Klasifikasi Skala Badai Saffir-Simpson Anyar

 

 

Hurricanes

 

 

Pusat Hurricane Nasional Amérika Serikat (NHC) parantos ngaleupaskeun a modifikasi dina Skala Taufan Saffir-Simpson, anu ngukur kuatna angin siklon tropis nalika ngahontal kategori topan. Skala ieu dibasajankeun 1 (inténsitas handap angin) dugi ka 5 (inténsitas angin anu langkung luhur sareng kusabab tingkat poténsial karusakan).

 
Modifikasi ieu dilaksanakeun pikeun ngajantenkeun konversi unit pangukuran anu dianggo pikeun ngira-ngira kecepatan angin langkung gampang. Kusabab kilométer per jam (Km / h), knot (kt) sareng mil per jam (mph) sering dianggo, skala samemehna nyasabkeun nalika ngabuleudkeun nilai-nilai laju angin dina wates antara sababaraha kategori.

 

Sakumaha dituduhkeun ku Hurricane Center Nasional Skala énggal bakal épéktip dugi ka 15 Méi 2012, pikeun Samudra Pasipik, Samudra Pasipik Kalér-Wétan sareng Teluk California, sedengkeun éta bakal dianggo ti 1 Juni 2012 di Samudra Atlantik, Teluk Mexico sareng Laut Karibia.

 

Skala Saffir Simpson Anyar

Kalayan klasifikasi énggal, kategori 1 sareng 2 henteu robih. Kategori 3 ayeuna bakal kahontal kalayan angin anu tetep tina 96 ka 112 kt (atanapi 111 ka 129 mph atanapi 178 dugi ka 208 km / jam). Kategori 4 bakal direkam upami intensitasna antara 113 dugi ka 136 kt (130 dugi ka 156 mph atanapi 209 dugi ka 251 km / h). Sareng pamustunganana, kategori 5 bakal diukur ku angin antara 137 kt atanapi langkung (157 mph atanapi langkung atanapi 252 km / jam atanapi langkung).

 
Pusat Topan Nasional parantos nunjukkeun dina pernyataan di luhur yén badai saméméhna dina sajarah moal sangsara euweuh modifikasi dina hal intensitas angin anu tiasa didaratkeun, nyaéta status anyar ieu bakal sah pikeun musim badai anu énggal.

 

sumber: Chasers badai


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Roy cenahna

    Pasang Tautan dina halaman ieu pikeun ngirim ulang Skala Simpson ieu ka babaturan