Kauntungannana taman leuweung perkotaan tibatan pemanasan global

taman pepelakan

Aya seueur tindakan pikeun ngabantosan pemanasan global. Anu utama nyaéta ngirangan émisi gas rumah kaca kana atmosfir. Tapi naon anu urang lakukeun ku gas anu parantos aya dina atmosfir?

Leuweung nyerep CO2 tina atmosfir nalika prosés fotosintésis. Nanging, kusabab ningkatna manusa sareng urbanisasi, urang henteu ngagaduhan rohangan pikeun leuweung. Kumaha urang tiasa ngabantosan pemanasan global?

Pangaruh positip tina pepelakan urban

Di kota-kota, tata ruang téh alat anu diperyogikeun pikeun ngadistribusikaeun rohangan sareng masihan fungsionalitas sareng panggunaan lahan tangtu. Dina perencanaan tata ruang anu hadé, taman sareng tangkal di daérah perkotaan moal tiasa teu aya. Vegetasi urban nawiskeun seueur kaunggulan dina lingkungan kota.

Salah sahiji épék positip nyaéta nyayogikeun rohangan hiburan pikeun padumuk perkotaan di mana barudak alit tiasa kenal sareng alam sareng nyéépkeun soré di luar ruangan. kabiasaan anu séhat pisan pikeun téknologi urang ayeuna.

leuweung kota

Pangaruh sanésna nyaéta ningkatkeun kaayaan iklim ti saprak pepelakan dianggo salaku saringan sareng rem dina kecepatan angin sareng éta henteu ngijinkeun seueur partikel lebu nyeret, sahingga ngahasilkeun érosi taneuh.

Tutuwuhan perkotaan ogé fungsina salaku nyerep noise. Lalu lintas, macét, tingkat polusi noise tinggi, jsb. Éta sumber utama bising sareng pepelakan bakal bertindak salaku layar akustik sapertos panél di jalan raya anu dilakukeun pikeun bumi caket dieu.

Tungtungna ngirangan polusi lingkungan kumargi pepelakan nyerep haseup anu diserenkeun ku kendaraan bermotor sareng bakal ngirangan pangaruh polusi SMOG (pangaruh anu siga halimun isuk nalika ningali kota ti jauh).

Proyék Leuweung Perkotaan Gancang

Éta ngeunaan promosi implantasi taman leuweung kota kalayan spésiés autochthonous. Téhnik ieu henteu meryogikeun irigasi sareng bakal ngahémat seueur biaya dina cai sareng perawatan pikeun administrasi kota.

Proyék ieu parantos diulas dina The Casa Encendida di Madrid. Tujuan tina proyék éta dibiayaan ku Program Life + sareng éta ngeunaan nyiptakeun rohangan anu langkung héjo di kota-kota ku cara prakték anu hadé dina ngalaksanakeun, partisipasi sareng manajemén leuweung kota.

Gancang-Urban-Leuweung

Numutkeun data anu ditaliti, daérah-daérah khusus pikeun rohangan héjo ku luas permukaan daérah perkotaan kota-kota Spanyol nyaéta ngan ukur antara 2 sareng 5%. Nanging, di daérah Anglo-Sachon aranjeunna bakti ampir 30% daérah ka rohangan héjo.

Konsép leuweung kota langkung dikembangkeun di dunya Anglo-Sachon tibatan di dunya Mediterania.

Téhnik implanan tanpa nyiram

Pikeun ngahémat biaya administrasi kota sareng ngahémat cai dina kaayaan usum garing, rencana pikeun palaksanaan ruang héjo parantos diusulkeun tanpa kedah irigasi. Diantara téhnik anu parantos dianggo pikeun mariksa résistansi panas pepelakan nyaéta implantasi tina mycorrhizae, nyaéta jamur anu ngabantosan pepelakan ngajaga cai sareng langkung kuat.

Metode pawai cai ogé bakal dilaksanakeun. Ieu polimér anu dianggo dina akar tangkal pikeun tiasa ngajaga kalembaban nalika hujan.

taman kota

Mangpaat nyiptakeun leuweung urban henteu ngan ukur nyiptakeun microclimates anu aya kaitannana sareng kebon, tapi ogé ngabantosan meresihan hawa sareng lantai, sareng dina bagian rekreasi dina hal masarakat. Jalma resep leuweung tibatan taman tanpa tatangkalan.

Aya ogé kaunggulan sareng manpaat anu sanés, sajaba ti anu aya di lingkungan, sapertos sosial sareng ékonomi sakumaha anu dimungkinkeun janten panggunaan pruning tina leuweung pikeun tiasa ngahasilkeun énergi biomassa atanapi pikeun kompos.

Prakarsa ieu tiasa konsultasi dina halaman wéb Perkotaan Leuweung Gancang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.