Isaac Newton

Isaac Newton

Ahli fisika Isaac Newton masihan seueur sumbangan pikeun élmu, merevolusi sagala anu kapendak. Lebetkeun di dieu pikeun diajar ngeunaan biografi na.

Matematikawan Al-Khwarizmi

Al-khwarizmi

Al-Khwarizmi mangrupikeun élmuwan multikultural anu mahir dina matématika, astronomi, sareng géografi. Lebetkeun dieu sareng diajar ngeunaan seueur sumbangan kana élmu.

Konveksi dina meteorologi

Konveksi

Lebetkeun di dieu pikeun maca tulisan anu bakal méréskeun keraguan anjeun ngeunaan konveksi sareng mindahkeun panas. Terang prosés ieu sacara jero.

Barometer aneroid

Barometer

Lebetkeun dieu sareng pelajari sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan barométer. Terang naon jinisna sareng kumaha pentingna dina meteorologi.

Tutuwuhan transpirasi

Épapotranspirasi

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan evapotranspiration. Upami anjeun kedah terang ngeunaan konsép ieu pikeun sababaraha karya kelas, ieu tulisan anjeun.

Valdelinares

Kota pangluhurna di Spanyol

Dina tulisan ieu kami nunjukkeun 10 puncak kota paling luhur di Spanyol. Lebetkeun terang kota anu pangluhurna di Spanyol sareng ciri-cirina.

Téori string

Téori string

Kami ngawartosan anjeun sadayana rinci ngeunaan pembentukan sareng hartos tiori senar. Upami anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis éta, tong ragu asup ka dieu.

Ngeunteung Albedo

Albedo Bumi

Kami ngajelaskeun sadayana ngeunaan albedo Bumi sareng hubunganana sareng perubahan iklim. Lebetkeun didieu sareng diajar sadayana ngeunaan éta.

Angin fungsi vane

vane

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan vane cuaca sareng kumaha jalanna. Diajar ngagunakeunana pikeun terang arah angin.

Lapisan garis suasana

Tropopause

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sagala hal anu anjeun kedah terang ngeunaan tropopause sareng pentingna. Lebetkeun didieu sareng diajar sadayana ngeunaan éta.

Seungit hujan

Petricor

Diajar sadayana ngeunaan petricor, ciri khas sareng bau pikaresepeun hujan. Kami ngajelaskeun asal usulna sareng kunaon bau sapertos kitu. Lebetkeun!

Awan lentik

Awan lentik

Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun naon awan lenticular sareng naon kaayaan utama anu kedah aya pikeun kabentukna. Lebetkeun sareng terang sadayana.

Ombak

Pasang ombak

Kami ngajelaskeun naon pasang sareng kumaha jalanna. Anjeun ogé bakal diajar ngeunaan tabel pasang sareng pentingna pikeun mancing. Datang sareng diajar sagala hal.

Max planck

Biografi Max Planck

Max Planck mangrupikeun élmuwan anu merevolusi fisika dugi ka ayeuna. Lebetkeun di dieu sareng diajar sadayana ngeunaan pamanggihanna sareng tiori kuantum.

hujan lauk sareng bangkong

Hujan lauk sareng bangkong

Kami ngawartosan anjeun sadayana rahasia ngeunaan hujan lauk sareng bangkong. Éta mangrupikeun kajadian anu ahéng anu kirang dipikaterang. Kalebet sareng terang.

jinis longsoran salju

Urug

Saluran salju salju mangrupikeun longsor anu disababkeun di lamping kusabab seueur alesan anu anjeun tiasa pelajari ngeunaan dina pos ieu. Kalebet sareng terang.

iraha usum panas san martin

Usum panas San Martín

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sagala rahasia, panasaran sareng kami ngajelaskeun naha usum panas San Martín kabentuk. Kalebet sareng terang.

Iklim sagara

Iklim sagara

Iklim sagara lumangsung di daérah anu caket kana cai ageung. Naha anjeun hoyong diajar sagala rupa ngeunaan jinis cuaca ieu? Di dieu anjeun tiasa mendakan sadayana.

elemen cuaca

Unsur cuaca

Terang naon unsur iklim sareng ciri anu ngahartikeunana. Naon éta gumantung naha éta langkung saé atanapi goréng dina unggal musim? Pendakanna di dieu

Pegunungan Pagunungan

Pagunungan Rocky

Pegunungan Rocky mangrupikeun jajaran gunung anu dinyatakeun salaku Situs Warisan Dunya ku UNESCO. Pendakan sadayana ciri sareng palatihanna di dieu.

jenis cuaca

Jenis cuaca

Di planet Bumi aya seueur jinis iklim gumantung kana seueur variabel sareng daérah géografis dimana urang ayana. Datang sareng diajar sagala hal.

puncak luhur himalayas

The Himalaya

Rentang Himalaya ngandung pagunungan anu pangluhurna di dunya sapertos puncak Everest. Naha anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis anjeunna?

