Rasi Virgo

Bentang utama Virgo

Sakumaha anu parantos urang bahas dina artikel sanésna, rasi bintang di langit mangrupikeun sakumpulan bintang caang anu ngagaduhan bentuk sareng anu namina ngalangkungan tanda-tanda zodiak. Salah sahiji rasi anu paling dikenal dina zodiak nyaéta Rasi Virgo. Rasi ieu nampi nami ieu dina jamak kusabab seueur jumlah bintang anu ngawangun sareng gedena kacaangan masing-masing na.

Kusabab kitu, urang badé bakalan tulisan ieu pikeun nyaritakeun sadaya ciri, asal sareng mitologi rasi Virgo.

Ciri utama

mitologi konstelasi virgo

Virgo aya 2º belah kidul bunderan ieu. Di beulahan bumi beulah kidul, Virgo mangrupikeun rasi gugur perenahna antara 30º sareng 40º kalér Centauri. Spica, salah sahiji bintang utamina, sakitar di tengah busur 100º, anu ngalir antara dua indikator ecliptic mimiti zodiak: Antares (ti Scorpio) sareng Regulus (ti Leo).

Rasi Virgo mangrupikeun salah sahiji konstelasi kubah celestial panggedéna, kalayan kuadrat ampir 1300º, ngan ukur dileungitkeun ku rasi Hydra taun 1303º, éta aya dina katulistiwa langit sareng katingali dina kadua hémisfér ti bulan Pébruari dugi Agustus. Éta ogé mangrupikeun tanda anu paling ageung pikeun zodiak, janten panonpoe tetep aya dina langkung ti 40 dinten, utamina 45 dinten, anu mangrupikeun bulan surya pangpanjangna. Karakteristik Virgo nyaéta yén éta caket pisan ka kutub kalér urang Bima Sakti atanapi galaksi, anu hartosna yén urang gaduh jandela anu kabuka ka langit, anu ningali kana Bima Sakti sareng gugus bintang globular.

Di sisi anu sanésna, henteu aya lapangan anu kaya bintang atanapi gugus bintang anu dititénan. Endah pisan upami tiasa ngabayangkeun alam galaksi ageung ku teleskop sareng sababaraha bintang. Virgo diwatesan ku rasi bintang Butes sareng Coma Belenica, kalayan Leo di wétan, kawah belah kidul, Corvus sareng Hydra di beulah kulon, sareng Libra sareng Sepens Kapu di beulah kulon.

Rasi Virgo gampang dititénan di beulahan bumi kalér urang sareng tiasa dianggo salaku indikator pikeun ngaidentipikasi rasi anu sanés. Virgo ngandung sajumlah ageung galaksi jauh, sababaraha diantarana katingali tina teleskop dugi ka teleskop ukuran sedeng. Panonpoé ngaliwat rasi ieu ti 16 Séptémber dugi ka 30 Oktober.

Dina urutan zodiak, rasi ieu aya diantara Singa di beulah kulon sareng kasaimbangan di wétan. Mangrupikeun rasi anu ageung (konstelasi kadua di langit saatos Hydra) sareng sepuh pisan. Virgo ogé nandaan konstelasi zodiak, anu pakait sareng séktor 30 ° tina samagaha panonpoé anu meuntas panonpoé ti 24 Agustus dugi ka 22 Séptémber.

Mitologi konstelasi Virgo

rasi di langit

Dina mitologi, konstelasi Virgo ngarujuk ka dewi Ishtar, anu angkat ka naraka pikeun milarian cinta anjeunna janten kakasih dewa Tammuz, anu disebat panén. Nalika Déwi angkat ka naraka pikeun mendakan kabogohna, anjeunna henteu tiasa angkat, hasilna dunya anu sepi. Sedengkeun déwi Ishatar kajebak di naraka sareng jalma-jalma nonton di dunya anu sedih sareng sepi, dewa-dewa anu hébat mutuskeun pikeun ngaleupaskeun anjeunna. Kajadian mitos ieu aya hubunganana sareng kajadian anu kajantenan di Yunani.

Kajadian dina sajarah Persephone, kajadian éta diculik ku Hades sareng dilaksanakeun kusabab indungna Persephone diculik sareng Demeter nyegah panén tina nyababkeun sadayana karusakan.

Mitos ieu jelas-jelas aya hubunganana sareng siklus vegetatif pepelakan: nyebarkeun bibit dina usum gugur; pengecambahan, di cinyusu sareng buah sareng panén dina usum panas. Dua béntang utama: "Spica" Ceuli sareng "Vendiamiatrix" panén anggur nandaan waktos panén séréal sareng panén masing-masing sareng dikaitkeun sareng asal mitos ieu.

Rasi Virgo mangrupikeun awéwé, sareng di jaman kuno éta asalna tina budaya Asiria-Babulonia, raket hubunganana antara kasuburan sareng kabersihan, kasucian.

Bintang utama rasi Virgo

konstelasi virgo

Rasi bintang Virgo diwangun ku hiji gugusan bintang anu caang pisan sapertos spica, zavijava, porrima, sareng vindemiatrix. Masing-masingna gaduh kacaangan sareng warna khususna tapi babarengan aranjeunna masihan kaindahan konstelasi. Hayu urang tingali naon masing-masing bintang utama dina rasi Virgo:

spica

Éta mangrupikeun bintang anu paling caang sareng bentukna mirip sareng inohong anu ngagambarkeun awéwé biasa nuju ka Equator. Élips mangrupakeun kalér sareng tempatna 2 derajat ka kidul. Spica kapanggih antara Antares atanapi Scorpio sareng Regulus atanapi Leo, anu dikenal salaku indikator diménsi munggaran dina wates handap sareng luhur, nyaéta, langsung di tengah busur 100º.

Bentang Spica ieu katelah ¨the spike¨, diménsi warna na nyaéta 1 kusabab tina bulao dugi ka biru-bodas.

Zavijava

30 mangrupikeun bintang anu teu ngagaduhan watesan visual. Éta gedena 3.8 sareng kacaangan na aya hubunganana sareng sahadé konéng anu katingalina mendung atanapi bulak. Hartosna anu dipasihkeun ku para ahli astronomi pikeun béntang ieu nyaéta juru.

porima

Mangrupikeun bintang anu namina nalika nampilkeun déwi Romawi Porrima. Éta saageung 2.8 sareng gaduh warna konéng-bodas.

Vindemiatrix

Bénténg ieu namina asalna tina kecap panén. Éta hartosna tindakan tina panen. Éta gedena 2.8 sareng gaduh warna konéng total.

Sedengkeun pikeun planét anu ngagambarkeun rasi Virgo, urang gaduh planét Raksa. Kusabab irgo mangrupikeun kagenep atanapi tanda zodiak, éta masihan jalma anu ngagaduhan tanda ieu markisa pikeun unggal jéntré sareng sumanget dina kaayaan dimana jalma sanés nganggap henteu penting. Éta sababna naha planét nyumbang kana organisasi émosional jalma.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan konstelasi Virgo, ciri sareng mitologi na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.