Kumaha carana milih teleskop

pituduh kumaha milih teleskop

Pikeun sadaya jalma anu resep niténan langit peuting, teleskop anu saé mangrupikeun ide anu saé. Alat pengamatan ieu ngagaduhan ciri anu béda anu kedah disaluyukeun sareng masing-masing. Aya rébuan variabel anu kedah diperhatoskeun sareng seueur modél di pasar kalayan harga anu béda. Ku alatan éta, didieu urang bakal ngajar anjeun kumaha milih teleskop ngawartosan sadaya ciri anu anjeun kedah tumut kana tujuan sareng tujuan utama anu badé dianggo éta.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun kumaha milih teleskop anu aya hubunganana sareng kualitas sareng harga anu anjeun peryogikeun.

Kumaha carana milih teleskop numutkeun anggaran anjeun

kumaha milih teleskop

Hal anu mimiti diperhatoskeun nyaéta anggaran. Éta faktor anu paling penting. Henteu gunana upami anjeun ngagaduhan langkung seueur élmu ngeunaan panitén langit, astronomi, jst. Upami anjeun henteu gaduh artos cekap kanggo mésér teleskop anu kualitas luhur. Kami badé nyobian ngabagi teleskop anu bénten-bénten anu tiasa ngabantosan kami numutkeun anggaran anu bénten-bénten anu tiasa urang percanten.

Teleskop 200 euro atanapi kirang

Jarang urang tiasa mendakan teleskop anu saé handapeun harga ieu. Anjeun kudu mikir yén lamun urang mésér teleskop dasar sapertos kitu sareng mendakan yén anjeun resep kana astronomi, anjeun bakal langsung hoyong mésér anu langkung saé sareng 200 ieu anu teu aya gunana. Tibatan, lamun nyimpen sareng mésér anu langkung saé, anjeun tiasa ngamangpaatkeun éta langkung lami sareng kéngingkeun langkung seueur tina investasi anjeun.

Émut yén harga ieu henteu cekap pikeun ngagaduhan teleskop lengkep anu saé anu ngagaduhan tripod sareng mount. Aranjeunna biasana gaduh élmu optik anu goréng atanapi gunung anu henteu stabil. Ieu mangrupikeun aspek mendasar pikeun ngajamin pengamatan langit anu saé. Kami ngarékoméndasikeun periklanan anu saé tapi peryogi langkung waktos pikeun ngamimitian nyaéta ngabayangkeun sababaraha bintang anu paling penting.

Teleskop dugi ka 500 euro

Nubruk anggaran anu lumayan lumayan. Éta mangrupikeun anggaran anggaran Éta tiasa masihan kami kabagjaan anu saé sareng kuciwa anu hébat. Dina jumlah ieu urang moal mendakan sababaraha bahan anu saé saé sareng sababaraha hal anu goréng pisan. Ieu alesan naha anjeun kedah terang kumaha milih anu saé. Dina kisaran harga ieu urang tiasa mendakan teleskop anu sampurna pikeun ngamimitian dina astronomi anu cukup stabil sareng apertur ageung. Aranjeunna biasana gampang ditangan, sanaos henteu gaduh motor. Aranjeunna henteu cocog pikeun astrofotografi sareng rada beurat.

Kami ogé tiasa mendakan anu cukup lumayan salami urang bet dina azimuth mounting sareng kualitas teleskop.

Teleskop dugi ka 800 euro

Éta mangrupikeun salah sahiji anggaran anu paling merenah pikeun anu anyar dina astronomi. Kami ngalih dina kisaran harga dimana urang tiasa mendakan sababaraha alat kualitas luhur. Kusabab sababaraha modél anu tumuh, putusanana bakal langkung gumantung kana karesep, karesep sareng karesep urang. Kisaran harga masih rada picilakaeun anu urang tiasa mendakan sababaraha alat anu saé pisan tapi anu sanésna henteu adaptasi sareng naon anu urang pilari.

