Kumaha carana janten ahli meteorologi

iklim sareng meteorologi

Upami anjeun sering maca blog ieu, anjeun panginten resep kana meteorologi. Upami anjeun hoyong ngajantenkeun hobi anjeun kana profési anjeun, anjeun kedah terang sadayana tungtunan pikeun diajar kumaha janten ahli meteorologi. Di dieu di Spanyol aya sababaraha rupa kakhususan sareng studi anu tiasa nyababkeun anjeun janten ahli meteorologi anu saé. Mimiti anjeun kedah terang dimana anjeun kedah diajar sareng sabaraha anjeun bakal kéngingkeun.

Ku alatan éta, dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun kumaha janten ahli meteorologi di dieu di Spanyol.

Naon anu ahli meteorologi sareng naon anu anjeunna lakukeun?

naon anu kedah diajar janten meteorologi

Gambar meteorologis mangrupikeun gambar klasik anu urang tingali dina TV nalika nampi cuaca. Nanging, ahli meteorologi mangrupikeun élmuwan anu ngahususkeun dina diajar suasana sareng saha anu tiasa nganggo prinsip ilmiah pikeun tiasa niténan, ngartos sareng ngajelaskeun kumaha kaayaan suasanana sareng kumaha pangaruhna ka Bumi. Hatur nuhun kana élmuna anjeunna henteu ngan ukur tiasa ngajelaskeun kumaha suasana mangaruhan planét urang, tapi éta ogé tiasa ngaduga polahna.

Kalayan sadaya ieu, ahli meteorologi siap ngartos sareng ngaramalkeun cuacana. Téororor jangkar televisi ngan ukur sajumlah minoritas sadaya meteorologi di luar sana. Aya seueur deui fungsi anu dilakukeun ku para ahli ieu. Sababaraha diantarana kieu: aranjeunna tipayun ningali kaayaan cuaca anu parah sapertos hujan ageung, topan, puting beliung, jst. Terang pangaruh radiasi ultraviolét kana organisme, terang operasi lapisan ozon, sareng anu sanésna. Sadaya ieu anjeun kedah terang tiasa ngabéjaan badan publik sareng nyandak tindakan anu diperlukeun.

Upami anjeun hoyong diajar kumaha janten ahli meteorologi penting anjeun gaduh kamampuan anu hébat dina matématika sareng fisika. Sareng nalika diajar ngeunaan karir janten meteorologi anjeun kedah nyanghareupan prosés analisis data sareng interpretasi aranjeunna. Aya sababaraha kakhususan nalika diajar kumaha janten meteorologis. Daérah meteorologi ieu sapertos kieu:

  • Météorologis Iklim: Fungsi utamina nyaéta pikeun terang sareng milarian data anu dijantenkeun pola pikeun ngabantosan sadayana ngartos sareng ngartos iklim daérah.
  • Ahli meteorologi atmosfir: diajar gerak atmosfir bumi sareng kamungkinan pangaruhna kana lingkungan. Éta ngagaduhan katerlibatan dina bidang produksi sapertos pertanian sareng ternak.
  • Météorologis operasional: nyaéta salah sahiji anu nalungtik angin, suhu, kalembaban sareng tekanan hawa. Sadaya variabel meteorologis diulik sacara lega ku Météorologis ieu.
  • Météorologi forensik: Tugasna nyaéta damel di perusahaan asuransi kanggo kamungkinan klaim. Pikeun ngalakukeun ieu, anjeun kedah leres-leres nalungtik iklim jaman baheula pikeun nampilkeunana ka pengadilan hukum nalika diperyogikeun.
  • Méorologis nyiarkeun: nyaéta anu damel ngainterprétasi sareng émut kana kaayaan cuaca pikeun radio sareng televisi. Éta klasik.
  • Météorologi Synaptic.
  • Méoropoli angkasa laut, tatanén sareng maritim: museur kana kagiatan ieu.
  • Meteorologis panilitian: Aranjeunna anu damel di instansi pamaréntah, militér atanapi dina jasa meteorologi nasional.
  • Mé meteorologis arsip
  • Ngajar meteorologi: nyaéta jalma-jalma anu masihan élmu dina karir universitas.

