Kota anu paling tiis di dunya ngadaptarkeun suhu -79 derajat

Oymyakon

Aya tempat-tempat di planet urang anu urang boro-boro ngartos kusabab kaayaan sareng kaayaan anu istimewa. Aya tempat anu aheng, tempat anu seueur panas, tempat anu kosong sareng, sapertos dina kasus ieu urang bakal ningali, tempat beku.

Maksad abdi Oymyakon, kota anu paling tiis di dunya, dimana suhu turun handap -50 derajat. Anjeun bakal heran kumaha pangeusi kota ieu tiasa hirup.

Oymyakon, kota anu paling tiis di dunya

Naséhat munggaran anu aranjeunna pasihkeun ka turis anu nganjang ka kota ieu nyaéta henteu kedah ngeureunkeun mesin mobil anjeun nalika anjeun di luar ruangan. Ieu kusabab, sapertos béngsin beku dina -45 derajat, Meureun nalika anjeun badé ngamimitian deui mobil anjeun, anjeun moal tiasa.

kota paling tiis di dunya

Kota ieu perenahna di wétan Siberia (enya, dimana mantra tiis anu urang kantoskeun dina Januari asalna). Éta kagolong kana Républik Sajá sareng sakitar 450 jiwa. Kota ieu kasohor pisan ngagaduhan catetan pikeun suhu panghandapna anu kantos dirékam di daérah anu dicicingan. Henteu langkung sareng teu kirang ti -71,2 derajat. Éta henteu, kumaha ogé, suhu anu paling tiis anu kacatet sapanjang sejarah di planet Bumi. Ieu diala di Antartika, khusus di pangkalan Vostok, di 1983, nalika térmométer turun ka -89,2 derajat.

Kumaha aranjeunna salamet dina hawa sapertos kitu?

Hal anu paling normal di dunya nyaéta heran kumaha pangeusi kota ieu tiasa salamet dina nyanghareupan suhu anu handap. Hal normal aya pikeun ngahontal -50 derajat dina Januari. Salaku tambahan, taneuh tetep beku lengkep, ngabentuk permafrost nu. Barudak henteu angkat ka sakola nalika térmométer maca suhu di handap -52 derajat. Kaayaan ieu lumangsung dina bulan Désémber dugi ka Maret.

Cara anu paling aman pikeun salamet dina hawa anu ekstrim sapertos kitu nyaéta cicing di jero rohangan salami mungkin. Hese pisan pendak sareng batur di jalan dina usum salju, sabab jalma-jalma henteu nyéépkeun langkung seueur waktos di luar bumi tibatan diperyogikeun pikeun nyingkahan masalah kaséhatan tina tiris. Ogé, nalika anjeun pendak sareng batur di jalan, aranjeunna boro nyarios. Kalakuan sapertos kitu lumrah sareng kahartos di tempat dimana anjeun ayana Gelar 65 négatip ilahar di bulan Januari.

janggut tiris

Naon anu anjeun tiasa pikirkeun nyaéta biasa pikeun anu tiis, pangeusi kota ieu resep suhu anu handap. Nyatana, éta sabalikna, aranjeunna nganggap tiis salaku hal anu henteu raoseun sareng di luhur sadayana, bahaya. Salah sahiji cara aranjeunna haneutkeun nyaéta ku nginum vodka. Hatur nuhun kana alkohol ieu anu aranjeunna inum saolah-olah éta cai, aranjeunna tiasa panas.

Dina raraga ngahibur diri di bumi, kusabab aranjeunna kedah nyéépkeun waktos di sana, aranjeunna milih maca buku sareng nonton tipi. Sababaraha acara ogé diatur, tapi jelas henteu di luar ruangan. Nalika dina bulan anu langkung tiis aranjeunna dipaksa kaluar ti bumi, éta pikeun tiasa nganjang ka kamar mandi pikeun nyéépkeun dirina, kumargi di kota ieu, ngagaduhan pipa henteu raoseun pisan. Upami aya pipa di daérah ieu, bakal peupeus kusabab suhu anu parah anu dialamiSakumaha aturan umum, tilelep biasana mangrupikeun gubuk dipukul ayana di gigir bumi.

Kumaha cara aranjeunna milarian artos di Oymyakon?

Ngeunaan kagiatan ékonomi kota ieu, gampang ningali peternakan reindeer sareng sapi. Salaku tambahan, aya sababaraha gedong administrasi umum. Féderasi Rusia nyéépkeun seueur artos pikeun Siberia salamet, anu nyegah ékonomi tina damel sadayana anu parah.

oymyakon tiis

Di kota ieu a ngan ukur beku 30 detik saatos kaluar tina cai, anu nganjang disambut ku tanda anu nyatakeun 'wilujeng sumping ka tihang tiis' sareng dina bulan Januari sadayana ngan ukur sakitar 28 jam cahaya panonpoe.

Tapi naha tiris pisan?

Mimiti, lintang di tempat ayana kota Oymyakon ngajelaskeun salah sahiji sababna tiis pisan. Tapi naon anu leres-leres ngadamel tiis anu aranjeunna sangsara di dinya janten ekstrim ngaréspon gabungan tina tilu faktor utama: dataran tempat ayana kotamadya, jarakna ti sagara sareng kaayaan antiklikon anu kaserang unggal usum.

Salaku tambahan, sajaba ti jauh pisan ti laut (anu henteu ngijinkeun laut ngagaleuh suhuna), tempatna jangkung sakitar 740 méter, anu ngabantosan suhu janten langkung handap. Ku kaayaan anticyclone, suhu turun langkung sareng tetep langkung stabil.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.