teide

Gunung seuneuan di Spanyol

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan gunung seuneuan anu bénten-bénten di Spanyol sareng ciri-cirina.

lirén cobian

Gunung tatras

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan Gunung Tatras sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

Himalaya

Rentang gunung

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan gunung sareng ciri na. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

géologi kuno

Paleozoic

Dina tulisan ieu sadayana anu aya hubunganana sareng Paleozoic sareng ciri-cirina na dipedar sacara rinci. Diajar langkung seueur ngeunaan tahap ieu.

bitu

Kumaha gunung seuneuan ngabentuk

Dina tulisan ieu kami badé ngawartosan anjeun sacara rinci kumaha gunungapi dibentuk, jinis gunungapi sareng bagian na. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

lemah cai

Watersheds

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sagala hal anu anjeun kedah terang ngeunaan naon ari cai sareng naon ciri na.

salju salju salju

Pegunungan Alpen Swiss

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan Pegunungan Alpen Swiss sareng naha éta mangrupikeun salah sahiji rentang gunung anu paling dikenal di dunya.

gunungapi paling luhur di dunya

Mauna Kea

Kami ngajelaskeun sadayana ngeunaan gunungapi Mauna Kea sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

sajarah bumi

Sejarah Bumi

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan sajarah Bumi sareng asal usulna. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

gunung bitu etna

Gunung seuneuan Etna

Kami ngawartosan anjeun sacara rinci sadaya ciri, bitu sareng panasaran gunungapi Etna. Kenalan gunungapi paling aktif di Éropa secara jero.

pentingna stromatolites

Stromatolites

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan stromatolites sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan formasi batu ieu.

gempa san andres lepat

San Andrés lepat

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan sesar San Andrés sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

Walungan Kongo

Río Kongo

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan Walungan Kongo sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan walungan ieu di dieu.

naon batu

Naon ari batu

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun naon éta batu, naon formasi sareng ciri na. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

teluk singa

Teluk singa

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan Teluk Singa sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

Yellowstone gunung seuneuan

Gunung seuneuan Yellowstone

Kami nyarioskeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan gunungapi Yellowstone sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

ombak seismik

Naon lini

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun naon lini, naon sababna sareng akibat na. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

pagunungan kaukasus

Pagunungan Kaukasus

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan Kaukasus Pagunungan sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

baskom hidrografi ébro

Lebak Ebro

Dina tulisan ieu kami bakal nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan lebak Ebro, géologi sareng formasi na. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

naon hiji pulau

Naon ari hiji pulau

Kami ngawartosan anjeun sacara rinci naon ari hiji pulau, kumaha kabentukna sareng naon jinisna sareng ciri-ciri na. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

bentang gunung prebetic

Sistem betik

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan sistem Betic sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu

nganjang ka tebing hébat

Ngarai Colorado

Nyaho jero sagala anu anjeun kedah terang ngeunaan Colorado Canyon. Diajar ngeunaan kaajaiban alam ieu.

Altai massif kasohor bentang

Altai Massif

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan Altai massif. Diajar langkung seueur ngeunaan salah sahiji tempat anu paling sakti di dunya.

gunung glaciers

Alps Skandinavia

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan Skandinavia Alps sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

polusi walungan anu ngabagi London

Walungan Thames

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sagala hal anu anjeun kedah terang ngeunaan Walungan Thames sareng pentingna. Diajar langkung seueur ngeunaan walungan anu kawéntar ieu.

petrogénesis

Péstogénesis

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan petrogenesis sareng pentingna. Diajar langkung seueur ngeunaan géologi di dieu.

bentang gunung Arktik

Pegunungan Arktik

Terang sacara jero ciri, géologi sareng pentingna pegunungan Arktik. Di dieu urang carioskeun sadayana sacara rinci.

formasi batu sédimén

Sedimentologi

Kami ngawartosan anjeun pentingna sédimologi salaku cabang géologi. Nyaho jero hal ieu.

gunungapi dina pinuh

Bagéan gunungapi

Kami ngajelaskeun sacara rinci masing-masing bagian gunungapi sareng naon fungsina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

petrologi sareng batu

Pétrologi

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan petrologi sareng ciri na. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

bentang pyrenees

Pyrenees

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan Pyrenees sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan gunung ieu.

teluk california

Teluk california

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan Teluk California, ciri sareng kaanekaragaman hayati na. Diajar sadayana ngeunaan dieu.

salju sareng glasier

Mont Blanc

Dina tulisan ieu kami nunjukkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan Mont Blanc sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

kristal permata

Batu mulia

Kami ngawartosan anjeun sadaya ciri sareng pasipatan batu permata. Nyaho jero naon nilaina sareng naon éta pikeun.

warna gunung

Vinicunca

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan gunung Vinicunca anu katelah gunung anu ngagaduhan 7 warna. Diajar langkung seueur di dieu.

glaciers

Gunung tukang masak

Kami nyarioskeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan Gunung Cook sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

bedug

Drumlin

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan drumlin sareng latihanna. Diajar kumaha géologi glasial ieu dihasilkeun.

ciri batuan beku

Batuan beku

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan batu beku sareng formasi na. Diajar langkung seueur ngeunaan klasifikasi batu.

Contours

Peta topografi

Kami ngawartosan anjeun sadaya ciri sareng unsur peta topografi. Diajar langkung seueur ngeunaan kagunaanna di dieu.

batu sédimén

Batu sédimén

Dina tulisan ieu kami bakal nyaritakeun sagala hal anu anjeun kedah terang ngeunaan ciri sareng asal batu sédimén. Diajar langkung seueur di dieu.

lapisan Bumi

Gradién panas bumi

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan gradién panas bumi sareng pentingna. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

Litologi

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan litologi, cabang géologi. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

sakumna bumi babarengan

Pangea

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan supercontinent anu katelah Pangea. Diajar langkung seueur ngeunaan épolusi planét urang.

orthophoto sareng aplikasi

Orthophoto

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan orthophoto sareng ciri utami. Terang kagunaan poto-poto hawa ieu.

nyababkeun érosi laut

Érosi laut

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan érosi laut, kumaha bentukna sareng naon pangaruhna dina relief basisir.

ombak seismik

Gelombang seismik

Kami ngawartosan anjeun sadaya ciri, asal sareng jinis gelombang seismik anu aya. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

formasi batu

Kacilakaan géografis

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan naon anu bentukna landform sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

naek gunung

K2

Dina tulisan ieu kami bakal nyaritakeun sadaya ciri, formasi, flora sareng fauna Gunung K2. Diajar langkung seueur ngeunaan gunung ieu.

