Kumaha bentukna awan orografi

awan orografi

Pasti anjeun geus ningali sababaraha kali bari ngumbara ku mobil sareng aranjeunna bakal narik perhatian anjeun, runtuyan awan anu kabentuk sareng ngurilingan puncak gunung. Dupi anu nelepon awan orografi sareng aranjeunna nampi nami panasaran ieu kusabab kreasi na disababkeun ku orografi daérah anu sapertos gunung biasa.

Awan orografi didamel nalika a massa hawa panas sareng beueus éta pendakan gunung di jalur na sareng dipaksa naék lapisan anu langkung tiis. Dina waktos éta, uap cai éta kondensasi sareng ngabentuk jalma-jalma spektakuler anu ngurilingan gunung. Salaku kanyataan anu panasaran, puncak Gunung Everest sok dikurilingan ku awan orografi.

Awan-awan ieu ogé umum di daérah sanés sapertos Andes nalika niup angin kulon anu asalna ti Samudera Pasipik. Daérah sanés anu anjeun bakal teras mendakan formasi awan orografi nyaéta di Amérika Serikat kalér-kulon. Tempat-tempat anu biasana aya awan sapertos kieu nepi ka 2,500 mm tina endapan per taun dina bentuk cai atanapi salju.

formasi awan orografi

 

Awan orografi ieu salawasna aranjeunna nyangkut di luhur gunung tempat kabentukna. Sedengkeun pikeun ukuran awan ieu, aya dina sagala rupa. Leutik anu nutupan bagéan gunung dugi ka jubah ageung anu nutupan sakumna puncak. Awan orografi biasana ngagaduhan bentuk anu lengkep datar, sanaos nalika angin ngagelebug aranjeunna tiasa gaduh bentukna swirl, utamina di beulah luhur gunung.

Kuring miharep anjeun mendakan tulisan ieu ngeunaan formasi awan orografi sareng ti ayeuna ayeuna, unggal-unggal ningali éta, anjeun bakal terang kumaha aranjeunna didamel sareng didamel.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.