Kota pangluhurna di Spanyol

Valdelinares

Anjeun pasti bakal mikir éta kota pangluhurna di Spanyol tempatna di caket Pyrenees atanapi di salah sahiji gunung anu paling luhur. Anjeun panginten bakal kaget ku jumlah kota di nagara urang anu cicingna saluhur 1500 méter jangkungna. Dina tulisan ieu, urang badé tur di kota-kota pangluhurna di Spanyol pikeun diajar ngeunaan ciri utami sareng memotivasi diri urang sorangan pikeun indit-inditan liburan.

Naha anjeun hoyong terang kota mana anu pangluhurna di Spanyol? Kami badé nunjukkeun anjeun top 10.

San Martín de la Vega de Alberche, ilavila

Lokasina di daérah caket Taman Nasional Gredos, urang mendakan kota ieu ngan ukur 198 jiwa. Tempatna dina jangkungna 1517 méter. Di kota ieu, gareja na disebat San Martín sareng reruntuhan padepokan Los Dolores atanapi de la Piedad menonjol. Kota ieu ngagaduhan seueur cai mancur sareng ngalestarikeun sadayana arsitektur tradisional. Sadaya bumi mangrupikeun bumi tilas anu aya koral payun sareng sababaraha gerbang.

Kota ieu dikurilingan ku puncak luhurna 2.000 méter. Éta sampurna pikeun jalan-jalan sareng ruteu sapertos Laguna de Cantagallo sareng Fuente Alberche. Pikeun mendakanana, anjeun kedah ngumbara sakitar 50 km ti ávila.

Navadijos, Avila

Éta kota anu sanésna aya di Ávila dina jangkungna 1.520 méter. Éta sepuh pisan sareng ngagaduhan sasak Romawi ku dua lengkungan. Kota ieu diwangun sareng sajarah Alfonso X sakitar taun 1417. Rute Trashumance ngalangkungan kota ieu. Imah gedong sareng tameng, gerbang sareng cai mancur batu dijaga sampurna. Garéja didaptarkeun pikeun Saint John the Baptist. Keindahan flora caket kota cicing dina ayana sapu. Tutuwuhan ieu mekar dina usum semi sareng aya festival anu katelah salaku kekembangan dina karembangan.

Lokasina 48 km ti Ávila sakitar 10 km ti sumber walungan Alberche.

Guadalajara, Teruel

Lokasina di Sierra de Albarracín, di handapeun Muela de San Juan, Guadalaviar jangkungna 1521 méter. Leuweung pinus Skotlandia seueur di sakurilingna sareng peternakan domba dilaksanakeun. Éta tempat walungan Guadalaviar, milik ka Pagunungan Universal. Air mancur seueur di kota sareng ngagaduhan musium khusus pikeun Transhumance. Lokasina sakitar 27 km ti Albarracín sareng 12 km ti sumber Walungan Tagus, anu pangpanjangna di sakumna samenanjung. Garéja anu dipiboga khusus kanggo San Juan Bautista.

Pikeun tiasa angkat, anjeun kedah ngarambat sakitar 75 km ti Teruel.

Navarredonda de Gredos, Avila

Sigana mah Avila kéngingkeun posisi kota-kota pangluhurna di Spanyol. Dina hal ieu, urang angkat ka Sierra de Gredos dina jangkungna 1523 méter. Sakumaha anjeun tiasa tingali, sadaya kota langkung atanapi kirang dina jangkungna sami. Éta ngan ukur bénten-bénten sababaraha méter sareng, jelas, sakabeh bentang. Kota ieu caket kana sumber walungan Tormes. Padumuk anu munggaran di daérah ieu nyaéta angon anu ngenalkeun domba sareng nyandak transhumansi. Éta ngagaduhan garéja anu katelah Nuestra Señora de la Asunción ti saprak abad ka-XNUMX. Éta ogé ngagaduhan padepokan sanés anu dikenal salaku Virgen de las N steal. Mangrupikeun kota anu biasana salju dina usum salju tinangtu jangkungna sareng iklim dimana ayana.

3 km ti kota nyaéta Parador Nacional de Gredos. Éta anu mimiti diresmikeun di Spanyol di 1928 ku King Alfonso XIII. Éta ngagaduhan seueur jalur hiking anu cukup pikaresepeun dimana urang tiasa nganjang ka sumber Tormes, Las Chorreras, Puerto del Arenal atanapi urang tiasa angkat ka Piedra del Mediodía.