Himalaya

Everest

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sagala hal anu anjeun kedah terang ngeunaan ciri, formasi, iklim, flora sareng fauna Everest.

siklus batu

Siklus batu

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan siklus batu sareng ciri-cirina. Diajar ngeunaan dieu.

Vesubio mont

Vesubio mont

Kami ngawartosan anjeun sadaya ciri, formasi sareng bituna gunungapi Vesuvius, salah sahiji anu paling bahaya.

Laut Karibia

laut Karibia

Dina tulisan ieu kami bakal nyaritakeun sadaya ciri, géologi sareng formasi Laut Karibia. Diajar langkung seueur ngeunaan tempat surga ieu.

Gurun Sahara

Gurun Sahara

Dina tulisan ieu kami nunjukkeun sadaya ciri, flora sareng fauna gurun Sahara. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

Alps

Dina tulisan ieu kami bakal nyaritakeun sadaya ciri, asal, géologi, flora sareng fauna Alpen. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

gunungapi tambora sareng kaldera na

Gunung seuneuan Tambora

Dina tulisan ieu kami bakal nunjukkeun ciri, formasi sareng letusan gunungapi Tambora. Diajar langkung seueur ngeunaan salah sahiji gunung seuneuan anu paling terkenal.

Mauna loa

Mauna loa

Dina tulisan ieu kami bakal nyaritakeun sadaya ciri, formasi sareng bituna gunung gunung Mauna Loa. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

Crystallography

Dina tulisan ieu kami bakal nyaritakeun sadaya ciri sareng bidang kajian kristalografi. Diajar langkung seueur ngeunaan cabang élmu ieu.

Liang haseup peri

Dina tulisan ieu kami bakal nyaritakeun sadaya ciri sareng asal liang haseup peri. Terang sadayana ngeunaan formasi géologis ieu.

Kilimanjaro

Kami ngawartosan anjeun sadaya ciri, formasi sareng bituna Kilimanjaro. Diajar langkung seueur ngeunaan gunungapi anu paling kasohor di Afrika.

Naranjo de Bulnes

Kami ngawartosan anjeun sadaya ciri, géologi sareng pentingna Naranjo de Bulnes. Diajar langkung seueur ngeunaan puncak ieu di dieu.

stabilitas lamping

Lamping

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun anjeun sacara rinci naon anu lamping sareng naon ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan géologi daérah.

Seismogram

Dina tulisan ieu kami nunjukkeun kumaha gempa diukur sareng naon seismogram éta. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

Selat Kerch

Urang bakal nyaritakeun sagala ciri sareng pentingna géologis sareng stratégis Selat Kerch. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

Beda antara mineral sareng batu

Beda antara mineral sareng batu

Dina tulisan ieu kami bakal mendakan anjeun ciri sareng bédana mineral sareng batu. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

Gunung Fuji

Gunung Fuji dianggap gunungapi aktip sareng salah sahiji tempat wisata anu paling penting di Jepang. Terang sadayana di dieu.

Jenis bitu

Jenis bitu

Kami ngajelaskeun sadaya ciri sareng jinis bituna gunungapi. Diajar langkung seueur ngeunaan gunung seuneuan sareng bitu.

Ahli géologi pangsaéna dina sajarah

Dina tulisan ieu, kami bakal nyaritakeun saha anu géologis pangsaéna dina sajarah sareng naon anu aranjeunna sumbangkeun pikeun dunya géologi sareng sains.

Laut awan gunung seuneuan Teide

Gunung seuneuan

Dina tulisan ieu kami bakal nyaritakeun sadaya ciri, formasi, panasaran sareng letusan gunung seuneuan Teide. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

Walungan Mississippi

Walungan Mississippi

Dina tulisan ieu kami nunjukkeun sadaya ciri, formasi, flora sareng fauna Walungan Mississippi. Diajar langkung seueur ngeunaan walungan anu kawéntar ieu.

Géologi struktural

Géologi struktural

Kami nyaritakeun ciri sareng pentingna géologi struktural dina diajar pelat tektonik. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

Karakteristik géologi sajarah

Géologi sajarah

Kami ngajelaskeun sadayana ngeunaan géologi sajarah sareng pentingna na di tingkat élmu. Diajar langkung seueur ngeunaan cabang ieu di dieu.

Mineralogi

Mineralogi

Dina tulisan ieu kami ngajarkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan mineralogi. Lebetkeun di dieu pikeun diajar langkung seueur ngeunaan élmu ieu.

Neundeun batu

Géokronologi

Kami ngajelaskeun sacara rinci pisan sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan géokronologi. Lebetkeun di dieu pikeun diajar langkung seueur ngeunaan planet urang.

Biodiverdity tina Neogén

Mangsa Neogén

Dina tulisan ieu kami bakal nyaritakeun sadaya ciri, géologi, iklim, flora sareng fauna dina jaman Neogene. Diajar langkung seueur ngeunaan tahap géologis ieu.

Spésiés punah

Paléosén

Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan Paleosen. Lebetkeun di dieu pikeun diajar langkung seueur ngeunaan jaman géologis ieu.

Pleistosen

Pleistosen

Pleistosen mangrupikeun divisi géologis dina jaman Quaternary. Lebetkeun di dieu pikeun terang sadayana inpormasi ngeunaan éta.

Stratigraphy

Naon stratigraphy

Kami bakal nyaritakeun naon stratigraphy salaku cabang géologi. Lebetkeun tulisan ieu pikeun terang kumaha manpaatna élmu ieu.

Médan magnét bumi

Geomagnetisme

Dina tulisan ieu kami ngawartosan anjeun sacara rinci naon geomagnetism sareng naon anu dilakukeun. Lebetkeun di dieu pikeun diajar langkung seueur ngeunaan éta.

Évolusi Bumi

Anjeun géologis

Dina tulisan ieu kami ngajarkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan jaman géologis. Lebetkeun di dieu pikeun diajar langkung seueur ngeunaan éta.

Modél glacier

Modél glacier

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun naon modél glacier sareng naon pangaruhna dina ngarobih bentang. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

Galéri mineral

Sadayana ngeunaan galena mineral

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan galena mineral. Diajar ngeunaan kagunaan, ciri sareng asal na di dieu.

