamin nanaon, kanyataanna éta ngan ukur ngabantuan kami pikeun terang atanapi prediksi langkung seueur ngeunaan tren iklim di planét urang, komputer super anu parantos kami program. Tapi iklim di Bumi gaduh langkung ti ngan ukur prediksi numeris dumasarkeun kana data anu dikumpulkeun dina waktos anu pondok. Parobihan iklim enya tangtosna. Tapi éta Bumi parantos dina parobihan iklim konstan 4.500 juta taun.

    1.    Monica sanchez cenahna

      Halo david.
      Leres pisan. Parobihan iklim sanés kajadian énggal, mangrupikeun bagian intrinsik planét.
      Tapi ayeuna, berkat téknologi, polusi sareng kabutuhan nyerang sababaraha rohangan héjo anu urang tinggalkeun, manusa sanggup ngarobih iklim.
      Hiji salam.

  37.   David cenahna

    Alus wengi.

    Éta leres, sareng henteu kantos aya dina sajarah planét urang ngagaduhan faktor manusa lebet parobihan iklim. Kami parantos mangaruhan iklim langkung ti saabad, gancang pisan dina sababaraha dasawarsa ayeuna.

    Kombinasi manusa ieu sareng faktor alami sapertos faktor Child-Girl atanapi siklus Surya diantara anu sanésna, ngajantenkeun iklim caket urang payun pisan teu katebak, langkung ti éta parantos sacara alami.

    Seueur téori kabuka anu angkat tina hiji ekstrim ka anu séjén, ti És És dugi ka iklim gurun. Tapi anu jelas nyaéta faktor manusa sok négatip, kontaminasi Planét éta sorangan (Hiji-hijina anu urang gaduh) Suasana, Sagara, Bumi, sadayana najis.

    Kami bala, anu paling calakan atanapi henteu seueur, Masarakat teu tiasa lirén, urang seueur, beuki loba beuki seueur anu dikonsumsi. Planet urang henteu naék, janten makin alit. Aya prediksi anu ngira-ngira yén di 2050 urang bakal 12.500 juta manusa. Ayeuna urang ngan langkung ti 7.000 sareng dina taun 1900 urang ngan ukur 1.600 juta. Planét henteu tiasa dipertahankeun, masarakat bakal runtuh.

    Urang kedah seueur robih sareng kuring sieun éta moal kajadian. Teuing kapentingan kapentingan.

    Kuring nyarankeun Ultimatum ka Bumi.

    Hiji salam.

  38.   Eduardo cenahna

    Parobihan iklim mangrupikeun fenomena anu tiasa nyandak badai salju, dina usum panas panas pisan sareng unggal taun diajar, gelombang tiis dina usum salju sareng kuat, anu bakal ngajantenkeun salju di Spanyol anu langkung kuat sareng seueur kamungkinan dina permukaan laut, hawa anu handap dina usum salju, sareng anjeun terang badai, anu di Spanyol tiasa kuat sapertos di Barcelona, ​​nalika seueur hawa tiis asup ka atmosfir, éta bakal ngahasilkeun henteu stabilitas, sareng lautna panas.

  39.   Michael cenahna

    Upami fenomena La Niña nyababkeun angin SW di Penisual Ibérica, naha urang ngagaduhan hujan dina usum salju tibatan salju di dataran luhur di Pyrenees?

  40.   Luis cenahna

    Halo, kuring hoyong terang upami suhuna badé turun di propinsi Ciudad Real sareng upami badé hujan langkung. Kusabab jaman ayeuna seueur diperyogikeun sabab éra mun ngalangkungan gunung sareng ningali tatangkalan garing.

