Kumaha usum tiris sareng Natal taun ayeuna?

usum tiris 2018

Taun 2017 parantos réngsé sareng urang mimitian usum tiris siang ieu jam 17:28 siang waktos semenanjung. Usum tiis ieu diperkirakeun janten langkung haneut tibatan normal di sadaya Spanyol sareng sareng hujan sakedik, saatos usum gugur paling garing dugi ka abad ieu sareng anu katilu ti saprak 1965.

Kumaha usum salju sadayana diperkirakeun sapertos kumaha?

Haneut sareng garing

usum di kota-kota

Modél klimatologis ngaharepkeun yén dina bulan Januari, Pébruari sareng Maret nilai suhu aranjeunna bakal sakitar 1 dugi ka 3 derajat di luhur rata-rata kanggo waktos taun dimana urang ayana.

Ngeunaan hujan, usum salju diperkirakeun bakal garing pisan ku curah hujan di handapeun normal dina bulan Januari sareng Fébruari sareng Maret diperkirakeun janten bulan anu paling garing dina usum salju. Kurangna présipitasi ieu neraskeun garis titinggal usum gugur, anu sacara umum parantos langkung haneut sareng garing tibatan normal. Ngan parantos nyésa 84 liter per méter pasagi tina endapan, nyaéta, 59% kirang langkung normal.

Bulan anu garing tina usum gugur sadayana nyaéta Séptémber, sedengkeun dina bulan Oktober sareng Nopémber langkung seueur curah hujan, sanaos jauh tina naon anu urang butuhkeun pikeun pulih tina usum halodo. Kasalahan nalika usum gugur ampir teu aya hujan kaayaan lockdown anticyclonic éta henteu ngamungkinkeun asupna badai di semenanjung atanapi badai di daérah wétan.

Salah sahiji ciri anu parantos nyirian gugur nyaéta osilasi termal anu urang parantos antawis siang sareng wengi parantos langkung ti 2,4 derajat langkung luhur tibatan normal.

Natal sareng hujan

bentang salju

Dimimitian dina Hawa Natal, sababaraha payuneun bakal asup ka Atlantik, anu bakal ngantunkeun hujan di beulah kalér semenanjung salami bagéan mimiti liburan Natal. Suhu bakal langkung hampang tibatan normal sareng sadayana ibun bakal ngaleyurkeun.

Dipiharep éta 24 Désémber nandaan titik balik dina waktos anu ngabantosan jalan pikeun saminggu anu langkung lembab sareng suhu anu rada handap kusabab mendung. Liburan parantos dimimitian ku stabilitas atmosfir umum. Angin leutik, teu aya présipitasi atanapi mendung. Nanging, henteu stabilitasna bakal dimimitian tanggal 25 sareng sababaraha payuneun Galicia sareng bakal ngalangkungan lereng Cantabrian sareng Pyrenees. Dina acara anu payunna dugi ka Laut Tengah, éta bakal dilakukeun dina dinten Kemis.

Hawa anu langkung lemes sadayana usum salju

halimun

Dinten anu bakal hujan paling ageung nyaéta nuhun ka-27 Kusabab kanaékan mendung bakal langkung milih saminggu anu langkung haneut tibatan normal, boh di samenanjung sareng di Kapuloan Balearic sareng amplitudo termal anu handap, ogé bakal aya tingkat salju anu langkung luhur.

Suhu minimum sadayana bakal di luhur 0 derajat salami saminggu ieu, sanaos dugi minggu payun sumping aranjeunna bakal mimiti turun sareng sababaraha ibun lemah anu biasa pikeun waktos taun ieu.

Tingkat salju bakal antara 1.300 sareng 1.400 méter Dina bagéan mimiti saminggu sareng dugi ka Rebo 27 éta tiasa turun kana 1.000 méter di gunung belah kalér-kulon semenanjung.

Hiji fénoména anu kedah ati-ati nalika ngumbara tanggal ieu nyaéta ayana halimun. Aya seueur kateupastian dina dinten-dinten akhir taun ngeunaan kabentukna halimun, kumargi ku kaping 28 sadayana payun bakal kalangkung sareng meureun aya akumulasi langkung ti 20 liter per méter pasagi di Galicia kulon sareng Sistema Tengah.

Perhatosan parah disarankeun di jalan-jalan kusabab halimun anu beuki dipikaresep sareng terus-terusan dugi ka Jumaah ieu, utamina dina déprési Lleida sareng Huesca.

Ieu ramalan anu ngantosan urang dina minggu-minggu ieu sareng dina usum salju umumna pikeun 2018.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.