Tanghi Imbbricated

Naon anu nyarang

Kami ngajarkeun anjeun naon anu nyarang dina géologi. Kalayan tulisan ieu anjeun tiasa kéngingkeun inpormasi ngeunaan data naon anu disayogikeun ku fenomena ieu.

Pesawat Benioff

Pesawat Benioff

Diajar dina tulisan ieu naon pesawat Benioff sareng kumaha pentingna pikeun ngarti kana kagiatan gempa.

Karakteristik puncak anu luhur

Andes pagunungan

Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun ciri utama bentang gunung Andes, ogé asal-usulna, flora sareng fauna na.

bukit saksi

Bukit saksi

Kami ngajarkeun anjeun naon bukit saksi dina géologi. Diajar ngeunaan formasi géologis paling pikaresepeun di planet urang.

Aliran Walungan Tigris

Walungan Tigris

Dina tulisan ieu kami bakal nyaritakeun ciri-ciri Walungan Tigris. Diajar di dieu ngeunaan pentingna walungan ieu, flora sareng fauna na. Entong sono!

Poljé de Zafarraya

Naon ari poljé

Urang bakal nyaritakeun naon anu dimaksud poljé sareng kumaha pentingna pikeun manusa sareng géologi daérah. Diajar ngeunaan dieu.

Karakteristik tip

Naon ari cape

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun naon anu janten cape sareng kumaha pentingna dina hal arus laut sareng navigasi. Diajar ngeunaan dieu.

Naon ari anak sungai?

Dina tulisan ieu kami bakal nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan naon anu janten anak sungai sareng kumaha pentingna éta. Diajar ngeunaan dieu.

Formasi géologis ngagaduhan nami anu béda-béda gumantung kana morfologi sareng asal usulna.  Dinten ayeuna urang badé nyarioskeun perkawis fitur géografis anu asalna sédimén katelah tombolo.  Mangrupikeun bentuk bumi anu ngawangun simpang darat antara hiji pulau sareng lahan, batu anu jauh tina daratan daratan, antara dua pulau, atanapi antara dua batu ageung.  Kami terang sababaraha conto tombolo sapertos gunung keusik anu ngahiji sareng Batu Gibraltar sareng daratan.  Dina tulisan ieu urang badé nyarioskeun ngeunaan ciri-ciri tombolo sareng kumaha cara ngawangunna.  Umum Formasi géologis ieu lumangsung kusabab kapuloan ngahasilkeun réfraksiabilitas dina gerakan ombak.  Biasana, réfraksi gelombang ieu neundeun keusik sareng batu karang di daérah tempat aranjeunna ngarecah.  Nalika permukaan laut naék, éta nyumbang kana sédimén sadaya bahan anu disimpen ku ombak.  Bahan ieu anu parantos didorong nepi ngajantenkeun jalan sapertos anu urang tingali dina kasus Pantai Chesil.  Tombolo ieu ngahubungkeun Pulo Portland sareng Dorset ngalaporkeun gunung batu sapanjang pantai.  Hayu urang analisa makam Batu Gibraltar.  Batu ieu ayana di belah kidul-kulon na Éropa anu jauh di Semenanjung Iberia.  Teu aya sanes ngan ukur tanjung batu kapur kalayan jangkungna 426 méter.  Batu ieu terkenal pikeun nyayogikeun sakitar 250 macaques, primata terakhir di alam liar di Éropa.  Éta ogé ngagaduhan jaringan labirin ti torowongan anu, dibarengan ku monyét, ngajantenkeun tempat wisata sapanjang taun.  Batu ieu dianggap minangka cagar alam.  Makam disebut ogé pulo anu dihijikeun sabab sigana mah aranjeunna henteu acan pisah lengkep sareng basisir.  Formasi ieu sigana siga nyalira atanapi aya dina kelompok.  Nalika urang mendakan éta di rorompok, iteuk keusik ngawangun kandang siga anu laguna caket basisir.  Laguna ieu samentawis kumargi aranjeunna pasti bakal ngeusi sédimén dina waktosna.  Kumaha cara ngabentuk tombolo drift basisir ieu lumangsung nalika gelombang ngadorong sédimén.  Sedimen ieu tiasa diwangun tina keusik, silt sareng liat.  Sédimén ieu akumulasi antara pantai sareng pulau, nyiptakeun zona akumulasi anu tiasa ditingali pulau éta kaiket di buana.  Ngalayang littoral gumantung kana arah angin.  Supados angin tiasa ngabentuk teras-terasan arah angin kedah ka arah anu dominan.  Upami teu kitu, anjeun moal tiasa ngumpulkeun sédimén dina arah anu sami.  Kadang-kadang, upami formasi-formasi ieu kajantenan kumalayang basisir, éta henteu dianggap tombolo anu sajati.  Tombolo asli nyaéta anu kabentuk ku gelombang sareng difraksi fraksi ombak.  Karya-karya ieu nuturkeun dinamis anu diatur ku gaya sareng arah angin.  Buntut ieu nuju ka arah basisir sareng ngalambatkeun nalika ngalir ngaliwatan cai anu langkung leueur.  Ngalambatkeun ieu kusabab gesekan ombak sareng taneuh.  Gaya gesekan ieu ngirangan kagancangan gelombang ombak dugi ka tingkat anu aranjeunna pegat.  Nya, nalika dugi ka pulau-pulau aranjeunna caket ka basisir, kusabab ombak ngalir dina laju anu langkung laun tibatan normal, aranjeunna ngalih ngurilingan pulau tibatan ngalangkungan éta.  Nalika cai ngalir langkung laun di sakuliling pulau, éta ngumpulkeun sedimen sapanjang jalan.  Sédimén disimpen na terus ngumpulkeun dugi nyiptakeun sand sand anu ngahubungkeun Pulo sareng rencana.  Jelas, ieu atanapi éta mangrupikeun prosés anu panjang pisan dina waktosna.  Kalayan kecap séjén, ieu aya hubunganana sareng skala waktu géologis (tautan).  Simbol anu paling kasohor di dunya Salajengna, urang badé ngajelaskeun ciri utama simbol anu paling kasohor di dunya.  Urang mimitian ku anu di Chesil Beach.  Tempatna di Dorset, Inggris kidul.  Éta dicirikeun ku jangkungna 115 méter di luhur permukaan laut sareng gaduh pantai anu panjangna 29 kilométer sareng lébar 200 méter.  Kitu pentingna tomboy ieu yén éta parantos dingaranan Situs Warisan Dunya ku UNESCO.  Tombolo terkenal anu sanésna nyaéta Trafalgar.  Formasi ieu nyerep kana laut sareng masihan penampilan pir na keusik halus.  Éta mangrupikeun bentang anu saé sareng pantai-pantai anu lega di daérah taringgul anu nawiskeun pemandangan panorama anu spektakuler.  Karesep kana formasi ieu disababkeun yén éta mangrupikeun hiji-hijina conto tina tombolo dobel di Andalusia.  Dina kacilakaan géologis ieu kami mendakan yén tipung parantos dikumbah ku pasang ombak sareng parantos nyiptakeun dua tombolos anu ngagabung sareng pulau alit sareng basisir.  Serikat ieu parantos ngempel dina jero na déprési alit anu banjir nalika endapan langkung luhur tibatan normal.  Nanging, déprési ieu parantos sababaraha dinten na saprak bahan na bakal dikubur sareng turunna jero.  Nalika laut surut, angin nyiptakeun sistem bukit pasir di pantai belah kidul pulau leutik.  Kana waktosna, érosi parantos nyumbang kana fosilisasi mamang ieu.  Ayeuna sistem dune ieu sadayana ditutupan ku pepelakan sapertos juniper sareng mastic.  Ogé kedah diperhatoskeun yén pepelakan kanggo ngalereskeun keusik.  Salaku conto, urang mendakan kembang kembang laut, kargo laut sareng bakung laut anu ngabantosan ngalereskeun keusik sareng ngawangun simbut warna-warni.  Di daérah anu stabil urang tiasa mendakan tanduk laut, sagebrush sareng anyelir.  Di sisi anu sanésna, di daérah anu kabanjiran urang mendakan alang-alang anu dianggo salaku panginepan biasa pikeun spésiés manuk sapertos manuk camar, manuk laut anu ditagih beureum sareng tern kaki hideung.

