Klimatologi

Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun sadayana anu aya hubunganana sareng cuaca. Diajar naon éta sareng kumaha cara diajar di dieu. Entong sono!

Iklim sagara

Iklim sagara

Iklim sagara lumangsung di daérah anu caket kana cai ageung. Naha anjeun hoyong diajar sagala rupa ngeunaan jinis cuaca ieu? Di dieu anjeun tiasa mendakan sadayana.

elemen cuaca

Unsur cuaca

Terang naon unsur iklim sareng ciri anu ngahartikeunana. Naon éta gumantung naha éta langkung saé atanapi goréng dina unggal musim? Pendakanna di dieu

jenis cuaca

Jenis cuaca

Di planet Bumi aya seueur jinis iklim gumantung kana seueur variabel sareng daérah géografis dimana urang ayana. Datang sareng diajar sagala hal.

Kadali iklim

Kadali iklim

Pengendali iklim mangrupikeun faktor anu ngabentuk daérah géografis khusus. Diajar sadayana ngeunaan aranjeunna didieu.

Arktik

Iklim kutub

Iklim kutub paling tiis. Suhuana handap pisan sapanjang taun sareng boro hujan. Naha bentang kutub sapertos kieu? Lebet sareng urang wartoskeun ka anjeun.

polusi lingkungan

Kumaha polusi mangaruhan urang

Kumaha pangaruh polusi ka urang? Éta pangaruh négatip pisan sareng ngarusak ka manusa. Pilarian kumaha polusi mangaruhan urang.

Arktik

Zona iklim di Bumi

Kami nyaritakeun naon zona iklim Bumi sareng naon ciri na. Datang sareng diajar langkung seueur ngeunaan planét urang.

Naon amplitudo termal?

Amplitudo termal nyaéta bédana angka antara nilai minimum sareng maksimum anu dititénan dina jangka waktu anu ditangtoskeun. Lebetkeun pikeun terang langkung seueur.

Mallorca

Kumaha iklim Méditerania

Iklim Mediterania mangrupikeun iklim sedeng anu lumangsung di seueur penjuru Spanyol sareng nagara-nagara sanés. Kami ngawartosan anjeun naon ciri utamina.

Leuweung hujan

Iklim khatulistiwa

Iklim khatulistiwa dicirikeun ku janten bumi leuweung anu paling subur sareng paling padumukan di dunya. Lebetkeun sareng kami bakal ngajelaskeun naha.

uv

Naon sinar ultraviolét

Entong kaleungitan jéntré ngeunaan sinar ultraviolét sareng naon cara anu paling saé pikeun mayungan kulit anjeun tina sinar ieu.

Térmométer

Gelombang panas

Dupi anjeun kantos nguping gelombang panas? Ieu mangrupikeun épisode anu nuduhkeun usum usum panas dina sataun. Pilarian terang naon asalna na kunaon éta kajantenan.

Climograph of Sao Paulo, Brazil

Iklim tropis

Iklim tropis mangrupikeun paporit manusa: hawa pikaresepeun sareng bentangna salawasna héjo. Kenalkeun anjeunna langkung jero.

Everest

Iklim gunung anu luhur

Iklim gunung anu luhur dicirikeun ku usum tiis anu tiis sareng panjang, sareng usum panas anu tiis sareng pondok. Datang sareng urang bakal nyaritakeun kunaon.

Climograph of Zaragoza

Iklim buana

Kami ngajelaskeun sacara rinci kumaha iklim buana sareng kumaha cirina na, jinis iklim dimana musimna dibédakeun ogé.

Lebak Viso

Kumaha kaayaan iklim di lebak dunya?

Dupi anjeun kersa terang sapertos kumaha iklimna di lebak dunya? Ieu mangrupikeun tempat alam anu pikaresepeun pisan. Lebetkeun pikeun milarian terang kumaha cuacana.

hujan-di-Spanyol

Kota anu paling hujan di Spanyol

Ngamangpaatkeun kanyataan yén bulan April mangrupikeun sasih dimana hujan ageung, tong sono detil kota-kota Spanyol anu paling hujan.

Cherrapunji, India

8 tempat hujan henteu lirén turun

Kami mendakan mana anu 8 tempat di dunya dimana hujan paling ageung sapanjang taun. Naha anjeun terang aranjeunna? Naha hujan ageung pisan ka aranjeunna? 

KITA

Bédana antara waktos sareng cuaca

Sanaos aranjeunna sigana dua konsép anu sami tina sudut pandang météorologi, aya béda anu ageung nalika nyarios antara cuaca sareng iklim. 

Gurun Atacama

Arus Humboldt

Naon arus Humboldt? Naon akibatna pikeun iklim sareng bumi? Panggihan sadaya detil arus laut ieu.

stasiun usum salju

Panasaran usum solstis

Ayeuna usum usum nembé dibuka, perhatoskeun sababaraha kapanasaranan solstis ieu anu masihan jalan liburan Natal.

Awéwé ngajaga dirina tina hujan

Tempat anu paling hujan di Spanyol

Naha anjeun kantos naros mana tempat anu paling hujan di Spanyol? Luar biasa sabab sigana, éta sanés Galicia. Kalebet sareng terang. Éta pasti kaget anjeun.

naséhat sateuacan waterpout a

Kumaha polah nalika terjun cai

Spanyol ngalaman badai listrik ayeuna-ayeuna dibarengan cai sareng hujan es. Catet kumaha kalakuan dina acara perairan anu kuat.

panas-anjing1

Kumaha panas mangaruhan sato

Gelombang panas anu panjang pisan yén sakumna nagara sangsara henteu ngan ukur négatip mangaruhan jalma, sato ogé sangsara sareng sangsara tina éta.

Sakali mangsa Mars, carita pondok tina évolusi iklim na

Pikeun ciri-ciri Mars anu tiasa dititénan ti Bumi ngaliwatan teleskop, urang tiasa nyorot suasana kalayan awan bodas sanaos henteu lega sakumaha di Bumi, parobihan musiman mirip pisan sareng Bumi, 24 jam dinten, generasi badai keusik sareng ayana és tutup dina kutub anu tumuh dina usum tiis. Sigana dalit, leres?