  41.   Maria cenahna

    Hai Monica :) Hiji patarosan, kuring alérgi kana panas sareng cahaya. Kuring cicing di Turis di Valencia sareng unggal taun éta langkung teu tahan. Ngan éta kalembaban anu nyebarkeun tulang sareng bakal ngahancurkeun bumi ku karatna. Sanaos éta teu aya di gigir laut.
    Kuring parantos gering sahingga alergis mastikeun yén aya dina panonpoé sadidinten. Di dieu usum panas réngsé dina 31st di New York taun ayeuna yén urang kaluar di suspenders sareng 27 derajat sareng éta dimimitian dina 7 Pébruari sareng 20 derajat sareng ningkat. Kacuali sababaraha dinten leupas anu murag d niup. Patarosan abdi.
    Kuring ningali perkiraan urang Cantabrian atanapi bahkan usum gugur éta parantos sumping.
    Janten kuring hoyong terang upami parobihan iklim ngan ukur mangaruhan daérah Mediterania sareng sésana henteu seueur sareng éta? Di dieu kami sareng kulon. Kamari. Tapi teu aya anu ramalan nyarios kitu. Éta normal? Kusabab henteu hujan di dieu sareng parantos usum panas sareng satengah deui, henteu deui. Naha urang bakal tungtungna sapertos Afrika? Naon parobihan éta henteu mangaruhan pisan aranjeunna sareng upami aranjeunna hujan? Valencia janten California California. Ti exo di Los Angeles aya daérah anu disebat Valencia di Santa Clarita sareng henteu hujan kumargi aranjeunna henteu terang ... Sareng mimiti sapertos aki padang pasir saeutik-saeutik. Upami aki mangaruhan pisan, naha di Laut Tengah urang henteu ngamimitian melak tangkal x jalmi-jalmi sabab parantos mimiti damel di ditu? Di daérah Afrika cokindante sareng obviamnte komérén di beulah kalér anu aranjeunna tinggal deui teras-terasan sareng pangeusi kota ogé cai sababaraha pepelakanana sareng ogé hariwang ngeunaan tatangkalan supados henteu leungit tina iklim éta. Hatur nuhun pisan kana perhatosanana. Salam ti Maria 🙂

    1.    Monica sanchez cenahna

      Halo Maria.
      Parobihan iklim mangaruhan sakumna planét, tapi enya, aya sababaraha daérah anu paling mangaruhan. Nyatana, dina blog anu sami ieu kami mairan yén iklim Spanyol tiasa langkung mirip sareng Maroko.
      Naha sababaraha parantos ngamimitian usum gugur sareng anu sanésna tetep dina suhu usum panas? Nya, pikeun iklim janten salah sahiji cara atanapi anu sanésna, sababaraha faktor kedah campur: lokasi, orografi, luhurna di luhur permukaan laut, suhu laut, angin, radiasi panonpoé, jsté.
      Biasana, nalika badai asup ti belah kalér atanapi kalér-kulon ka samenanjung, éta ngahontal ka Mediterania pisan lungse, sareng khususna ka kidul, sabab dina titik-titik ieu, janten langkung caket kana katulistiwa, sinar matahari langkung langsung, janten laut Laut Tengah sok langkung haneut tibatan Laut, contona, Laut Galicia.
      Perkawis patarosan terakhir anjeun. Nya kuring henteu terang naon anu kuring carioskeun. Kuring miharep tatangkalan dipelak di sadaya kota sareng kota, sareng henteu seueur déor. Hal-hal pasti bakal langkung saé.
      Salam, sareng dorongan.

  42.   Javier cenahna

    Px meteorologis henteu wani nyempad sakali sareng sadayana fumigasi konstan anu urang parantos kakeunaan mangtaun-taun kalayan tujuan, diantarana waé, ngaleungitkeun hujan ngalangkungan panyebaran iodida pérak, urang anu asthmatic sareng Kami beuki parah alérgi ku kurangna cai anu milik urang sadayana

  43.   Antigonus Cardedonius cenahna

    Leres yén iklimna robih, éta parantos teras-terasan dilakukeun, yén pangaruh manusa jelas. Ayeuna yén 100% parobihan iklim antropogenik, sareng yén ku ngirangan émisi urang tiasa ngendalikeun parobihan, éta saé pisan. Nalika anu utama anu tanggung jawab dina iklim nyaéta matahari. Naon anu aya pikeun ngaluarkeun gas kirang? enya Langkung dibaru? enya. Ngarobih seueur hal? atra. Tapi kami henteu ngagaduhan kakawasaan pikeun nangan cuaca, sareng kuring langkung resep henteu hirup nalika éta kajadian.