Naon ari tombolo

Kami nunjukkeun ciri utama tombolo sareng kumaha cara ngawangunna. Diajar langkung seueur ngeunaan formasi géologis ieu di dieu.

Bentang sareng puncak paling luhur

Pagunungan Apennine

Kami ngajarkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan Apennine Mountains. Éta cordidella anu ngabentuk tulang tonggong Itali.

Canchal

Naon scree a

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun naon ari scree sareng kumaha kabentukna. Terang sadayana ngeunaan formasi géologis ieu anu lumangsung di gunung.

sirkus glasier

Sirkus glacier

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan sirkus glasial. Diajar ngeunaan ciri sareng pentingna.

Ranté gunung

Naon ari orografi

Dina tulisan ieu kami bakal nunjukkeun naon éta orografi hiji lahan sareng kumaha pentingna kajian na. Di dieu anjeun tiasa mendakan inpormasi anu saé.

Batu ngaganggu

Batuna plutonic

Dina tulisan ieu kami fokus kana nyaritakeun naon jinis utama batu plutonic sareng ciri-cirina. Diajar sadayana ngeunaan dieu.

Sakumaha didadarkeun di sababaraha tulisan, umur Bumi panginten antara 4.400 sareng 5.100 milyar taun.  Téori ieu ditangtukeun ngalangkungan panggunaan téhnik kencan radiometric berkat inpormasi sareng bahan anu tiasa diekstraksi tina meteorit.  Bukti pikeun ieu konsisten, janten tiasa disebatkeun yén ieu asal Bumi.  Dina raraga ngajelaskeun sadaya kajadian anu parantos aya di planet urang, aktualisme dianggo.  Éta hukum anu dumasar kana kayakinan yén kajadian anu kajantenan sapanjang sajarah sami sareng anu kajadian di jaman ayeuna.  Dina tulisan ieu kami badé nunjukkeun naon éta aktualisme, naon ciri-cirina sareng kumaha pentingna.  Naon aktualisme? Mangrupikeun prinsip anu dikaluarkeun ku James Hutton sareng salajengna dikembangkeun ku Charles Lyell (link) dimana netepkeun yén prosés anu kajantenan sapanjang sejarah Bumi sami sareng anu lumangsung di jaman ayeuna.  Maka tiori ieu disebat aktualisme.  Aktualisme ieu ogé dianggap musibah.  Éta fitur géologis dinten ayeuna kabentuk dumadakan di jaman baheula berkat transformasi sareng evolusi.  Sababaraha alat anu paling penting anu tiasa dilakukeun ku aktualisme sareng seragam pikeun nimba inpormasi ti jaman baheula urang nyaéta superposisi strata, suksesi pengadilan sareng suksesi kajadian-kajadian boh di jaman baheula sareng épolusi jaman ayeuna.  Hukum ieu dikonfirmasi dina abad ka-XNUMX sareng di awal abad ka-XNUMX.  Nya éta naturalis anu sanggup mastikeun kanyataan ku nalungtik permukaan Bumi.  Para naturalis ieu negeskeun sareng ngadukung dirina dina kanyataan ieu pikeun tiasa ngartos genesis planét sareng sadaya épolusi na.  Logikana asup akal.  Naha prosésna bakal robih kana waktosna?  Pola parobihan atmosfir, taneuh, agén géologis (tautan), jst.  Aranjeunna jalma anu sami anu bertindak dina awal sagalana.  Anjeun kedah nyatet yén sateuacan suasanana henteu ngagaduhan komposisi anu sami.  Tapi éta, nepi ka ayeuna, komposisina ogé dirobah.  Sugan éta skala waktu géologis (tautan) anu ngajantenkeun urang mikir yén sateuacan aya kajadian géologis anu sanés tibatan ayeuna.  Angin, arus laut, hujan, badai, jst.  Éta ogé kajantenan nalika Bumi asalna.  Kusabab kitu, naon anu dibela ayeuna nyaéta kajadian anu sami anu parantos ngarobah planét sareng nyababkeun éta mekar, tapi dugi ka ayeuna, aranjeunna masih ngalaman pangaruh sareng akting.  Genesis Genesis bentuk bumi sareng sédimén dipedar ku cara ieu ku kalakuan cai, angin, sareng ombak anu aranjeunna parios sareng anu tiasa ngukur pangaruhna unggal dinten.  Jalma-jalma anu nandangan musibah, nentang ideu aktualisme, kumargi aranjeunna ngabéla lembah-lembah anu hébat, formasi géologis sareng baskom laut parantos lumangsung ngalangkungan musibah anu luar biasa anu lumangsung di jaman baheula.  