kumaha milih teleskop

Kumaha carana milih teleskop

Kami masihan anjeun tips anu langkung saé pikeun milih teleskop numutkeun anggaran, fitur sareng pangalaman. Diajar langkung seueur di dieu.

sabuk astéroid

Sabuk astéroid

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan sabuk asteroid sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan tata surya di dieu.

klaster béntang

Naon ari galaksi

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun naon éta galaksi sareng naon ciri sareng jinis anu aya. Diajar langkung seueur ngeunaan jagad raya di dieu.

Usik Cassini

Cassini usik

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan usik Cassini sareng pamanggihanna. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

helikopter pikeun ngarambat mars

Mars kapinteran

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan Ingenuity Mars sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan ngajajah Mars di dieu.

naon panonpoé

Naon panonpoé

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan naon panonpoé sareng naon ciri na. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

geminidas sareng ciri-cirina

Geminid

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan Geminids sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

gemini rasi

Gemini rasi

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan konstelasi Gemini sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

béntang caang di langit peuting

Bentang Vega

Kami ngawartosan anjeun ka jero sagala hal anu anjeun kedah terang ngeunaan béntang Vega sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

Bentang utama Virgo

Rasi Virgo

Dina tulisan ieu kami ngajarkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan rasi Virgo sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

Rasi leo

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan konstelasi Leo sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan béntang di langit di dieu.

komet Neowise

Komet Neowise

Dina tulisan ieu kami bakal nyaritakeun sadayana ngeunaan Komet Neowise. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

kalajengking scorpio

Rasi Scorpio

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan konstelasi scorpio sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

Bentang Poto

Nembak Star

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sagala hal anu anjeun kedah terang ngeunaan béntang némbak, asal sareng ciri na. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

rasi pleiades

Pleiades

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan konstelasi Pleiades sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

diagram hertzsprung-russell

Diagram Hertzsprung-Russell

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang pikeun narjamahkeun diagram Hertzsprung-Russell. Diajar langkung seueur ngeunaan bintang-bintang di dieu.

kamekaran béntang

Bentang Neutron

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan bintang neutron. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

accretion

Naon akrési

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan akrési sareng pentingna dina ngawangun bintang. Diajar ngeunaan dieu.

planét taringgul tina tata surya

Planét taringgul

Kami ngawartosan anjeun sadaya ciri sareng klasifikasi planét taringgul. Diajar sadayana ngeunaan dieu.

liang hideung

Cakrawala acara

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan cakrawala acara sareng pentingna dina mendakan liang hideung.

Kurcaci bodas

Kurcaci bodas

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan dwarf bodas, ciri sareng formasi na. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu

raksasa gas

Planét gas

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan planét gas sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

ombak gravitasi

Gelombang gravitasi

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan gelombang gravitasi, ciri sareng pentingna. Terang sadayana di dieu.

bentang ganda

Bentang dobel

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan bintang dobel sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan astronomi.

jinis béntang sareng ciri

Jinis béntang

Dina tulisan ieu kami bakal nyaritakeun sadaya ciri sareng klasifikasi tina sababaraha jinis bintang anu aya.

fitur galaksi spiral

Galaksi spiral

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan galaksi spiral sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

kurcaci coklat

Kurcaci coklat

Kami nyaritakeun ciri, formasi sareng panasaran tina kerdil coklat. Diajar langkung seueur ngeunaan obyék langit ieu.

satelit alam

Satelit Jupiter

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan satelit Jupiter sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

nasa sareng astronot

NASA

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan NASA sareng misi luar angkasa anu pangsaéna dina sajarah. Diajar sadayana ngeunaan dieu.

transit tina venus

Transit Vénus

Kami nyaritakeun sadayana ngeunaan transit Venus sareng kumaha anjeun kedah ningali éta. Diajar langkung seueur ngeunaan fenomena astronomi ieu.

alignment planét unik

Alignment planét

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan alignment planét. Diajar langkung seueur ngeunaan nalika fenomena ieu kajantenan.

balapan luar angkasa

Balap luar angkasa

Kami ngawartosan anjeun step by step sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan balap luar angkasa sareng kamajuan manusa.

sabaraha lalaki parantos nincak bulan dina mangtaun-taun

Sabaraha lalaki parantos nincak bulan

Dina tulisan ieu kami bakal masihan anjeun cacah sabaraha lalaki anu leumpang dina bulan. Diajar langkung seueur ngeunaan astronot anu parantos leumpang dina bulan.

