Kualitas cai di Éropa bahkan langkung parah tibatan anu diarepkeun

Polusi di Rhine.

Polusi di Rhine

Petunjuk Kerangka Cai parantos nyuhungkeun nagara anggota anu EU Tujuan pikeun pamutahiran anu penting dina kualitas cai tawar ku taun 2015. Panilitian anyar anu dilakukeun ku Landau Institute of Élmu Lingkungan, Pusat Helmholtz pikeun Panilitian Lingkungan (UFZ) sareng sababaraha élmuwan Perancis (Universitas Lorraine sareng EDF) sareng Suizos (Swiss Federal Institute tina Élmu Cai sareng Teknologi - EAWAG), nunjukkeun yén tujuan ieu jauh ti kahontal, sabab kadar toksik dina awak cai tetep luhur pisan.

Panilitian nunjukkeun, pikeun anu munggaran dina skala pan-Éropa, yén résiko ékologis anu aya hubunganana sareng bahan kimia toksik langkung luhur tibatan anu diarepkeun. Salah sahiji alesan utama nyaéta dina ngukur ayeuna pikeun ningkatkeun kualitas cai balukar zat-zat tertentu henteu diperhatoskeun.

Walungan sapertos Danube atanapi Rhine mangrupikeun ékosistem anu pikaresepeun anu nyayogikeun jasa sapertos rekreasi, mancing sareng cai nginum pikeun jutaan jalma. Hanjakalna ékosistem ieu kakeunaan asupna bahan kimia ti daérah perkotaan anu caket, ti pertanian jeung industri. Koktail bahan kimia ieu négatip mangaruhan alga jeung sato tawar sareng mangrupakeun résiko poténsial pikeun manusa.

Sabalikna tina anu dipikir dugi ka ayeuna (karesep ku racun kimia éta lokal sareng terisolasi), ulikan anu urang tingal ngungkabkeun yén ngemutan data ageung, résiko ékologis tina bahan kimia toksik mangaruhan rébuan sistem akuatik Éropa. Keracunan kimia mangrupikeun ancaman ékologis sahenteuna satengah tina badan cai di Éropa, sareng sakitar 15% kasus biota dina sistem cai tawar tiasa kakeunaan maotitas tinggi.

Kelompok panaliti fokus kana diajar ngalangkungan wates résiko pikeun baskom muara Rhine sareng Danube, ngukurana pikeun tilu kelompok organisme paling umum di perairan ieu, lauk, invertebrata sareng ganggang. Data anu dicandak tina monitoring resmi dina sababaraha taun ka pengker, nunjukkeun yén ruang lingkup sampelna bénten pisan dina hal tata ruang sareng temporal, anu ngajantenkeun perbandingan langsung antar nagara anu sesah pisan.

Salaku conto, dituduhkeun yén kualitas cai langkung parah di Perancis, ampir pasti kusabab kanyataan yén otoritas di nagara ieu ngagaduhan jaringan kendali anu éksténsif sareng nganalisis sajumlah ageung zat, kalebet komponén anu aya hubunganana sareng ékoloksikologis, dina seueur rupa-rupa sampalan cai. Di nagara-nagara sanés, seueur résiko ieu panginten henteu diperhatoskeun kusabab sensitipitas tés na handap atanapi kusabab daptar zat dikontrol henteu lengkep. Ieu, sacara umum, ngajantenkeun résiko tina analisis langkung gampang diremehkeun tibatan kaleuleuwihkeun.

Polutan utama ékosistem akuatik asalna tina kagiatan tatanén, daérah perkotaan sareng pembuangan pengolahan kotoran kotamadya. Péstisida jauh anu paling sering dicandak dina polutan dina sistem cai tawar, sanaos sanyawa organo-tin, sanyawa organo-brominated, sareng anu asalna tina pembakaran hidrokarbon, ogé muncul dina tingkat konsentrasi kritis. Salaku tambahan, sajumlah ageung bahan kimia anu dianggo ayeuna teu diperhatoskeun nalika nganalisis kualitas cai sareng pikeun zat-zat tertentu, kadar konsentrasi épéktip anu diijinkeun tiasa seueur teuing.

Élmuwan anu ngiringan dina panilitian ieu nunjukkeun yén hiji-hijina solusi anu ékonomis anu sanggup nutupan spéktrum lengkep zat anu aya hubunganana sareng ékoloksikologis nyaéta ngenalkeun metode ékologis sareng kombinasi anu cerdasna sareng metode dumasar kana tapis kimia. Ku cara kieu zat bahaya tiasa dideteksi bahkan sateuacan dilebetkeun kana daptar toksik. Pengamatan anu sanés nyaéta tindakan anu diperyogikeun diperyogikeun di sadaya tingkatan upami panyalindungan sustainable ékosistem akuatik kedah dipastikeun.

Sadaya anggota kelompok paniliti satuju yén upami teu aya parobihan anu radikal dina cara neraskeun ayeuna, ngahontal tingkat anu diusulkeun ku Arahan Kerangka Cai moal mungkin. Léngkah-léngkah anu kedah dipilampah upami anjeun leres-leres hoyong ngirangan input sareng ngaleungitkeun zat beracun tina sistem cai, ngirangan katerlibatan kimia dina tatanén sareng ningkatkeun téknologi cai limbah sareng pangobatan. Upami tindakan henteu dilaksanakeun, dina jangka panjang, éta tiasa nimbulkeun résiko langsung ka spésiés manusa, mangaruhan ékosistem sareng ngaleuleuskeun kapasitas panyucian diri tina akuifer.

Inpo leuwih: Éropa pikeun ngumumkeun usulan pikeun ngabatesan parobihan iklimÉnergi panas bumi. Rumah kaca sareng aplikasi na dina tatanén

Fuentes: Pusat Helmholtz pikeun Panilitian Lingkungan (UFZ), PNAS


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.