Kumaha carana dianggo thermometer raksa?

kumaha carana dianggo thermometer raksa

Térmométer raksa parantos aya sakedik waktos sareng ayeuna kénéh. Térmométer raksa éta sayogi ampir di unggal bumi. Langkung lami waktosna aranjeunna parantos dilanjutkeun kumargi parantos kauninga yén éta tiasa bahaya pisan upami rusak. Aya seueur jalma anu henteu terang pisan kumaha thermometer raksa jalan. Ieu mangrupikeun salah sahiji alesan kunaon éta ogé dilarang sabab henteu ngimbangan kusabab bahaya sareng résiko nalika ngagunakeunana.

Ku alatan éta, dina tulisan ieu kami bakal nunjukkeun kumaha thermometer raksa jalan.

Fitur utama thermometers raksa

Éta mangrupikeun alat pangukuran suhu anu diwangun ku bohlam tina tabung anu langkung ipis tina gelas manjang. Dina jero bohlam nyaéta raksa logam. Logam khusus ieu parantos dipilih kumargi volume na robih gumantung kana suhu. Anjeunna Instruménna ngagaduhan nomer anu nandaan nilai suhu. Gumantung kana nilai-nilai ieu, polumeu bakal naék atanapi turun. Logam ieu dipaké pikeun tiasa ngagaduhan fasilitas anu langkung ageung nalika ngarobah jilidna sareng langkung hadé nganyatakeun data.

Kusabab gampangna sareng épisiénsi nalika ngukur suhu, éta janten alat anu nyebar pisan di panjuru dunya. Anjeunna harga termometer raksa éta lumayan lumayan ku sakumna penduduk. Élmu anu nalungtik suhu anu katelah thermology parantos maju pisan berkat térmométer raksa. Kisaran suhu anu tiasa disayogikeunana lumayan ageung.

Kumaha thermometer raksa jalan

nganggo térmométer

Sakali kami terang naon jinis alat ieu hayu urang tingali kumaha jalanna step by step. Térmométer raksa ngagaduhan nomer anu nunjukkeun nilai suhu. Angka ieu diukur ku garis ipis pisan anu digambar di tengahna. Garis ieu mangrupikeun anu jaga nunjukkeun nilai suhu anu nuju diukur. Upami urang hoyong nganggona terang suhu awak, hal anu paling normal nyaéta nempatkeun bohlam handapeun létah, dina réktum atanapi dina kelek. Ku cara kieu, urang tiasa mariksa muriang ku ngukur suhu awak.

Hayu urang tingali step by step kumaha thermometer merkuri jalan:

  • Beberesih bohlam: Mimiti, bersihkeun bohlam dina bagian logam tina térmométer ku kapas tina bantalan anu direndem dina alkohol antiseptik. Ku cara kieu, urang tiasa ngainféksi bagéan anu seuseueurna bakal kontak sareng awak urang.
  • Kami sacara energetik ngaktipkeun termometer raksa: Pikeun ngalakukeun ieu, urang kedah nganggo éta di sisi anu sabalikna pikeun bohlam. Hatur nuhun kana gerakan ieu urang tiasa ngadamel résidu raksa naon waé anu tetep turun sareng ngajamin yén suhu anu ditunjukkeun leres.
  • Kami nempatkeun térmométer dina kelek: bohlam kedah pas di tengah kelek supados tiasa ngukur nilai suhu kalayan saé. Teras, urang ngantepkeun panangan dina pangkonan tanpa mindahkeun éta bari urang ngantepkeun suhu naék raksa sareng parios upami anjeun muriang.
  • Urang antosan sakitar lima menit: kasarna nyaéta waktos anu diperyogikeun pikeun raksa naék na nunjukkeun suhu awak. Penting pikeun waktos waktos urang sareng thermometer ogé, kusabab cara ieu urang bakal nyingkahan ngaleungitkeun éta sateuacanna.
  • Ngocok deui: Pikeun nurunkeun raksa deui, urang kedah ngocok thermometer deui. Akhirna, cita-cita nyaéta tetep dijaga dina kasus na supados henteu peupeus. Kami terang yén logam raksa mangrupakeun toksik sareng gelasna rada rapuh. Éta ogé pikaresepeun pikeun disinféksi deui ku alkohol sateuacan disimpen.

Kumaha maca thermometer raksa

kumaha ngagunakeun térmométer raksa

Anjeun henteu ngan ukur kedah terang kumaha thermometer raksa tiasa dianggo, tapi ogé terang kumaha nafsirkeun data na. Pikeun ngalakukeun ieu, anjeun kedah diajar maca kalayan leres. Saatos ngantosan lima menit kanggo suhu naék, urang miceun térmométer sareng niténan garis tengahna. Garis ieu anu ngabantosan urang nunjukkeun suhu awak. Gumantung kana nilaina, urang terang naha urang muriang atanapi henteu.

Penting pikeun mindahkeun térmométer hipu sabab upami garis merkuri henteu katingali jelas, éta kedah dipindahkeun. Upami garisna langkung ti 37 derajat urang terang yén urang muriang. Upami ngan ukur ngalirkeun sababaraha kasapuluh teu kedah hariwang. Upami suhu caket 40 derajat, langkung saé pikeun ngukur deui suhu atanapi langsung ka dokter.

Kumaha Karep Térmométer Raksa: Naon Anu Kedah Laksanakeun Upami Ngarecah

Salah sahiji aspék dasar nyaéta terang naon anu kedah dilakukeun nalika thermometer merkuri rusak. Upami kusabab kacilakaan naon waé éta bakal leueur tina panangan urang sareng murag kana taneuh, meupeuskeun gelas, urang kedah ngagaduhan protokol pikeun tindakan. Idéalna nyaéta ventilasi sakumna lingkungan sabisa-bisa pikeun ngambekan uap toksik. Logam ieu aya toksik upami dihirupkeun sareng tiasa nyababkeun karusakan otak, masalah kulit, masalah beuteung, jst.

Sateuacan teras-terasan ngumpulkeun bola raksa leutik anu bentuk nalika thermometer na rusak, urang kedah nganggo masker sareng sarung tangan pikeun nyalindungan diri henteu ngambekan uap. Ogé, kontak anu aya dina kulit tiasa nyababkeun masalah parah. Maka, cita-cita pikeun ngumpulkeun sareng mariksa ogé yén sadaya mutiara raksa parantos dikumpulkeun.

Henteu disarankeun pisan pikeun nyéépkeun sésa-sésa raksa kana jamban, kumargi éta ngotorkeun langkung ti 1000 liter cai teu perlu.

Alternatipna pikeun thermometers ieu

alternatif pikeun thermometer raksa

Aya sababaraha alternatif anu langkung pikaresepeun pikeun thermometer raksa, sabab éta henteu aya sacara komersil ayeuna. Hayu urang tingali naon ragam utama:

  • Térmométer digital: Mangrupikeun salah sahiji anu dianggo kalayan tungtunan anu sami sareng termometer raksa.
  • Thermometer inframerah: ngajadikeun suhu maca ngaliwatan sinar anu dipancarkeun ku kulit. Aranjeunna henteu bahaya pikeun kaséhatan.
  • Thermometers orok: Éta mangrupikeun thermometers tipe pacifier anu tiasa urang anggo terang upami barudak urang kaserang muriang.

Kuring miharep éta kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan kumaha carana dianggo thermometer raksa.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.