Kota panggedéna di dunya

kota paduduaan

Numutkeun perkiraan PBB panganyarna, aya ampir 7.700 miliar jalma hirup di bumi. Tina jumlah ieu, 450 juta jalma cicing di kira-kira 20 kota: 16 di Asia (utamana di Pakistan, India, Cina sareng Indonesia), 4 di Amérika Latin (Buenos Aires sareng Sao Paulo anu nonjol) sareng 3 kota Éropa (kalayan London sareng Moskow. dina kalungguhan), 3 di Afrika (tempat anu kasohor di Kairo) sareng 2 di Amérika Kalér. Kota panggedéna di dunya eta oge panglobana pendudukna di dunya.

Dina artikel ieu kami baris ngabejaan Anjeun nu kota panggedéna di dunya jeung naon ciri na.

Sao Paulo

Kalayan 20.186.000 jiwa, Sao Paulo mangrupikeun salah sahiji kota anu paling kosmopolitan di Brazil, kalayan gaya hirup anu urban sareng seueur gedung pencakar langit. Taman, jalan, musium, téater, monumen.

Kunjungan ka Sao Paulo kedah ngamimitian ti pusat bersejarah, dimana anjeun bakal mendakan sababaraha tempat wisata anu penting sapertos Catedal da Sé, Biara Sao Bento, Patio do Colegio (kuliah Jesuit anu ngadegkeun kota di 1554), Edificio Altino Arantes, Municipal. Pasar atanapi Calle 25 de Marco.

Teras ngadamel rohangan dina rute anjeun pikeun nganjang ka pusat kauangan kota, Avenida Paulista, jalan 3 km anu dijejeran ku toko, réstoran, bar sareng musium. Unggal sabtu minggu, éta bakal robah jadi jalan pedestrian pikeun warga jeung wisatawan leumpang atawa sapédah ngajajah. Seueur seniman sareng musisi nyandak kasempetan ieu pikeun nunjukkeun bakatna, anu ngajantenkeun éta salah sahiji jalan anu paling sibuk di Brazil.

Ny

kota panggedéna di dunya dina populasi

Kota pencakar langit mangrupikeun tujuan impian seueur wisatawan. Éta gaduh 20.464.000 jiwa sareng mangrupikeun kota anu pangeusina kadalapan di dunya. New York nawiskeun lingkungan sareng gaya hirup anu unik, janten ibukota ékonomi sareng budaya anu paling penting di dunya.

Ningali musik Broadway, kaulinan NBA, meuntas Sasak Brooklyn, balanja di Fifth Avenue, méakkeun peuting di Times Square, atawa leumpang ngaliwatan Central Park sababaraha hal rék ngalakukeun. Di New York.

Manhattan teh wewengkon nu kawentar di New York sarta paling dilongok. Sakumaha urang terang, seueur jalma salah kaprah New York pikeun Manhattan. Tapi, géografina ogé dibagi kana opat distrik séjén: Brooklyn, Queens, Bronx, jeung Staten Island.

Karawang

Karachi ngagaduhan 20.711.000 jiwa, Éta ibukota propinsi Sindh sareng kota anu pangpadetna di Pakistan. Karachi mimitina mangrupikeun kota palabuan kulon British India, tapi ayeuna janten pusat kauangan, komérsial sareng palabuhan Pakistan.

Sanaos teu aya tempat wisata anu aya hubunganana, anjeun tiasa mampir ka Stadion Nasional atanapi Museum Maritim Pakistan salami wisata kota anjeun. Ogé patut didatangan téh Museum Nasional Karachi jeung sababaraha monumen, kayaning masjid hébat Masjid-i-Tuba jeung mausoleum Quaid-i-Azam, nu ngandung sésa-sésa pangadeg Pakistan, Ali Jinnah.

Tasikmalaya

kota panggedéna di dunya

Filipina mangrupikeun kapuloan anu aya di 7,107 pulo dingaranan Raja Felipe II ti Spanyol. LUrang Spanyol nyéépkeun sakitar 300 taun di dinya, jadi kumaha bae gaya Hispanik masih aya di nagara éta.