Kumaha carana janten meteorologi: naon anu anjeun kedah pelajari

kumaha janten ahli meteorologi

Patarosan konci dina diajar kumaha janten meteorologis nyaéta anjeun kedah diajar. Mimiti, terang yén aya dua kategori anu ditumpukeun ku Organisasi Météorologi Dunya. Dua kategori ieu sapertos kieu:

  • Météorologis: aranjeunna diperyogikeun gaduh gelar kuliah sareng tiasa ngarengsekeun paket instruksi dasar.
  • Téknik Météorologi: Ieu kategori ieu anu henteu peryogi gelar universitas tapi anjeun mungkin gaduh sababaraha pilihan pikeun damel dina bidang ieu. Anjeun tiasa janten pangawas cuaca salami anjeun tiasa ngalengkepan paket instruksi dasar.

Di Spanyol teu aya gelar universitas pikeun diajar meteorologi. Kituna, anjeun kedah gaduh salah sahiji karir ieu:

  • Gelar jurnalistik
  • Gelar kimia
  • Gelar fisika
  • Gelar géologi
  • Gelar dina matématika
  • Gelar élmu lingkungan
  • Sababaraha rékayasa

Sakali anjeun parantos réngsé gelar, anjeun kedah nyandak gelar master dina meteorologi atanapi klimatologi ditawarkeun ku paguron luhur anu béda di Spanyol. Upami anjeun hoyong damel salaku meteorologi pikeun nagara perlu yén super mangrupikeun pamariksaan anu kompetitif pikeun AEMET. Gumantung kana tingkat studi leutik anjeun tiasa milih hiji atanapi posisi anu sanés.

Kumaha carana janten meteorologi: dimana diajar

ahli meteorologi dina TV

Kusabab teu aya karir di Spanyol, anjeun kedah lulus dina karir anu parantos kami sebatkeun di luhur. Saatos éta, anjeun kedah ngalakukeun master universitas khusus di éta. Hayu urang tingali naon gelar master anu béda anu ditawarkeun di Spanyol:

  • Gelar master universitas dina meteorologi sareng geofisika: karagaman Complutense Madrid dilaksanakeun sareng tujuan master nyaéta ngalatih spesialis dina bidang ieu. Hatur nuhun kana ieu, anjeun tiasa ngembangkeun profési anjeun di universitas Spanyol atanapi asing. Anjeun tiasa ogé bakti di pusat panilitian sareng perusahaan.
  • Gelar master di meteorologi: Hal ieu dilakukeun di Universitas Barcelona sareng tujuan utamina nyaéta nyayogikeun palatihan dasar dina meteorologi pikeun tiasa adaptasi sadaya inpormasi ngeunaan téknisi sareng pedoman organisasi meteorologi dunya. Kalayan master ieu anjeun bakal tiasa ngahijikeun sababaraha rupa mata pelajaran anu ngawangun élmu atmosfir sapertos: meteorologi fisik, mikrometéorologi, meteorologi dinamis, fisika awan, radiasi, modél, analisis sareng prediksi sareng, tungtungna, klimatologi.
  • Gelar master universitas dina meteorologi sareng geofisika: lumangsung di Universitas Granada. Nutupan sagala aspek penting sareng mendasar géofisika sareng meteorologi. Éta langkung tioritis tapi ogé aspék ékspérimén sareng téknik modéren anu dianggo pikeun méréskeun sababaraha masalah anu ayeuna.

Dimana anjeun damel sareng sabaraha anjeun kéngingkeun?

Anjeun tiasa damel di sababaraha tempat sapertos stasiun televisi sareng radio, agénsi cuaca kaayaan, konsultasi bisnis, perusahaan asuransi, fasilitas pendidikan, sareng perusahaan anu ngembangkeun perangkat lunak ramalan cuaca. Widang militér ogé tiasa janten pilihan.

Sedengkeun pikeun gajih, éta tiasa pisan rupa-rupa gumantung kana bidang dimana anjeun ngembangkeun. Di Spanyol, gaji rata-rata tiasa dibasajankeun 1.600 euro dugi ka 2.700 euro per bulan. Jumlah ieu sakitar 20.000-32.000 euro kotor per taun. Di nagara-nagara sanés sapertos Amérika Serikat, gaji rata-rata sakitar $ 43.000 sataun kotor.

Kuring ngaharepkeun yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan kumaha janten ahli meteorologi sareng naon anu anjeun kedah pelajari.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.