terraforming Mars

Terraforming Mars

Pedaran ngeunaan proposal anu masuk akal pikeun ngamimitian ngajajah planét Mars. Salah sahiji proyék penjajahan paling ambisius.

Suasana bumi penting pisan pikeun Bumi

Naon suasana sareng naha éta penting?

Sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan suasana sareng fungsina pikeun kahirupan di planét, upami sanés pikeun éta, urang moal ngagaduhan kahirupan sakumaha urang terang.

Aerosol

Kumaha pangaruh aerosol dina iklim global?

Aerosol gaduh pangaruh berpotensi kana iklim ku ngirangan ukuranana tina titisan cai. Tapi naon épék séjén anu dipibanda ku aranjeunna? Datang sareng urang bakal nyaritakeun ngeunaan éta.

Pantai Formentera, di Nusantara Balearic

Naon solstis usum panas?

Naha anjeun terang naon éta solstis usum panas? Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan dinten pangpanjangna dina sataun sareng kumaha anjeun tiasa ngagungkeunana.

biosfir

Naon biosfir na?

Naha anjeun henteu terang naon ari biosfir na? Pendakan kumaha sadayana luas gas, padet sareng cair tina permukaan bumi anu dijajah ku mahluk hirup.

Arktik

Iklim kutub

Iklim kutub paling tiis. Suhuana handap pisan sapanjang taun sareng boro hujan. Naha bentang kutub sapertos kieu? Lebet sareng urang wartoskeun ka anjeun.

Lapisan Bumi

Pendakan lapisan Bumi dijelaskeun tina sababaraha modél (Kimia sareng komposisi mékanis). Ti kerak dugi ka inti sadayana penjuru bumi

Desierto

Kumaha cuaca di padang pasir

Kumaha cuaca di padang pasir? Gumantung kana jinisna (gurun panas atanapi tiis), éta bakal ngagaduhan iklim atanapi iklim anu sanés. Pendakan anu mana waé di dieu ogé flora sareng fauna na

Gunung Antartika

Parobihan iklim héjo Antartika

Naha hiji buana tiis sakumaha Antartika janten héjo kusabab parobihan iklim? Élmuwan yakin kitu. Datang sareng urang bakal nyaritakeun kunaon.

Kutub magnet bumi parantos dibalikkeun sababaraha kali salami sejarah

Naha kutub magnet Bumi dibalikkeun?

Sakitar 41.000 taun ka pengker, Bumi ngagaduhan polaritasna tibalik, nyaéta tihang kalér nyaéta kidul sareng sabalikna. Naha anjeun hoyong terang kunaon ieu kajantenan?

Suasana sareng lapisan na

Lapisan suasana

5 lapisan atmosfir anu ngurilingan Bumi sareng ngajagi na: Troposfera, stratosfera, mesosfera, termosfat sareng eksosfir. Pikeun naon masing-masing?

usum tiris tiis lain buktina yén parobihan iklim teu aya

Bukti ayana parobihan iklim

Naha parobihan iklim leres-leres aya? Naha urang salah dina nolak ayana? Di dieu bukti yén parobihan iklim aya.

Stasion cuaca propésional

Instrumén meteorologi sareng fungsina

Naon ari instrumen meteorologi sareng naon ukuranana? Pikeun ngartos langit anjeun peryogi alat-alat sapertos pangukuran hujan meteorologi, sareng anu sanésna.

May Sayings

Kami ngawartosan anjeun kumaha cariosan Méi. Pilarian terang kumaha kaayaan cuaca bulan ieu taun ku nyarios. Entong sono.

polusi lingkungan

Kumaha polusi mangaruhan urang

Kumaha pangaruh polusi ka urang? Éta pangaruh négatip pisan sareng ngarusak ka manusa. Pilarian kumaha polusi mangaruhan urang.

Kajadian radiasi panonpoé dina permukaan bumi

Radiasi surya

Radiasi surya mangrupikeun variabel meteorologis penting anu tanggel waler pikeun suhu planét sareng bahaya upami perubahan iklim ningkat

Pembangkit listrik tenaga nuklir, salah sahiji panyabab polusi udara

Naon hujan asam?

Hujan asam lumangsung salaku akibat tina polusi udara. Éta ngagaduhan sababaraha akibat, sareng kami bakal nyaritakeun sadayana di dieu.

Méga

Poé Météorologi Dunya 2017

Dinten ayeuna, 23 Maret, mangrupikeun Poé Météorologi Dunya. Éta mayar upeti ka meteorologis, anu ngaluarkeun waspada pikeun mayungan penduduk.

Bumi Bumi ditingali tina luar angkasa

Umur bumi

Kami ngawartosan anjeun kumaha umur bumi sareng kumaha para naturalis sareng géologis ngitungna salami dua abad ka pengker.