Éta tiasa dipendakan dina téks-téks kaagamaan sapertos Alkitab sareng Banjir na anu tiasa dijelaskeun salaku tanggel waler lapisan alluvial ageung anu banjir di lantai lebak.  Dina sadaya ieu ogé aya tempat pikeun keseragaman.  Mangrupikeun élmu géologis anu tiori na nyarios yén prosés anu ayeuna aya parantos kajantenan laun.  Salaku tambahan, aranjeunna anu nyababkeun ciri géologis anu di planet urang.  Naon anu dibélaan seragam nyaéta prosés ieu dijaga dugi ka ayeuna tanpa robahan.  Aktualisme biologis Mangrupikeun prinsip anu ngajaga hubungan antara mahluk hirup ayeuna sareng anu tiheula.  Dasarna, naon aktualisme biologis anu dilakukeun nyaéta negeskeun yén prosés anu dilakukeun mahluk hirup ayeuna ogé dilaksanakeun di jaman baheula.  Éta moal aya anu robih dugi ka ayeuna.  Sangkan langkung jelas sareng gampang dipikaharti.  Upami spésiés hirup napas sareng baranahan, sigana kamungkinan prosés ieu ogé jutaan taun ka pengker.  Janten, upami urang ngagabungkeun ieu sareng prosés géologis, urang bakal negeskeun yén prosés anu sami teras-terasan kajantenan sareng teu aya anu robih ayeuna.  Leres prosés ieu ngagaduhan nuansa, nunjukkeun yén mahluk hirup kedah adaptasi sareng lingkungan sareng kaayaan anu énggal anu dirobih ku agén géologis mangtaun-taun.  Nanging, sanaos bernuansa anu robih, dasar prosésna dihormat, nyaéta napas sareng aranjeunna baranahan.  Aktualisme biologis lumaku pikeun prosés sapertos baranahan sareng métabolisme.  Hal-hal parantos mimiti robih nalika urang nyarioskeun paripolah mahluk hirup.  Dina hal ieu, prosés na langkung rumit pikeun nerapkeun aktualisme biologis.  Salaku individu adaptasi kana kaayaan anyar, urang moal tiasa mastikeun yén éta mangrupikeun kabiasaan anu sami anu dipibanda sepanjang waktos.  Salajengna, mustahil pikeun nyimpulkeun paripolah spésiés punah sareng terang naha éta sami sareng anu ayeuna, jutaan sareng jutaan taun ka pengker.  Salaku conto, dina nyanghareupan jaman és (tautan), mahluk hirup kedah ngarobih kalakuanna pikeun adaptasi sareng kaayaan sareng salamet.  Migrasi mangrupikeun salah sahiji paripolah anu dijaga sapanjang épolusi mahluk hirup, kumargi mangrupikeun naluri salamet anu hoyong milarian habitat anu tiasa baranahan sareng ngagaduhan kaayaan hirup anu saé.  Sejarah géologis aktualisme Dina raraga kéngingkeun sadaya inpormasi ngeunaan naon anu kajantenan sapanjang sajarah, aktualisme sareng seragamiterisme dianggo, anu dibela dina suksesi pengadilan, suksesi kajadian sareng superposisi strata.  Numutkeun inpormasi anu tiasa didapet tina strata fosil anu béda-béda, ieu kami ngagaduhan hal-hal ieu: • Posisi anu aranjeunna pikagaduh ngeunaan tingkat laut • Suhu anu aranjeunna hirup • Flora sareng fauna anu aya dina waktos éta • Waktos nalika aya éta gerakan tektonik ageung Sakumaha anjeun tiasa tingali, sains nyoba ngajelaskeun kumaha Bumi mekar ayeuna.

Aktualisme

Dina tulisan ieu kami bakal nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan aktualisme sareng épolusi Bumi. Panggihan sadayana ieu di dieu.

Loess embung

Loess embung

Dina tulisan ieu kami bakal nunjukkeun ciri, formasi sareng pentingna tank Loess. Diajar sadayana ngeunaan dieu.

Mineral sareng batu

Mineral sareng batu

Dina tulisan ieu kami nunjukkeun ciri khas mineral sareng batu, ogé klasifikasiana. Upami anjeun ragu ngeunaan ieu, ieu tulisan anjeun.

Ediacara fauna

Ediacara fauna

Dina tulisan ieu kami nyarioskeun pikeun ngungkabkeun Rahasia fauna Ediacara. Upami anjeun resep géologi sareng évolusi, didieu anjeun bakal diajar ngeunaan éta.