Nyebrang Appalachians

Pagunungan Appalachian

Pagunungan Appalachian mangrupikeun tugu alam sajati anu beunghar ku sato sareng seueur tutuwuhan. Naha anjeun hoyong terang sadayana ngeunaan lingkungan alam anu saé ieu?

Mangsa Quaternary

Mangsa Quaternary mangrupikeun bagian terakhir tina sejarah Bumi, terang sadayana kajadian anu paling penting anu parantos nyirian jaman ieu.

John dalton

John Dalton Biografi

John Dalton mangrupikeun ahli fisika-kimiawan sareng sumanget ngeunaan meteorologi anu masihan sumbangan ageung pikeun dunya sains. Kenalkeun aranjeunna didieu.

waktos controller ku jam atom

Jam atom

Jam atom paling akurat anu parantos diciptakeun ku manusa. Éta ngagaduhan aplikasi anu saé dina dunya sains sareng dina tulisan ieu anjeun bakal diajar ngeunaan éta.

Karakteristik mineral

Jinis mineral

Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun sababaraha jinis mineral anu aya di planet Bumi. Lebetkeun di dieu sareng mendakan sadayana pasipatanana.

Bahaya gunung seuneuan

Ngahasilkeun gunungapi

Gunung seuneuan anu bitu tiasa bahaya pisan upami ngagaduhan bagian ageung tina populasi anu tiasa mangaruhan. Naha anjeun terang gunungapi mana anu bakal bitu?

Kadali iklim

Kadali iklim

Pengendali iklim mangrupikeun faktor anu ngabentuk daérah géografis khusus. Diajar sadayana ngeunaan aranjeunna didieu.

És Jaman

Zaman és

Zaman és mangrupikeun jaman anu lumangsung di akhir jaman Cretaceous dimana langkung ti 35% spésiés anu nyicingan Bumi janten punah. Pendakan!

Sadayana lempeng tektonik

Téori tektonik pelat

Naon Téorika Lempeng Téktonik? Gerak lempeng tektonik naon anu aya? Pilarian sadayana éta sareng seueur deui didieu.

Buku Hooke

Robert hooke

Robert Hooke mangrupikeun élmuwan sareng filsuf anu penting pisan pikeun dunya sains. Pendakan pentingna pamanggihanna di dieu.

Stasion ukur psychrometer

Psikrométer

Psikrométer mangrupikeun alat pangukur anu dianggo pikeun ngukur meteorologis. Naha anjeun hoyong terang naon éta sareng kumaha jalanna? Lebetkeun!

Kabut Advection

Advection

Advection mangrupikeun faktor anu penting pisan pikeun diperhatoskeun dina meteorologi. Dina tulisan ieu anjeun bakal terang sadayana sacara jero. Ngantosan naon deui?

Parobihan fénologis

Fénologi

Phenology nalungtik siklus kahirupan organisme. Perlu ningkatkeun produktivitas sareng ngenalkeun mahluk hirup. Anjeun hoyong terang langkung seueur?

Cryosfir

Kémosfir

Kriosfir mangrupikeun daérah Bumi anu katutup ku és atanapi salju. Éta ngalaksanakeun seueur fungsi dina iklim planét. Anjeun hoyong terang langkung seueur?

Termostat Wifi

Termostat WIFI

Termostat WIFI mangrupikeun révolusi dina dunya pemanasan. Terang sacara jero sadaya operasi alat ieu di dieu.

Pembentukan awan

Jinis méga

Jinis-jinis awan seueur pisan di langit urang. Masing-masing ngagambarkeun kaayaan cuaca. Diajar sadayana ngeunaan aranjeunna didieu.

Glasiasi sareng umur és

Glasiasi sareng jaman és

Glasiasi mangrupikeun jaman dimana planétna kalolobaanana katutup ku és és kutub sareng naékkeun jaman és. Pilarian terang sadayana didieu.

Usum panas San Miguel

Usum panas San Miguel

Usum panas San Miguel lumangsung ampir unggal taun di akhir Séptémber di Spanyol. Naha anjeun hoyong terang ciri na?

Pasang pasang

Pasang pasang

Pasang surut mangrupikeun fenomena anu dihasilkeun ku aksi gravitasi Matahari sareng Bulan. Iraha aranjeunna lumangsung sareng kumaha cara dibentukna?

Alfred Wegener sareng tiori drift buana

Saha éta Alfred Wegener?

Pilarian prestasi élmuwan Alfred Wegener, anu leres-leres ngarobih cara urang ningali Bumi di 1912. Naha anjeun hoyong diajar ngeunaan anjeunna?