    Ku jalan kitu, CO2 sanés gas anu ngotorkeun, hayu urang teu nyalahgunakeun éta. Mangrupikeun gas kahirupan, anu nyéhatkeun pepelakan. Éta ngagaduhan pangaruh iklim mangrupikeun hal anu sanés.

  44.   hilian cenahna

    CO2 sanés gas polusi sapertos Nox, Co ... éta mangrupikeun gas rumah kaca.

  45.   lalaki cenahna

    Naha bakal salju taun ayeuna di Soria?

  46.   xavi cenahna

    Hatur nuhun Monica pikeun klarifikasi sareng dédikasi anjeun. Urang manusa parantos ngamuat planét sareng urang metik naon anu urang sown ... Kuring cicing nyalira, sareng perusahaan anu pangsaéna, ucing kuring, di hiji imah, sareng sareng hawu. Di 2015, sababaraha dinten kuring kedah hurungkeun hawu, taun ayeuna masihan kuring yén éta bakal aya sareng vas anu kuring nempatkeun salaku hiasan pikeun usum panas ... Ucing abdi meteorologi anu hébat ... aranjeunna teras-siap nyiapkeun usum salju, tapi aranjeunna parantos sababaraha taun anu kuring ningali pisan "Teu paduli" ku tiris .. Salam ti gunung.

  47.   Oscar cenahna

    Halo dina taun 2017 urang bakal ngagaduhan usum langkung ti urang sukur

  48.   Oscar cenahna

    Kumaha tiisna bakal aya dina 2017 tapi naon anu urang lebet. Hatur nuhun

  49.   John cenahna

    wow prediksi alus teuing

  50.   nyewa cenahna

    Halo, iraha usum salju bakal ngamimitian? Sialan chemtrails sareng polutan bumi tercinta urang Abdi resep tiis tiis sapanjang taun ...

    1.    Monica sanchez cenahna

      Halo Locario.
      Anjeunna henteu gaduh seueur deui. Dina awal Oktober, suhu diperkirakeun mimiti turun di Spanyol.
      Tong hariwang, sadayana sumping. 🙂
      Hiji salam.

  51.   Pepe cenahna

    PERHATIAN !!!
    Éta henteu sami: gaduh, tiasa, tiasa gaduh.
    Naon anu dipiboga, gaduh POWER

  52.   Yggdra cenahna

    Gampang pisan terang upami badé hujan atanapi henteu.
    Upami langit biru, moal hujan.
    Upami biru sareng awan muncul, anjeun kedahna ningali, upami contrail mimiti ngalangkungan langit, sareng abdi henteu hartosna kontra leutik anu ditingalkeun ku pesawat komersial anu ngaleungit nalika pesawat nuju maju, tapi kontur panjang anu kabuka sareng awan ipis nuju ngabentuk ,,,,, wilujeung hujan.
    Upami anjeun ningali aya awan sareng hujan sareng anjeun tiasa ningali antara jalan anu jelas sareng jelas, anu kuring terang anjeun bakal béjakeun ka kuring, kondensasi, pasti awan cai éta, bakal ngaleungit. deui tanpa hujan.
    Upami éta pikeun nyabut awan, iodida pérak, upami éta pikeun naékkeun suhu daérah, aluminium.
    Panasaran, prakték ieu langkung katingali kumargi Castilla la Mancha parantos robih penanaman na kanggo anggur, sangsara di vinalopó dimana kuring ti mana, sareng bahkan asosiasi patani, peternak, sareng penjaga sipil Murcia, Alicante, Valencia, Rioja, Kapuloan Balearic nyempad ieu. prakték.
    Sareng dina pandangan naon anu dicarioskeun ngeunaan CO2, aya waktos nalika bumi ngaraosan ampir 100% oksigén, (nepi ka tiwasna pikeun sadaya mahluk hirup dina jumlah anu seueur), dina waktos éta suhu planet naék pisan, ngabalukarkeun seuneu gedé. Euweuh anu kantos tumuh saatosna. Katelah salaku Sahara, contona. atanapi gurun, dina waktos seueur CO2, leuweung ageung.