Pasti sakapeung dina kahirupan anjeun anjeun parantos ngadatangan guha.  Guha mangrupikeun lingkungan anu éndah, pikaresepeun sareng unik di bumi dimana urang ngagaduhan ékosistem endemik.  Di guha-gua urang tiasa ngahargaan formasi alam anu tangtu anu cukup berkesan pikeun kaéndahan sareng kaistimewaanana.  Formasi ieu disebat stalaktit sareng stalagmit.  Seueur jalma nganggap formasi géologis ieu salaku karya seni alam anu sajati.  Éta mangrupikeun hal anu peryogi kauninga upami anjeun henteu kantos ningali éta sateuacanna, éta pasti bakal kaget anjeun.  Tapi kumaha stalaktit sareng stalagmit béda?  Kumaha kabentukna?  Urang bakal ngajawab sadayana patarosan ieu sapanjang tulisan ieu.  Naon stalaktit sareng stalagmit? Sanaos gaduh nami anu sami, aya béntenna anu cukup luar biasa di antawisna.  Formasi sareng strukturna bénten.  Stalaktit sareng stalagmit gaduh hiji hal anu sami: éta speleotome.  Konsép ieu nuduhkeun kanyataan yén aranjeunna deposit mineral anu kabentuk dina guha saatos kabentukna.  Speleotom timbul salaku hasil tina présipitasi kimia anu timbul nalika dibentukna unsur-unsur padet tina hiji leyuran.  Duanana stalaktit sareng stalagmit asalna tina deposit kalsium karbonat.  Formasi ieu lumangsung di guha batu kapur.  Éta henteu hartosna yén éta sanés dimana éta tiasa ngabentuk dina sababaraha rongga ponggawa atanapi antropik anu asalna dina simpanan mineral anu sanés.  Beda utama antara dua formasi ieu nyaéta lokasi.  Masing-masing ngagaduhan prosés formasi anu béda dibanding anu sanésna, ku sabab éta, ayana di jero guha ogé robih.  Urang bakal nganalisis ieu langkung detil, ngajelaskeun naon masing-masingna.  Stalaktit Urang mimitian ku formasi anu asalna tina lalangit.  Tumuhna dimimitian di luhur guha sareng turun.  Mimiti stalaktit nyaéta serelek cai mineral.  Nalika tetes ragrag, aranjeunna nyésakeun tilas kalsit.  Calcite mangrupikeun mineral anu diwangun ku kalsium karbonat, janten sabab éta naék dina kontak sareng cai.  Mangtaun-taun, saatos ragrag tetes mineralisasi anu berturut-turut, beuki seueur kalsit disimpen sareng akumulasi.  Nalika ieu ramé, urang tingali yén éta bakal beuki ageung sareng ngawangun bentukna béda-béda.  Bentuk anu paling umum nyaéta bentuk kerucut.  Anu paling umum nyaéta ningali sajumlah ageung kerucut kalsit sareng cai naék tina langit-langit.  Ukuran kerucut gumantung kana jumlah titik-titik cai anu parantos beredar di daérah éta sareng waktos aliran tetesna nyeret kalsit.  Tiasa disebatkeun stalaktit mangrupikeun formasi batuan anu didamel ti luhur dugi ka handap.  Di tengah stalaktit, aya saluran anu ngalirkeun cai mineral.  Faktor ieu anu ngabédakeun aranjeunna tina formasi géologis sanés anu ngagaduhan penampilan anu sami.  Stalagmit Urang ayeuna neraskeun ngajelaskeun stalagmit.  Di sisi anu sanésna, éta mangrupikeun formasi anu asalna tina taneuh sareng berkembang dina cara naék.  Sapertos anu sateuacanna, stalagmit mimiti kabentuk ngalangkungan serelek mineralisasi sareng kalsit.  Tetes ragrag ieu ngumpulkeun setoran kalsit teras-terasan.  Formasi di dieu tiasa langkung seueur kusabab aranjeunna henteu ngagaduhan saluran pusat sapertos stalaktit anu ngalirna titik-titik cai kusabab kakuatan gravitasi.  Hiji bédana nyaéta aranjeunna langkung ageung tibatan stalaktit.  Kusabab prosés formasi, stalagmit ngagaduhan bentuk anu langkung bunder tibatan bentuk kerucut.  Éta ogé langkung umum ningali sababaraha formasi anu henteu teratur.  Bentuk anu paling umum nyaéta bentuk tubulus lempeng anu disebut macaroni.  Formasi umum sanésna nyaéta konulitos (éta ngagaduhan struktur sapertos kawah kalsifikasi), mutiara (kalayan bentuk langkung buleud) sareng sababaraha deui.  Stalaktit sareng stalagmit biasana silih nyanghareupan.  Biasana ningali hiji stalaktit di luhur sareng jejeg sareng éta stalagmit.  Ieu kusabab kanyataanna tetes anu nyepetkeun tina stalaktit gaduh tilas kalsit anu disimpen dina taneuh pikeun ngawangun stalagmit.  Kumaha stalaktit sareng stalagmit dibentuk Urang badé nganalisis prosés formasi duanana deposit.  Sakumaha anu parantos kami sebatkeun sateuacanna, éta diwangun ku prosés présipitasi kimia.  Mineral anu nyemprot ieu dibubarkeun dina cai.  Formasi ieu kabentuk kusabab CO2 anu leyur dina cai hujan ngabentuk kalsium karbonat nalika kontak sareng batu kapur.  Gumantung kana rézim hujan sareng tingkat resapan cai, formasi ieu bakal kajadian gancang atanapi engké.  Éta cai hujan anu nyusup kana taneuh sareng ngaleyurkeun batu kapur.  Hasilna, titisan ieu ngabentuk setoran ieu.  Kalsium bikarbonat leyur pisan dina cai sareng naon anu kabentuk saatos kontak sareng CO2 anu dibawa ku cai hujan.  Bikarbonat ieu ngahasilkeun hiji outcrop dimana CO2 kabur anu, nalika ngaréaksikeun, endapan dina bentuk kalsium karbonat.  Kalsium karbonat mimiti nyababkeun kongkrit tertentu dina titik dimana serelekna murag.  Ieu ngan ukur lumangsung dina stalaktit, sabab tetesna murag kusabab kakuatan gravitasi anu maksa aranjeunna murag kana taneuh.  Ku alatan éta, tetes tungtungna spilling kana taneuh.  Dimana ningali formasi ieu Anjeun pastina bakal narik pisan upami anjeun henteu kantos ningali formasi ieu sateuacan (anu sanés paling umum).  Nanging, urang bade nyaritakeun tempat-tempat dimana anjeun tiasa mendakan formasi stalaktit sareng stalagmit panggedéna.  Janten formasi anu lambat pisan, janten ngan ukur panjangna 2,5 cm, peryogi sakitar 4.000 atanapi 5.000 taun.  Stalaktit pangageungna di dunya tiasa dipendakan di Gua Nerja, tempatna di propinsi Malaga.  Jangkungna 60 méter sareng diaméter 18 méter.  Butuh waktu 450.000 taun kanggo pinuh kabentuk.  Di sisi anu sanésna, stalagmit panggedéna di dunya jangkungna 67 méter sareng tiasa dipendakan di guha Martín Infierno, di Kuba.

Stalaktit sareng stalagmit

Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun sacara rinci kumaha stalaktit sareng stalagmit dibentuk sareng dimana anjeun tiasa nganjang anu pangageungna di dunya.

geosfir

geosfir

Dina tulisan ieu anjeun tiasa mendakan sadayana anu aya hubunganana sareng ciri sareng pentingna geosfir. Lebetkeun di dieu pikeun terang perkawis éta.

Walungan Colorado

Rico Colorado

Dina tulisan ieu kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan Walungan Colorado. Lebetkeun di dieu pikeun mendakan fitur anu matak di walungan anu kasohor ieu.

