Kolbu volumetrik

Kolbu volumetrik

Nalika kami di laboratorium kami nganggo instrumen anu tangtu anu ngabantosan kami pikeun ngalaksanakeun pangukuran sareng tés. Salah sahiji instrumén anu panglobana dipaké anu ngagambarkeun prestasi anu penting dina dunya kimia sareng fisika nyaéta kolbu volumetrik. Mangrupikeun alat anu gunana pikeun kamajuan ogé pikeun pamanggihan seueur kajian ilmiah. Ku ngabantosan ngitung jilidna cairan anu tiasa diukur, éta parantos janten salah sahiji alat anu panglobana dianggo.

Dina tulisan ieu kami badé nyarioskeun anjeun sadaya ciri, pentingna sareng kumaha cara nganggé labu volumetrik.

Naon labu volumetrik

jinis flask volumetrik

Éta ogé dikenal ku nami Fiola sareng teu langkung ti wadah gelas anu dianggo di laboratorium. Atuh ku alat ieu, pangukuran tingkat cairan anu pasti tiasa didapet sareng dianggo nyampur bahan anu badé dianggo engké. Hal anu paling normal nyaéta anu didamel tina gelas sareng gaduh beuheung manjang sareng sempit. Dasar na lengkep datar. Dina beuheung aya tanda anu katelah ngukur, ku sabab kitu namina. Kapasitas tanggel waler pikeun nunjukkeun volume cairan yén flask volumetrik kedah dikandung pikeun ngajamin sareng mempermudah pangukuran anu pasti. Ku cara kieu, pangukuran anu sami pisan dihontal kalayan margin kasalahan anu langkung alit.

Nyirian beuheung dimimitian tina dasar bentuk pir sareng ngalir ngalangkungan beuheung sempit. Ku cara kieu, dimungkinkeun pikeun nyayogikeun sababaraha jinis pangukuran volume.

Kanggo naon

Kolbu volumetrik digunakeun pikeun ngukur akurat jumlah volume cairan anu tiasa dipendakan di laboratorium. Éta tiasa dianggo pikeun ngadamel sababaraha campuran tina sababaraha unsur sareng ngahontal komposisi tanpa kaleuleuwihkeun fungsina. Terus diémutan éta seueur flasks anu ngan cocog pikeun dianggo di laboratorium sakola. Flasks ieu condong ngagaduhan sababaraha fitur anu langkung dasar sareng langkung lemes. Nanging, di laboratorium resmi aya jinis flasks anu langkung rumit anu gaduh komposisi anu béda sareng ngadukung kapasitas anu langkung ageung.

Hal pangpentingna sateuacan mésér flask volumetrik nyaéta terang naon anu badé dianggo pikeun. Ku cara kieu, urang tiasa milih modél anu paling cocog gumantung kana panggunaan anu bakal dipasihkeun. Operasi na saderhana. Ngan ukur peryogi kauninga merek mana anu diperyogikeun pikeun kéngingkeun pangukuran anu akurat. Ukuran ieu tiasa tina jumlah cairan atanapi campuranna. Fungsi utama tina flask volumetrik nyaéta pikeun ngukur volume cairan anu dianggo ku laboratorium. Éta ogé tiasa dianggo pikeun naon waé jinis tés atanapi ékspérimén.

Léngkah pangpentingna pikeun terang nalika nganggo flask volumetrik nyaéta ngawangun nepi ka tandana. Ngadamel nyaéta ngeusian labu volumetrik ku cara anu leres. Pikeun ngalakukeun ieu, langkung saé nganggo corong sabab ngagaduhan puncak anu langkung seueur. Kusabab mangrupikeun puncak anu hipu sareng manjang, langkung gampang nempatkeun cairanana dina kolbu volumetrik. Hatur nuhun kana ieu, urang ngahontal presisi anu langkung saé kusabab urang ngajalankeun résiko anu kirang tina tumpahan. Éta ogé bakal ngabantosan urang pikeun ngagaduhan pangukuran anu langkung akurat sareng kanyamanan anu langkung ageung dina prosés.

Hal sanés anu kedah diperhatoskeun nalika urang nganggo flask volumetrik nyaéta momen anu urang kedah ngalaksanakeun ukuranana. Anjeun kedah pokus kana titik tengah kurva anu ngahontal solusina. Urang kedah tumut kana perhatosan yén seueur flasks ngagaduhan ujung anu luhur sareng anu sanésna anu handapna handap. Kumaha waé ogé, anu penting nyaéta urang kedah teras-terasan niténan kapasitasna. Ieu hiji-hijina cara pikeun tiasa ngendalikeun ogé titik tengah tina kurva solusi. Urang kedah ningali kapasitas salaku garis lempeng supados tiasa ngajantenkeun itungan anu tepat tina cairanana. Éta henteu tiasa ditingali salaku elips atanapi urang moal ngagaduhan hasil anu diarepkeun.

Pamakéan tina flask volumetrik

Éta henteu ngan ukur dianggo pikeun ngukur volume cairan, tapi ogé pikeun nyampur campuran anu béda. Urang badé ngabagi panggunaan anu béda tina flask volumetrik:

  • Ukur volume cairan: Catetan tanda dina beuheung kolbu salaku pituduh. Hatur nuhun ka aranjeunna, urang tiasa ngukur volume cairan ku niténan hiji kurva boh kaluhur atanapi kahandap.
  • Nyiapkeun solusi: jinis labu ieu ogé nyiapkeun solusi. Upami urang terang jumlah zat solut sareng pelarut, urang tiasa nyampur jumlah anu urang peryogikeun. Beurat zat terlarut ditangtukeun ngalangkungan kasaimbangan. Stopper teras disimpen dina labu volumetrik sareng digoyang dugi sadaya komponén diintegrasikeun tanpa nganggo résiko leyuran leyuran.

Jenis flask volumetrik

ukuran flask volumetric

Aya sababaraha jinis flask volumetrik numutkeun sababaraha ciri. Hayu urang analisa naon éta:

  • Numutkeun kana katepatan: Kami ngagaduhan flasks volumetrik jinis A anu dianggo pikeun ngukur cairan sareng nyiapkeun campuran anu sanés. Éta dipaké di laboratorium kimia maju. Flasks volumetrik tipe B nyaéta anu aya di laboratorium sakola kalayan paménta anu langkung handap.
  • Numutkeun kana kapasitas polumeu: Nalika ngeunaan kapasitas volume flask volumetrik, urang henteu ningali kana 1 sareng 2 ml flasks, sanaos anu mimitian ti 25 ml dugi ka 500 ml biasana dianggo.
  • Numutkeun kana warna: gumantung kana bahan naon anu dilakukeun ku ieu anjeun tiasa mendakan warna anu béda. Sababaraha ngagaduhan warna anu diperlukeun pikeun tiasa ngolah campuran anu peka kana cahaya. Émut yén aranjeunna kedah ngagaduhan kabersihan pikeun jenis ukuran naon waé. Upami anjeun henteu gaduh kabersihan anu saé, pangukuran tiasa dipangaruhan sareng dirobih.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, flask volumetrik mangrupikeun salah sahiji alat anu paling sering dianggo dina dunya kimia sareng fisika sareng laboratorium. Kuring ngaharepkeun yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa langkung seueur terang ngeunaan flask volumetrik sareng ciri utami.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.