Jinis batu

Jenis batu, formasi sareng ciri

Dina tulisan ieu anjeun bakal tiasa terang sababaraha jinis batu anu aya, ciri sareng kaayaan formasi na. Naha anjeun hoyong diajar ngeunaan éta?

alarm hujan

Aplikasi alarm hujan anu pangsaéna

Pos ieu nyarioskeun ngeunaan aplikasi anu béda anu aya pikeun masihan peringatan alarm hujan. Kalayan aranjeunna anjeun tiasa terang sepanjang waktos iraha sareng dimana badé hujan.

És garing sareng pasipatanana ngajentul

És garing

Pos ieu nyarioskeun ngeunaan pasipatan sareng kagunaan és garing. Upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan éta sareng diajar kumaha ngalaksanakeunana di bumi, ieu tulisan anjeun.

Ékuinoks spring

Ékoksin vernal mangrupikeun waktos anu khusus dina sataun, nalika siang sareng wengi sacara praktis jam anu sami. Pilarian terang nalika éta kajantenan!

Radar hujan AEMET di Madrid

Radar présipitasi

Pos ieu nyarioskeun ngeunaan radar hujan, ciri na sareng kumaha jalanna. Naha anjeun hoyong terang kumaha meteorologis ngaduga hujan?

Halo panonpoé isuk-isuk

Halo panonpoé

Pos ieu nyarioskeun perkawis fenomena meteorologi aneh anu dikenal salaku halo surya. Naha anjeun hoyong terang kumaha kabentukna sareng dimana anjeun tiasa ningali éta?

Hujan

Peta hujan

Pos ieu nyarioskeun ngeunaan ciri sareng kagunaan curah hujan atanapi peta présipitasi pikeun meteorologis sareng ramalan cuaca. Naha anjeun hoyong diajar nafsirkeun aranjeunna?

Angin laut di cinyusu

Angin laut

Pos ieu nyarioskeun ngeunaan naon angin laut, kumaha sareng iraha bentukna sareng ciri utama. Anjeun hoyong terang langkung seueur?

arktik-cair

És Arktik lebur dina usum salju ogé

Mangsa usum salju Arktik ogé leungiteun és. Suhu anu panas teuing pikeun cicing, sahingga panaliti ngaharepkeun sirna lengkep unggal usum panas mimitian taun 2030.

Awan anu ngambang pikeun ngahias bumi

Dupi anjeun kersa gaduh awan anu ngambang di bumi anjeun? Ayeuna anjeun tiasa ngalaksanakeun berkat desainer Richard Clarkson. Datangna sareng tingali desain na.

gambar tina sentinel saltelite 5P

Gambar mimiti polusi udara dina HD

Pos ieu nyarioskeun tentang satelit Sentinel 5-P sareng poténsialna pikeun nyandak poto HD tina polusi udara. Anjeun hoyong terang langkung seueur?

teluk mexico

Naon ari Teluk?

Pos ieu nyarioskeun ngeunaan ciri sareng definisi teluk, bédana sareng teluk sareng teluk sareng teluk utama di dunya. Naha anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis éta?

meteorologi 2017

Ringkesan cuaca pikeun 2017

Di dieu urang badé nyarioskeun perkawis kasimpulan taun meteorologis 2017. Sadaya kajadian anu parantos kajantenan sareng anu paling kawéntar. Naha anjeun hoyong terang naon ari aranjeunna?

Squall leuwih Las Palmas de Gran Canaria

Naha badai ayeuna gaduh nami?

Naha badai ayeuna gaduh nami? Dugi ka 1 Désémber 2017, siklon ieu bakal nampi nami anu pas. Datang sareng urang bakal nyaritakeun kunaon.

caket bituna gunungapi bali

Gunung seuneuan Bali badé bitu

Di Gunung Agung mangrupikeun gunungapi Bali sareng tiasa di tepi gunung bitu. Naha anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan gunungapi Bali sareng sajarah na?

Lampu Kalér

Kumaha cara ngawangun lampu kalér?

Lampu Utara mangrupikeun fénoména anu pasti sadayana parantos ngupingkeunana. Tapi naha anjeun terang kumaha kabentukna sareng kunaon? Pendakanna di dieu.

Pandangan sagara atlantik

Naha laut ngarobah warna?

Naha anjeun kantos panasaran naha laut ngarobah warna? Entong ragu asup pikeun mendakan jawaban tina patarosan anjeun. ;)

COP23

KTT Iklim Bonn (COP23) dibuka

Dinten pembukaan KTT Iklim Bonn (COP23) dilaksanakeun. Éta ditujukeun pikeun ngawangun Perjanjian Paris. Hoyong teraskeun?

stasiun cuaca ngukur variabel

Pengamatan dina meteorologi

Niténan météorologi perlu pikeun ngahasilkeun modél ramalan cuaca. Naha anjeun hoyong terang kumaha meteorologi dititénan?

formasi salju salju

Naha asa tiris nalika salju turun?