Di planét ieu aya daérah anu bahaya langkung seueur tibatan di batur sareng, ku alatan éta, daérah-daérah ieu nampi langkung seueur nami anu matak anu anjeun pikirkeun ngarujuk kana hal anu langkung bahaya.  Dina hal ieu urang badé nyarioskeun perkawis cincin seuneu Pasipik.  Sababaraha terang éta salaku cincin seuneu Pasipik sareng anu sanés salaku sabuk keliling-Pasipik.  Ngaran-ngaran ieu sadayana ngarujuk ka daérah anu ngurilingan lautan ieu sareng dimana aya kagiatan gempa sareng gunung vulkanik anu luhur pisan.  Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun naon ari seuneu Pasipik, ciri naon sareng pentingna pikeun panilitian sareng pangetahuan ngeunaan planét.  Naon Cincin Seuneu Pasipik? Di daérah ieu bentukna sapertos tapal kuda sareng sanés bunderan, aya seueur kagiatan seismik sareng vulkanik.  Hal ieu ngajantenkeun daérah ieu langkung bahaya kusabab bencana anu tiasa disababkeun.  Sabuk ieu dugi ka langkung ti 40.000 kilométer ti Selandia Anyar dugi ka sadayana basisir kulon Amérika Kidul.  Éta ogé nyebrang sakabéh daérah basisir Asia Wétan sareng Alaska sareng ngalangkungan belah wétan-kalér Amérika Kalér sareng Amérika Tengah.  Sakumaha didadarkeun dina tektonik pelat (tautan), sabuk ieu nandaan ujung-ujung anu aya dina pelat Pasipik sareng pelat tektonik anu langkung alit anu ngawangun anu disebut kerak Bumi (tautan).  Janten daérah anu ngagaduhan kagiatan seismik sareng vulkanik anu luhur pisan, éta digolongkeun kana bahaya.  Kumaha cara ngabentukna?  Cincin seuneu Pasipik diwangun ku gerakan lempeng tektonik.  Pelatna henteu dibereskeun, tapi aya dina gerakan anu teras-terasan.  Ieu kusabab arus konveksi anu aya dina mantel Bumi.  Bédana kapadetan bahan nyababkeun aranjeunna ngalih sareng ngakibatkeun gerakan pelat tektonik.  Ku cara kieu, perpindahan sababaraha séntiméter per taun kahontal.  Kami henteu merhatoskeunana dina skala manusa, tapi éta nunjukkeun lamun urang ngavaluasi waktos géologis (tautan).  Salami jutaan taun, gerakan pelat ieu parantos memicu pembentukan cincin seuneu Pasipik.  Pelat tektonik henteu leres-leres ngahijikeun, tapi aya celah diantarana.  Biasana kandelna sakitar 80 km sareng ngalangkungan arus konveksi anu disebut di luhur dina mantel.  Nalika pelat ieu ngalih, aranjeunna condong duanana misah sareng silih tabrakan.  Gumantung kana kapadetan masing-masing, saurang ogé tiasa tilelep dina anu sanésna.  Salaku conto, pelat sagara ngagaduhan kapadetan langkung luhur tibatan lempeng buana.  Kituna, aranjeunna anu, nalika duanana pelat tabrakan, tunduh di payun anu sanés.  Gerakan sareng tabrakan pelat ieu ngahasilkeun kagiatan géologis anu sengit di pasisian pelat.  Maka, daérah-daérah ieu dianggap aktip.  Wates pelat urang mendakan: • Watesan konvergen.  Dina wates ieu dimana pelat tektonik silih tabrakan.  Ieu tiasa nyababkeun piring langkung beurat tabrakan sareng piring anu langkung ringan.  Ku cara kieu, naon anu dikenal salaku zona subduksi didamel.  Hiji piring diturunkeun tina anu sanésna.  Di daérah ieu dimana ieu lumangsung, aya jumlah vulkanik anu ageung kusabab subduksi ieu nyababkeun magma naék ngaliwatan kerak.  Jelas, ieu henteu kajantenan sakedap.  Mangrupikeun prosés anu peryogi milyaran taun.  Ieu kumaha lengkungan vulkanik parantos kabentuk.  • Wates divergen.  Éta pisan anu sabalikna tina anu konvergénsi.  Dina ieu pelat aya dina kaayaan pisah.  Unggal taun aranjeunna misahkeun sakedik deui, nyiptakeun permukaan laut anu anyar.  • Watesan transformasi.  Dina watesan ieu pelat henteu misahkeun atanapi ngagabung, éta ngan ukur geser dina cara paralel atanapi horizontal.  • Titik panas.  Éta mangrupikeun daérah anu tempatna mantel darat anu perenahna di handapeun piring aya langkung suhu tibatan daérah anu sanés.  Dina kasus ieu, magma panas tiasa naék ka permukaan sareng ngahasilkeun gunung seuneuan anu langkung aktif.  Wates pelat dianggap daérah anu duanana kagiatan géologis sareng vulkanik konséntrasi.  Kusabab kitu, normal yén seueur gunung seuneuan sareng gempa bumi anu terkonsentrasi dina cincin seuneu Pasipik.  Masalahna nyaéta nalika aya gempa bumi di laut sareng ngakibatkeun tsunami sareng tsunami anu pakait.  Dina kasus ieu, bahaya naék dugi ka tiasa nyababkeun bencana sapertos anu di Fukushima di 2011.  Kegiatan Seuneu Pasifik Seuneu Sakumaha anu anjeun parantos perhatoskeun, gunung seuneuan henteu saé merata di sakumna planét.  Sabalikna.  Aranjeunna mangrupikeun bagian tina daérah anu ngagaduhan kagiatan géologis langkung ageung.  Upami kagiatan ieu henteu aya, gunung seuneuan moal aya.  Gempa disababkeun ku akumulasi sareng ngaleupaskeun énergi antara pelat.  Gempa bumi ieu langkung umum di nagara-nagara dimana urang ayana di sapanjang Pasipik Lingkaran Api Pasipik.  Sareng éta cincin seuneu ieu konséntrasi 75% sadaya gunung seuneuan anu aktip di sakumna planét.  90% lini ogé kajantenan.  Aya seueur pulau sareng kapuloan sasarengan sareng gunung seuneuan anu bénten-bénten anu bitu sareng bitu.  Lengkungan vulkanik ogé umum.  Éta mangrupikeun ranté gunungapi anu ngagolér dina luhur pelat subduksi.  Kanyataan ieu ngajantenkeun seueur jalma di panjuru dunya ngagaduhan kaparigelan sareng kasieun pikeun sabuk ieu seuneu.  Ieu kusabab kakuatan anu dipilampah aranjeunna luar biasa sareng tiasa nimpa bencana alam anu nyata.

Pasifik Seuneu Seuneu

Dina tulisan ieu kami bakal nunjukkeun ciri utama cincin seuneu Pasipik, asal sareng pentingna. Entong sono!