    Abdi henteu percanten. Tapi anjeun ngan ukur kedah ningali langit.

  53.   Jan cenahna

    Jigana perkiraan AMT pikeun 2017
    aranjeunna langkung konservatif tibatan taun kamari ieu.

    Anjeun henteu hoyong kéngingkeun ramo, normal normal.

  54.   JUAN ANGEL MORENO cenahna

    Burritos! Sateuacan nganggap enteng doktrin hébat anu ditumpukeun ku globalisasi, dokuméntasi nyalira!

    Téori manipulasi manipulasi Global Warming! Éta sok janten pura-pura! Éta ngambek!

    Anjeun ngantep anjeun dimanipulasi, anjeun teu gaduh ideu!

    Kaleresan parantos dipikaterang, ilmuwan anu jujur ​​kantos negaskeun. Agén primér anu ngarobih iklim planét ieu nyaéta pangaruh anu aya di bintang di sakitar na magnét.

    Kegiatan anu handap (minimum) siklus surya ngaleuleuskeun lapangan, anu ngamungkinkeun sinar kosmik ngahontal lapisan luhur atmosfir, ngahasilkeun oksigén nitrogén, agén anu ngahasilkeun awan, ngarobih sareng mendung transparansi atmosfir, janten tiis, sataun saatosna taun, suasana, ngagancangkeun jet-stream sareng ngarobih lintasan arus laut. Lemah magnetisme bumi ieu ogé mangaruhan pangaruh kana kapindahan tektonik, nyaéta ningkatkeun seismisitas planet, ogé aktivitas vulkanik.

    Fénoména pangirangan transparansi atmosfir anu disababkeun ku aktivitas surya anu rendah parantos katingali ti saprak 2010. Cukup waktos parantos ngalirkeun inersia termal sagara dina skenario énggal. Tamat tina periode haneut anyar atra sareng caket. Iklim moal sapertos deui sapertos di abad ka-XNUMX. Éta réngsé.

    Ti ayeuna, pendinginan moal dihindari upami, sakumaha anu direncanakeun, siklus surya minima salajengna kajantenan, padeukeut, anu yakin 95%!

    Bahkan tiasa pisan kamungkinan, yén éta mangrupikeun awal glasiasi salajengna nyalira, upami sakali siklus tiis ieu parantos kalangkung, salami waktos anu henteu janten kirang ti dua abad, anu pangpanjangna di Holocene, kacenderungan lemah tina orbit Bumi dina na sumbu teu ngijinkeun sinar matahari pikeun ngalembereh salju sareng és akumulasi di daérah lintang anu luhur, kumargi ieu tara teuing sareng permukaan bumi, sareng Bumi murag kana SASARAN 100.000 TAUN DURASI!

  55.   Pedro cenahna

    Kabohongan kotor, kuring parantos cicing di Madrid salami 20 taun, sareng iklimna pikareueuseun, mimiti teu aya cinyusu, dua teu aya usum gugur, tilu sanés Ayeuna ogé taun 2018 teu usum panas, aya semi-semi, sial, moal lami deui janten Swédia atanapi salah sahiji nagara anu beku, anjeun bakal ningali yén teu aya pemanasan global, aya pendinginan global; (

    sareng sadaya konspirasi, Chemtrails sareng pendinginan global, jelas kuring ngadukung jalma-jalma anu ngantepkeun pasir na dina aspek-aspek ieu, anu ceuk Mr. Juan Angel Moreno, leres pisan, maca deui naon anu anjeunna nyarioskeun
    Bangsat NWO!