Kami ngajelaskeun naha nalika salju turun, sensasi termal ningkat sareng anu jauh tina sensasi éta pangaruh nyata kusabab énergi anu dileupaskeun

Naha hujan kirang di Spanyol?

Naha Spanyol sok ngagaduhan anticyclone sareng cuaca anu saé sapertos kitu? Alesanna kusabab Azores Anticyclone. Naha anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis éta?

Naon usum salju nuklir?

Katerangan ngeunaan usum salju nuklir, tina kumaha asalna kana naon anu lumangsung, ogé pangaruh jaminan éta dina kahirupan spésiés

aya seueur jinis présipitasi

Curug hujan

Diajar kumaha bentukna awan sareng kumaha présipitasi, sababna sareng jinis-jinis anu aya

Angin Pampas ngagelebug di Argéntina

Pampero, Zonda sareng Sudestada

Sirkulasi angin di Argentina ditangtukeun ku El Pampero, El Zonda sareng La Sudestada. Naha anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis angin ieu?

Aea

Diajar kumaha kahirupan di Bumi naék sareng kumaha cara mekarna nalika Archaic Aeon. Salah sahiji jaman géologis paling pikaresepeun

suung lampu foxfire bioluminescence

Lampu di peuting, di laut sareng di leuweung

Bioluminescence mangrupikeun cahaya anu dipancarkeun ku organisme tangtu dina wengi, sababaraha diantarana bergerak, sareng anu sanésna ku dékomposisi. Kami ngajelaskeun sababaraha

bangkong hujan ku payung

Nalika hujan sigana datang tina pilem horor

Naha anjeun terang sadayana jinis hujan? Kusabab upami anjeun milari fenomena hujan anu anéh kami bakal nyaritakeun sababaraha hal anu paling teu ati sareng pikasieuneun anu aya

mojang ngahasilkeun hujan gedé

Fénoména La Niña

Aya ogé fenomena anu sabalikna ti El Niño katelah La Niña. Éta ngahasilkeun parobihan anu penting dina iklim planet sareng akibatna penting.

darvaza ogé

Sumur Darvaza. Panto Naraka

Penjelasan ngeunaan sajarah alam sareng manusa, anu nyababkeun kawah hébat ieu dina seuneu kaduruk tanpa aya anu terang iraha bakal pareum

Cone type geyser ngapung

Hayu urang ngobrolkeun ngeunaan geyser

Geysers, atanapi naon anu sami, kajebak cai bawah tanah anu diturunkeun tina pemanasan anu aranjeunna sangsara. Kami ngawartosan anjeun sadayana ngeunaan aranjeunna

aliran jet nangtukeun iklim global

Aliran jet

Aliran jet nyaéta aliran hawa anu medar kalayan gancang sareng sakitar planét. Naha anjeun hoyong terang kumaha jalanna?

Gunung seuneuan Vulcan

Gunung seuneuan

Kami nyaritakeun sadayana ngeunaan gunungapi: kumaha kabentukna, jinis gunungapi anu aya, sareng bagian anu béda-béda dina nyusunna. Kusabab aranjeunna aya? Pendakan!

lapisan ozon ngajaga urang tina sinar UV panonpoé

Lapisan ozon

Sadayana ngeunaan lapisan ozon Naha anjeun hoyong terang naon fungsina lapisan ozon sareng kumaha pentingna pikeun manusa?

Donald Trump Harvey Taufan

Saatos Hurricane Harvey

Saatos Harvey sareng banjir hébat anjeunna parantos ngantunkeun. Sadaya bantosan sareng artos anu parantos dipasihkeun pikeun ngawangun deui daérah anu lega

magma lava jet

Hadic Aeon

Katerangan ngeunaan eon hadic, kumaha Bumi dibentuk, kaayaan anu aya, kumaha planétna dibentuk sareng kumaha kahirupan mimiti jalan.

Gurun Atacama kembang

Gurun Atacama katémbong kembang

Hatur nuhun kana hujan bulan Mei kamari di gurun garing sareng paling cerah di dunya, gurun Atacama, rébuan pepelakan parantos subur.

Pencemaran hawa

Naon pangaruh tina pemanasan global?

Kami nyaritakeun ngeunaan sababaraha épék utama sareng dahsyat anu bakal dilakukeun ku pemanasan global dina jangka menengah sareng jangka panjang.

anticyclone jeung badai

Naon bedana antislon sareng badai?

Beda téknis utama, nalika aranjeunna biasana aya hubunganana sareng naon anu aranjeunna bawa, sareng cara diajar ngaidentipikasi aranjeunna dina peta isobar.

Suhu anomali

Bumi beureum panas

Dina taun-taun ayeuna, suhu rata-rata global ngan ukur naék, ngagancurkeun caina sareng naékna permukaan laut.