Karakteristik inti Bumi

Inti Bumi

Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun sacara rinci pisan ciri, komposisi sareng asal inti Bumi. Lebetkeun pikeun terang sadayana ngeunaan éta.

Médan magnét bumi

Médan magnét bumi

Dina tulisan ieu kami badé ngajelaskeun naon medan magnét Bumi, naon sababna sareng kumaha asalna. Lebetkeun di dieu pikeun diajar langkung seueur ngeunaan planet urang.

Kulit buana sareng lautan

Kerak buana

Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun sacara rinci pisan sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan kulit buana sareng komposisina. Entong sono!

Pegmatite

Pegmatite

Lebetkeun di dieu pikeun diajar sacara rinci sagala rupa ngeunaan pegmatite. Anjeun tiasa diajar ngeunaan ciri, asal na kagunaan utama.

panorama rak buana

Platform buana

Rak bawana penting pisan pikeun pamaréntah sabab nawiskeun seueur sumber daya alam, lebetkeun didieu sareng diajar ngeunaan éta.

Aconcagua

Aconcagua

Kami ngajelaskeun sacara rinci sagala anu anjeun kedah terang ngeunaan Aconcagua. Lebetkeun di dieu pikeun terang kaagungan gunung ieu. Entong sono!

Batu pasir

Batu pasir

Batu pasir mangrupikeun batu sédimén anu paling loba di Bumi. Lebetkeun di dieu pikeun terang sadayana ngeunaan batu ieu. Pamakean, latihan sareng klasifikasi.

Sayuran tina Pagunungan Basque

Basque Pagunungan

Dina tulisan ieu anjeun tiasa mendakan inpormasi lengkep ngeunaan Basque Mountains. Diajar ngeunaan géologi, vegetasi sareng iklim gunung ieu.

Montes de León

Montes de León

Dina tulisan ieu anjeun tiasa mendakan inpormasi anu saé pisan ngeunaan Montes de León. Anjeun bakal tiasa terang gunung utami na puncak sareng iklim anu aya.

Pagunungan Malaga

Pagunungan Malaga

Dina tulisan ieu anjeun tiasa mendakan sejarah, ciri sareng kaindahan Montes de Málaga. Lebetkeun di dieu pikeun terang sacara jero.

Naon anu tiasa ditingali di gunung Toledo

Montes de Toledo

Dina tulisan ieu kami nunjukkeun naon anu kedah ditingali di gunung Toledo. Kami masihan anjeun pedaran ngeunaan tempat-tempat utama pikeun didatangan. Entong sono!

Pagunungan Galicia

Pagunungan Galicia

Dina tulisan ieu kami nunjukkeun sadaya kabeungharan géologis pagunungan Galicia. Diajar ngeunaan ciri sareng pentingna di dieu.

Pagunungan Universal

Pagunungan Universal

Dina tulisan ieu anjeun tiasa mendakan ciri géologis Pagunungan Universal, salian ti terang salah sahiji rute anu pangsaéna.

Gunung Ural

Gunung Ural

Kami nyaritakeun ciri utama Pegunungan Ural ogé kabentukna, pentingna ékonomi, flora sareng fauna. Entong sono!

Nicolas Steno

Nicolas Steno

Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun sakabéh biografi Nicolas Steno ogé prestasi utama na. Pilarian terang sadayana perkawis bapak géologi.

James hutton

James hutton

Dina tulisan ieu kami ngawartosan anjeun sacara detil ngeunaan biografi sareng pamanggihan anu James Hutton nyumbang dina géologi. Nyaho sagalana ngeunaan anjeunna.

Situ panggedéna di dunya

Situ anu panggedéna di dunya

Lebetkeun di dieu pikeun terang situ anu panggedéna di dunya sareng naon ciri utami na. Kami ngawartosan anjeun sacara rinci.

Charles leuleuy

Charles leuleuy

Dina tulisan ieu, anjeun bakal pendak sareng Charles Lyell, salah saurang bapak pendiri géologi modéren. Lebetkeun sareng diajar perkawis karyana sareng pamanggihanna.

Wisata Orinoco

Walungan Orinoco

Lebetkeun didieu sareng diajar sagala rupa ngeunaan Walungan Orinoco. Éta mangrupikeun salah sahiji walungan pangageungna di dunya sareng ngagaduhan penting pisan di Amérika Kidul.

Formasi jajaran gunung

Orogenesis

Kami ngajelaskeun sacara rinci sagala hal anu aya hubunganana sareng orogenesis. Diajar kumaha jajaran gunung dibentuk. Kadieu ayeuna!

The 5 Great Lakes

Danau hébat Amérika Kalér

5 Danau Agung Amérika Kalér ngagaduhan ciri anu unik di panjuru dunya. Lebetkeun dieu sareng terang sadayana rahasia na. Kami ngawartosan anjeun sadayana.

diaméter bumi

Naon diaméter Bumi?

Dina tulisan ieu anjeun bakal tiasa terang naon diaméter Bumi sareng kumaha ukuranana. Lebetkeun didieu sareng diajar sadayana ngeunaan éta.

Pagunungan Carpathian

Pagunungan Carpathian

Pagunungan Carpathian mangrupikeun tujuan tina seueur kagiatan wisata kusabab ciri unikna. Di dieu anjeun tiasa terang sadayana anu anjeun kedah terang sareng tingali.

Laut Aegean sareng pandanganana

Laut Aegean

Dina tulisan ieu anjeun bakal terang Laut Aegean sacara jero, tina naon sapertosna sareng dimana ayana dugi ka biodiversiti anu aya sareng ancaman-ancamanana. Datang sareng kenalkeun.

formasi bumi

Kumaha Bumi diciptakeun

Dina tulisan ieu anjeun tiasa diajar sadayana ngeunaan kumaha Bumi diciptakeun. Diajar langkung seueur ngeunaan planét urang sareng kumaha cara mekar dina mangtaun-taun.

pantai laut beureum

Laut beureum

Dina tulisan ieu anjeun bakal diajar kumaha Laut Merah dibentuk sareng naon warna ciri na. Naha anjeun hoyong diajar ngeunaan éta? Lebetkeun dieu.

agén géologis éksternal

Agén géologis

Agén géologis tanggung jawab ngarobih bentang sareng lega Bumi. Diajar naon aranjeunna sareng kumaha aranjeunna damel di dieu.