Teleskop tina 1000 euro

Ieu tempat semesta kamungkinan dibuka. Kami tiasa mendakan gunung anu kualitas luhur anu ngamungkinkeun urang gaduh sababaraha teleskop anu tiasa urang anggo dina hiji gunung. Malah tiasa ngamimitian dunya astrofotografi kalayan langkung raoseun.. Urang ogé tiasa mendakan sababaraha teleskop anu tiasa dioperasikeun ku telepon sélulér sareng daun kami tiasa kabuka.

Kumaha carana milih teleskop numutkeun waktos pengamatan

niténan langit

Salah sahiji aspék dasar pikeun diajar kumaha milih teléskop nyaéta waktos anu anjeun bakal tiasa bakti pikeun niténan langit. Upami anjeun badé ngalakukeun pengamatan anu pondok sareng sporadis, éta henteu pantes pikeun investasi teuing waktos. Di sisi anu sanésna, upami anjeun badé nyéépkeun wengi-wengi upami langkung saé anjeun gaduh teleskop anu saé. Daék nyéépkeun sababaraha jam kanggo niténan sanés hal anu sami sareng ngalakukeun pangamatan gancang ti bumi di tempat anu caket pikeun ningali bintang-bintang utama.

Hayu urang anggap yén urang ngahaturanan dua jam pikeun hobi ieu. Henteu aya gunana pikeun gaduh teleskop kalayan seueur teuing bagian anu ngagaduhan gunung khatulistiwa atanapi anu peryogi lami pikeun aklimatisasi. Teleskop ieu cukup rumit sareng kedah dilebetkeun kana stasiun kusabab éta seueur bagian. Kituna, urang bakal nyandak waktos anu lami teuing pikeun ngabongkar sareng ngabongkar aranjeunna kumargi tungtungna urang moal ngaraoskeun panitén anu cekap.

Upami urang bade niténan kirang waktos, urang kedah ngamimitian waktos éta langkung. Langkung saé pisan ngagaduhan teleskop genggam anu ngagaduhan gunung altazimuth. Dina pengertian ieu, mérek Dobson mangrupikeun juara pangbadagna dina arena ieu.

Kumaha carana milih teleskop dumasar kana paniténan anjeun

jinis pangamatan

Terus diémutan upami anjeun resep pengamatan tradisional atanapi téknologi digital. Aya anu langkung resep hirup astronomi ku cara tradisional sapertos para astronom hébat jaman baheula. Dina hal ieu, ku teleskop manual sareng sababaraha bagan langit urang tiasa nyéépkeun taun-taun niténan langit. Sababaraha urang langkung resep ngandelkeun téknologi sareng resep ideu ngoperasikeun teleskop tina telepon sélulér sareng ningali gambarna dina komputer.

Urang tiasa mendakan objék di langit sacara manual atanapi ngadamel teleskop ngalakukeun sadayana padamelan pikeun urang. Masalah sareng téknologi nyaéta tiasa janten unsur anu hianat. Anggoanana tiasa ngajantenkeun urang langkung raoseun sareng ngajantenkeun urang henteu diajar langit atanapi henteu terang kumaha nanganan teleskop ku nyalira. Di sisi anu sanésna, teleskop manual tiasa ngajantenkeun hal-hal sakedik langkung sesah mimitina, tapi kedah dipikaterang yén mendakan galaksi taun cahaya ku nyalira biasana ngahasilkeun kabagjaan anu pikaresepeun sareng sadar diri.

Duanana kombinasi ditampi tapi sesah kanggo ngagabung dina tim anu sami. Urang kedah milih anu hiji atanapi anu sanés. Upami anggaran anu dipimilik henteu mahal teuing, urang moal ngagaduhan pilihan tapi nganggo teleskop manual. Upami anggaran urang langkung ageung, urang parantos tiasa milih langkung seueur kanyamanan.

Mudah-mudahan ku inpormasi ieu anjeun tiasa langkung terang ngeunaan cara milih teléskop.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.