Kumaha pangaruh ternak di lingkungan?

Vacos

Sapi mangrupikeun sato megah anu parantos aya sareng urang salami mangabad-abad, antukna kami nganggo sareng neraskeunana kanggo konsumsi manusa. Nanging, Naha anjeun kantos heran kumaha ingon-ingon mangaruhan lingkungan?

Naha jawaban na negeskeun atanapi négatip, urang badé ngajawab patarosan anu pikaresepeun ieu di handap.

Sektor ternak sacara serius mangaruhan lingkungan. Numutkeun kana panilitian FAO anu judulna »Bayangan Panjang Bayangan», Ngahasilkeun a 9% karbon dioksida asalna tina kagiatan manusa, a 65% oksida nitrous, un Metana 37%jeung Amonia 64%, anu nyumbang kana asam asam hujan. Gas ieu mangrupikeun hasil tina kandang, gas peujit sareng limbah. Kaayaan beuki parah kusabab leuweung sareng leuweung leuweung anu ditegor janten padang rumput hejo ingon-ingon. Kukituna, a 30% permukaan Bumi. Ngan di Amazon, dianggap paru tina planét urang, 70% lahan parantos dianggo ku peternak.

Sedengkeun ngeunaan taneuh, gerombolan ngahinakeun lahan, ngempelkeunana, ngikis sareng ngajantenkeun daérah anu rentan pisan janten gurun pasir. Salaku tambahan, antibiotik sareng hormon anu dipasihkeun ka aranjeunna, ogé pupuk sareng inséktisida anu dianggo pikeun nyemprot séréal, nyumbang kana rereged lahan sareng suasanana.

Sapi di tegalan

Peternakan intensif ngaganggu siklus cai, ngirangan ngeusian cai dina lapisan luhur sareng jero bumi. Sareng éta mangrupikeun masalah anu ningkat nalika populasi manusa naék. Terus diémutan éta produksi daging sareng susu ngagambarkeun 20% biomér terestrial ayeuna; Upami padumukna terus tumuh, paménta ogé bakal tumuh, janten kacuali langkah-langkah dilaksanakeun, tangkal sareng pepelakan bakal diturunkeun, hilap atanapi henteu hoyong mikir yén urang moal hirup tanpa oksigén, tapi urang tiasa ngalakukeun éta tanpa nyoco daging sapi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ana cenahna

    kumaha nyebatkeun tulisan ieu?

  2.   valentina daza cenahna

    naon tanggal terbitan tulisan ieu? Abdi peryogi ngadugikeunana.