Kumaha carana milih binoculars

kumaha carana milih binoculars

Pasar nawiskeun katalog teropong éksténsif dimana urang tiasa ngabandingkeun sareng milih teropong anu pangsaéna pikeun sababaraha aplikasi kalebet ningali manuk, boating, kémping, moro, olahraga, konser, panjagaan, astronomi, sareng seueur deui. Diajar kumaha carana milih binoculars eta tiasa rada pajeulit. Naon waé kabutuhan pangguna, aya binokular kalayan desain sareng kinerja anu pas pikeun tujuanana. Pikeun milih teropong anu paling cocog, urang kedah tumut kana sababaraha variabel sapertos lingkungan, karesep khusus, kagiatan, jsb.

Ku sabab kitu, urang bade ngahaturanan artikel ieu ngabejaan Anjeun cara milih binoculars, ciri jeung pentingna maranéhanana.

Kumaha carana milih binoculars

jenis kekeran

Kacaangan sareng kajelasan gambar anu ditingali tina binokular, khususna, ditangtukeun ku sababaraha faktor. Magnification, perlakuan lénsa jeung diaméter obyektif ngan ukur sababaraha faktor anu mangaruhan kinerja binokular.

Tapi, kriteria dasar pikeun binokular nyaéta kualitas optikna. Celestron mangrupikeun merek artos anu nawiskeun optik kualitas luhur berkat gelas anu dipilih sacara saksama sareng perawatan optik, prosés manufaktur anu tepat sareng kontrol kualitas anu éksténsif.

Nambah

Magnification nyaéta darajat magnification tina objék observasi. Contona, dina teropong 7x42, angka 7 hartina "magnification instrumen". 7x teropong ngagedekeun objék 7 kali relatif ka panon manusa. Magnification mangaruhan kacaangan gambar, janten langkung handap pembesaran teropong, langkung terang gambarna. Salaku aturan umum, paningkatan dina magnification ngakibatkeun widang ngurangan of view.

Diaméter lénsa obyektif

Lensa obyektif of binocular perenahna di hareup jeung boga diaméter pangbadagna. Diaméter (dina milimeter) salah sahiji lénsa nyaéta nomer ciri kadua tina teropong. Dina hal ieu, 7x42 teropong boga tujuan diaméterna 42mm. Diaméter lénsa obyektif nangtukeun kamampuh binoculars 'ngumpulkeun cahaya, jadi nu leuwih badag diaméterna, gambar nu caang jeung leuwih hipu. Ieu hususna kapaké dina kaayaan cahaya remen sareng wengi.

Ieu tiasa ngakibatkeun anjeun nganggap yén langkung ageung diaméterna, langkung saé alatna, tapi dina kanyataanana, diaméter lénsa sareng parameter sanésna sapertos murid kaluar sareng panggunaan binokular kedah dipertimbangkeun dina nangtukeun parameter anu paling cocog.

kaluar murid

The "kaluar murid" bisa dihartikeun salaku diaméterna, dina milimeter, tina sorotan cahaya muncul tina eyepiece tina teropong. Langkung ageung murid kaluar, langkung terang gambar anu dihasilkeun. Gaduh murid kaluar anu langkung ageung ngagampangkeun ningali wengi sareng dina lampu remen. Dina aplikasi astronomi, murid kaluar tina binoculars kudu sarua jeung darajat murid observer dilates nalika nyaluyukeun kana gelap.

Pikeun ngitung murid kaluar, bagikeun diaméter obyektif ku faktor magnification. Contona, teropong 7x42 boga murid kaluar 6mm.

Médan Témbongkeun (FOV)

kekeran

Wewengkon anu katingali ku teropong disebut lapangan pandang. Widang pandang biasana dipintonkeun di luar teropong sareng diukur dina derajat. Widang pandang linier nyaéta daérah anu katingali dina 1000 yard (915 méter), diukur dina suku. Widang panempoan anu langkung ageung ditarjamahkeun kana daérah anu langkung ageung katingal tina teropong.

Widang panempoan aya hubunganana sareng pembesaran, langkung ageung ageungna, langkung alit bidang pandang. Saterusna, widang nu leuwih gede of view ngakibatkeun pangurangan jarak panon / panon. Widang panempoan anu lega mangpaat dina kaayaan dimana obyék obah. Pikeun ngitung widang linear of view, kalikeun sudut widang view ku 52,5. Contona, teropong jeung widang tempoan 8o nutupan widang linier of view 420 suku (126 méter).

Jarak lensa / panon

Konsep ieu nujul kana jarak (dina milimeter) yén teropong bisa dipisahkeun tina panon bari ngajaga widang nyaman of view. Pamakéna tontonan bakal nguntungkeun tina jarak jauh.

Panjang fokus minimum

Éta jarak antara teropong jeung objék pangdeukeutna nu bisa difokuskeun bari ngajaga gambar alus.

Gurilap

Kamampuh binokular pikeun moto sareng ngirimkeun cahaya anu cukup pikeun ngahasilkeun gambar anu terang sareng jelas nangtukeun kacaanganna. Kacaangan teropong ogé ningkatkeun bédana antara warna dina gambar anu dititénan.

Relative Brightness Index (RBI), Twilight Index sareng Relative Light Efficiency (RLE) nyaéta indéks umum dipaké dina industri binocular, Tapi dina loba kasus aranjeunna salah harti atawa konsep euweuh hartina.

Caang mangrupikeun konsép anu kedah diperhatoskeun nalika milih binokular, tapi éta sanés faktor anu paling penting.

Kacaangan gumantung kana sababaraha parameter, diantarana diaméter obyektif, pembesaran, jinis sareng kualitas gelas anu dianggo, pamrosésan optik, sareng jinis prisma anu dianggo. Sacara umum, diaméter badag, kakuatan low atawa sedeng, lénsa pinuh multi-coated paling cocog.

Prisma

kumaha carana milih gambar binoculars

Prisma dina teropong dianggo pikeun ngabalikeun gambar sareng aya dina dua desain: hateup sareng kutub. Prisma hateup langkung hampang sareng langkung kompak dumasar kana desain. Prisma kasebut dingaranan BK7 (borosilikat) jeung BaK-4 (kaca barium). Duanana mirah tur pohara efektif. Kaca desainer BaK-4 gaduh kapadetan anu langkung luhur (indéks réfraktif) anu ampir ngaleungitkeun cahaya stray internal, hasilna gambar definisi luhur.

kontras

Kontras nyaéta darajat dua objék caang jeung poék béda ti latar tukang hiji gambar. Kontras anu luhur ngabantosan ningali objék anu samar sareng ngabédakeun detil anu saé. Kontras kapangaruhan ku résolusi.

Nu leuwih luhur resolusi, nu leuwih luhur kontras. Ngolah optik kualitas luhur nyadiakeun gambar kontras tinggi. Faktor séjén anu mangaruhan kontras nyaéta collimation, turbulensi hawa, sareng kualitas obyektif, prisma, sareng eyepieces.

Abdi ngarepkeun ku inpormasi ieu anjeun tiasa langkung jéntré ngeunaan cara milih teropong sareng naon anu anjeun kedah perhatikeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.