Pikeun tiasa angkat anjeun kedah ngumbara sakitar 60 km ti ávila. Kota ieu ngagaduhan 467 jiwa.

Hoyos ku Miguel Muñoz, ilavila

Kota sanés anu jangkungna hébat sareng anu aya di ilavila. Tempat anu paling lambang di kota nyaéta El Cerrillo. Ti dinya anjeun tiasa ningali sakumna kota. Éta caket lebak Alberche sareng, kusabab ciri na, cocog pikeun olahraga petualangan.

Pikeun tiasa angkat anjeun kedah ngarambat 54 km ti Ávila sareng ngan ukur 43 padumuk.

Meranges, Girona

Kota ieu aya di hulu lebak Durán, caket wates sareng Perancis. Kami mendakan tempat anu didokumentasikeun ti saprak abad XNUMX. Tempatna ngajaga garéja Romanesque Sant Serni. Apse sareng sampulna tiasa disorot. Anjeun tiasa ogé ningali istana sareng situ digolongkeun kana situs alam.

Pikeun tiasa angkat, anjeun kedah ngarambat 19 km ti Puigcerdà sareng 154 km ti Gerona. Kota ieu ngan ukur 91 padumuk sareng jangkungna 1539 méter.

Bronchales, Teruel

Mangrupikeun kota ti jaman Iberia sareng Romawi. Mibanda kabeungharan ageung fauna sapertos kijang, kijang roe, garuda sareng wulung. Éta ngagaduhan seueur cai mancur sareng salah sahiji leuweung pinus pangpadetna di semenanjung. Pikeun tiasa angkat anjeun kedah ngarambat 62 km ti Teruel sareng ngan ukur 480 jiwa. Éta jangkungna 1575 méter.

Gudar, Teruel

Tempatna di Sierra de Gúdar sareng ngagaduhan bumi anu saé ti abad ka-64. Anjeun tiasa ningali bentang tina sudut pandang anu spektakuler di Lebak Alfambra sareng Sierra de las Moratillas. Aya seueur leuweung ek sareng pinus caket dieu. Pikeun indit anjeun kedah ngarambat 84 km ti Teruel sareng ngagaduhan XNUMX jiwa. Tempatna dina jangkungna 1588 méter.

Yunani, Teruel

Sigana Teruel nyandak jajan di kota-kota pangluhurna di Spanyol. Tempatna di Sierra de Albarracín sareng dikurilingan ku kebon séréal sareng leuweung. Masih aya sésa parit tina Perang Sipil. Pikeun indit, anjeun kedah ngumbara 83 km ti Teruel sareng ngagaduhan 143 jiwa. Tempatna dina jangkungna 1601 méter.

Valdelinares, kota pangluhurna di Spanyol

Sareng urang angkat ka nomer 1 ti luhur ieu 10. Kota anu paling luhur di Spanyol nyaéta Valdelinares. Tempatna di tengah Sierra de Gúdar. Éta kasohor ngagaduhan sadayana anu dikurilingan ku leuweung pinus hideung. Sababaraha imah di kampung bahkan langkung luhur. Éta jangkungna 1692 méter. Masih ngawétkeun Balé Kota anu lami ti abad ka-75. Pikeun angkat ka kota, anjeun kedah ngumbara 120 km ti Teruel sareng ngagaduhan XNUMX jiwa.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, ieu kampung paling luhur di Spanyol, aranjeunna pantes didatangan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Manuel cenahna

    pantun,

    Poto anu anjeun pasang pikeun Gúdar saleresna ti Alcalá de la Selva.

  2.   Miguel Angel cenahna

    La Raya di Asturias aya dina jangkungna 1520 méter.

  3.   Tangkal Ildefonso cenahna

    Penduduk pangluhurna di Spanyol nyaéta Pradollano di kotamadya Monachil (Granada) kalayan 2144m sareng langkung ti 250 jiwa.

    1.    M Ramon Garza cenahna

      Cerler, 1531 Villarrue, 1535, Pyrenees of Aragon

  4.   Ignacio Hernandez cenahna

    Hai Kuring henteu ningali Tor di Lerida, éta aya dina 1663 m, atanapi Navasequilla di Ávila aya dina 1640 m.