Kolong kiamat teu kabanjiran (ogé moal bari urang hirup)

Kolong binih

Gambar - John Mcconmico / AP

18 Mei dina koran »nu Guardian»Sapotong berita anu rada panasaran diterbitkeun: Kolong kiamat Svalbard parantos banjir ku és lebur tina suhu anu luhur. Di tempat ieu, sakitar sajuta siki tina rupa-rupa pepelakan disimpen sahingga, dina kaayaan punah, aranjeunna tiasa dipulih deui.

Jelas. Nalika tempat sapertos banjir, normal waé hariwang; teu sia-sia, isukan urang butuh bibit éta. Tapi kanyataanana henteu pati dramatis.

Salah saurang pencipta kubah nyarios sareng anjeunna »Élmu populér"Sareng ngajelaskeun yén éta henteu leres-leres banjir, tapi éta cai asup kana torowongan, hal anu tétéla kajadian rutin, sareng beku. Torowongan, anu panjangna sakitar saratus méter, dijantenkeun salaku jalan ka gunung. Sateuacan ngahontal panto kolong, rupa bumi ngalir ka luhur, sareng tepatna di daérah ieu dimana cai akumulasi sareng dievakuasi ku dua pompa.

»Torowongan henteu didesain janten anti cai di payun kusabab panginten henteu perlu», Anjeunna ngajelaskeun. Sanaos kitu, upami cai na lebet langkung, moal lami-lami janten beku, kusabab suhu -18ºC. Tapi situs sapertos kitu panginten tiasa nangtung nyalira, janten pamaréntah Norwegia ngarencanakeun ngalereskeun kabocoran supados henteu kajantenan deui.

Kolong Siki Svalbard

Nanging, saurna, dumasar kana panilitian anu parantos dilakukeun, upami sadayana és lebur sareng tsunami anu ageung pisan di payuneun kubah, moal aya masalah, kumargi kolong bakal tetep ngeunaan lima atanapi tujuh carita di luhur acara.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.