Perpaduan budaya sareng tradisi ngajantenkeun ibukota Tasikmalaya janten kota anu pinuh ku kontras sareng kemungkinan. Kalayan 20,767,000 jiwa, Manila mangrupikeun kota anu kagenep pangeusina di dunya. Tembok kota jero boga sajarah kolonial, dimana anjeun bakal nempo toko karajinan jeung palataran jero nu bakal ngajaga anjeun jauh ti hustle na bustle of Manila.

Teu kawas nagara Asia Tenggara lianna, Filipina teu boga loba wisatawan, sahingga hiji pilihan idéal pikeun vacations. Nagara ieu eta sinonim jeung sawah héjo, kota fanatik, gunung seuneuan luar biasa jeung jalma salawasna senang.

Shanghai

Tempatna di délta Walungan Yangtze, Shanghai mangrupikeun salah sahiji kota anu pangpadetna di dunya, kalayan 20,86 juta jiwa, sareng parantos janten simbol metropolis internasional pikeun kamajuan téknologi sareng ékonomi Cina.

Kusabab perpaduan modernitas sareng tradisi, Shanghai boga pesona alamiah, sabab aya blok kalawan skyscrapers jangkung jeung blok nu ngakibatkeun urang Cina tradisional. Di kota kuno Shanghai kalayan sajarah langkung ti 600 taun, sémah bakal mendakan hakekat Cina anu paling tradisional, sedengkeun distrik finansial Pudong gaduh rasa modernitas sareng masa depan.

Wewengkon sejen anu langkung emblematic di Shanghai nyaéta Bund. Di dieu, urang bisa manggihan sababaraha wangunan wawakil jaman kolonial kalawan gaya Éropa, nu ngajak anjeun stroll sapanjang Walungan Huangpu.

Dehli

Cirebon kacau, rame tur rame. Pikeun seueur jalma, kota anu jumlahna 22.242.000 jiwa ieu mangrupikeun gerbang ka India sareng janten kontak kahiji sareng nagara ieu.

Éta gaduh bénténg anu pikaresepeun, pasar siang sareng wengi anu sibuk, kuil agung sareng tilu situs anu kalebet dina Daptar Warisan Dunya UNESCO: Makam Humayun (sampel arsitéktur Mongol, dianggap makam taman munggaran tur pelopor gaya. The Taj Mahal di Agra), kompleks Qutb (karya kawentar na nyaeta tallest Kutabb minaret di dunya, 72 sarta jangkungna satengah méter) jeung Komplek Benteng Beureum (wangunan anu pernah nangtung di luar karaton Mongol).

Kota panggedéna di dunya

monumen di kota

Kota panggedéna di dunya nyaéta Méksiko. Méksiko DF parantos robih dina taun-taun ayeuna. Ti taun 1970-an, kurang leuwih 40 kota geus ngagabung kana wewengkon Mexico City. Ibu kota nagara ieu 22.2 juta pangeusi dieu, eta mangrupakeun tempat vibrant kalawan kahirupan budaya metot, puseur bersejarah geulis sarta gastronomy euyeub, anjeun bakal manggihan hakekat sabenerna Mexico.

Puseur bersejarah Mexico City mangrupakeun tempat pisan pikaresepeun pikeun leumpang tur mimitian Ngalanglang ibukota. Dina alun-alun panggedéna di kota, Zócalo, bandéra nasional anu ageung ngalayang, sareng dina rohangan anu sami aya Katedral Metropolitan, Istana Nasional, Gedong Pamaréntah sareng Walikota Museo del Templo. Palacio de Bellas Artes mangrupa wangunan éndah sejen nu bisa ditambahkeun kana daptar. Aya ogé toko leutik sareng réstoran, dimana anjeun tiasa ngaraosan tuangeun Méksiko anu lezat.

Abdi ngarepkeun ku inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan kota panggedéna di dunya sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.