NASA: California tilelep

California tilelep. Ékstraksi cai bawah tanah nyababkeun tingkat turunna ngabahayakeun pasokan tuangeun permata.

Mars

Parobihan iklim di Mars

Mars gaduh permukaan garing dimana cai dina suasanana kentel janten ibun. Naon anu terjadi sareng iklim Mars?

Gunungapi Hawaii

NASA diajar gunung seuneuan Hawaii

NASA parantos ngaluncurkeun kampanye pikeun diajar gunung seuneuan Hawaii, anu bakal ngijinkeun tindakan pikeun mayungan jalma-jalma bisi bitu.

Lemah baseuh

Poé Wetlands Dunya 2017

Tanggal 2 Pébruari, Poé Wetlands Dunya dirayakeun pikeun nangtayungan ékosistem ieu anu konci pikeun salamet sato sareng pepelakan.

Ngalenyepan

Pébruari Sayings

Kami ngawartosan anjeun kumaha cariosan Pébruari. Pilarian terang kumaha kaayaan cuaca bulan ieu taun ku nyarios. Entong sono.

Arktik

Zona iklim di Bumi

Kami nyaritakeun naon zona iklim Bumi sareng naon ciri na. Datang sareng diajar langkung seueur ngeunaan planét urang.

Situ Baikal

Naha Danau Baikal kasohor pisan?

Danau Baikal mangrupikeun danau anu paling terkenal di dunya. Naha anjeun hoyong terang alesan naha penting pisan sareng kumaha luar biasa na?

Émisi gas rumah kaca

Pangaruh rumah kaca

Naha anjeun leres terang peran pangaruh rumah kaca, kumaha kajadianana sareng naon pangaruhna di planet ieu? Sadayana anu peryogi kauninga di dieu.

Naon ari walungan atmosfir?

Walungan atmosfir tanggel waler pikeun pangangkut uap cai anu langkung ageung ka daérah ékstratropis, mawa langkung seueur cai tibatan Walungan Amazon.

Paribasa Januari

Kami ngawartosan anjeun kumaha cariosan Januari. Pilarian terang kumaha kaayaan cuaca bulan ieu taun ku nyarios. Entong sono.

Langit mendung

Naon bedana cuaca sareng iklim?

Naha anjeun kantos heran naon bedana cuaca sareng iklim? Kami condong nyalahgunakeun dua istilah ieu. Lebetkeun pikeun milari naon maksadna.

Stasion cuaca propésional

Kumaha carana milih stasiun cuaca?

Stasiun cuaca mangrupikeun hal anu kedah dipibanda ku unggal kipas meteorologi. Lebetkeun sareng kami bakal ngabantosan anjeun milih anu paling cocog pikeun anjeun.

Chemtrails, anjeun ngamanipulasi cuaca?

Dumasar kana naon tiori Chemtrails? Naha leres aya anu nyobian ngamanipulasi hawa? Pilarian terang ngeunaan sadayana ieu sareng langkung seueur di dieu. Lebetkeun.

Bioma

Naon ari bioma?

Naon ari bioma? Pendakan daérah géografis ieu dimana urang mendakan kelompok sato sareng pepelakan anu tiasa aya didinya kusabab kamampuan adaptasi.

invierno

Paribasa Désémber

Kami ngawartosan anjeun kumaha cariosan Désémber. Pilarian terang kumaha kaayaan cuaca bulan ieu taun ku nyarios. Entong sono.

Nyupiran hujan

Tip pikeun nyetir hujan

Upami anjeun kedah nyandak mobil sareng hujan, lebet sareng turutan tip kami pikeun ngajalankeun hujan aman.

Gempa kuat 6,9 ngoyagkeun Fukushima

Jam 21.59:6,9 wengi waktos Spanyol, gempa bumi kuat saageung XNUMX kajantenan di Fukushima. Sanaos intensitasna, éta henteu nyababkeun korban atanapi karusakan anu signifikan.

Pangaruh Canigou

Upami anjeun ningali gunung anu kaluar tina Laut Tengah anjeun panginten janten nyaksian pangaruh Canigou. Lebetkeun sareng kami bakal ngajelaskeun naon anu diwangun ku fenomena anu panasaran ieu.

Lososfir

Lososfir

Lososfir diwangun ku kulit bumi sareng jubah luar Bumi. Ieu mangrupikeun bagian tina salah sahiji tina opat subsistem Bumi.

Usum Solstice

Usum solstis

Solstis usum salju kabeneran aya beurang pangpondokna sareng wengi pangpanjangna di beulahan bumi kalér sareng sabalikna di beulahan bumi beulah kidul.

Naha Supermoon nyababkeun tsunami?

Supermoon mangrupikeun fenomena anu nalika éta lumangsung, narik seueur perhatian. Éta spektakuler, tapi ... naha éta ogé bahaya? Naha éta tiasa nyababkeun tsunami?