exoplanets

Exoplanets

Kami ngawartosan anjeun sacara rinci naon ari eksoplanet sareng naon ciri utami na. Diajar cara pikeun mendakanana.

satelit tina venus

Satelit ti Vénus

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sababaraha téori ngeunaan satelit Vénus sareng upami anjeun kantos tiasa gaduh. Papanggih misteri di dieu.

bentang di langit

Naon ari bentangna

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sacara rinci naon ari bintang sareng kumaha kabentukna. Diajar langkung seueur ngeunaan jagad raya di dieu.

perseids dina bulan Agustus

Perseids

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan Perseids sareng asal usulna. Diajar langkung seueur ngeunaan Pancuran Meteor.

galaksi henteu teratur

Galaksi henteu teratur

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sagala hal anu anjeun kedah terang ngeunaan galaksi henteu teratur sareng formasi na. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

saturnus sareng cincin

Planét kalayan cincin

Dina tulisan ieu kami bakal nyaritakeun sadaya ciri sareng komposisi planét kalayan cincin. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

kumaha ngagunakeun planét langit

Daérah langit

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun naon anu planét langit, kumaha cara ngagunakeunana sareng kumaha cara ngadamelna. Diajar ngeunaan niténan langit.

rasi andromeda

Rasi Andromeda

Kami ngawartosan anjeun kalayan rinci pisan sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan konstelasi Andromeda. Diajar langkung seueur ngeunaan susunan bintang di langit.

jinis galaksi

Jenis galaksi

Kami ngawartosan anjeun sadaya ciri sareng klasifikasi sababaraha jinis galaksi anu aya. Diajar langkung seueur ngeunaan jagad raya di dieu.

Urutan planét

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sagala hal anu anjeun kedah terang ngeunaan susunan planét sareng karakteristik tata surya.

panonpoé jeung béntang

Karakteristik panonpoé

Dina tulisan ieu kami bakal nyaritakeun sadaya ciri panonpoé, ogé lapisan, asal sareng komponénna. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu

aries rasi

Rasi Aries

Kami ngawartosan anjeun sadayana ngeunaan konstelasi Aries di langit. Diajar langkung seueur perkawis mitologi sareng asal usulna tina ngagolongkeun bintang ieu.

Rasi Aquarius

Rasi Aquarius

Dina tulisan ieu kami bakal nyaritakeun sadaya ciri, asal sareng mitologi rasi Aquarius. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

Satelit buatan

Kami ngawartosan anjeun sadaya ciri, pentingna sareng panggunaan anu dipasihkeun ka satelit buatan. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

satelit alam bulan

Satelit alam

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan satelit alami sareng ciri utamina. Diajar langkung seueur di dieu.

visi planét luar

Planét luar

Kami nyaritakeun naon planét luar sareng ciri utamina. Diajar langkung seueur ngeunaan sistem tata surya.

Planét batin

Dina tulisan ieu kami nunjukkeun yén planét jero sareng ciri utami. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

ciri badai panonpoé

Badai panonpoé

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun naon badai panonpoé sareng kumaha éta tiasa mangaruhan Bumi. Diajar sadayana ngeunaan fenomena ieu di dieu.

Rasi Circumpolar

Dina tulisan ieu kami bakal nyaritakeun sadaya ciri sareng kumaha mikawanoh rasi sirkumpolar. Diajar langkung seueur ngeunaan astronomi di dieu.

Kumaha mikawanoh rasi Pisces

Pisces rasi

Dina tulisan ieu kami ngajarkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan konstélasi Pisces. Diajar langkung seueur kumaha milari dina langit.

Rasi sagitarius

Rasi sagitarius

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan konstelasi Sagittarius. Diajar di dieu sadaya ciri sareng mitologi grup bintang ieu

Suhu matahari sareng kacaangan na

Suhu panonpoé

Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun naon suhu Matahari sareng kumaha itunganana. Diajar langkung seueur ngeunaan bintang anu nguasaan sistim tatasurya urang.

Beungeut nyanghareupan Bulan

Kawah dina Bulan

Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun sacara rinci kumaha kawah dibentuk dina Bulan sareng naon ciri anu ngagaduhan permukaan bulan.

Rasi Taurus

Rasi Taurus

Dina tulisan ieu anjeun tiasa mendakan inpormasi lengkep ngeunaan konstelasi Taurus. Diajar pikeun ngaidentipikasi éta sareng hartos na.

warisan

Teleskop Skywatcher

Kami milih pilihan teleskop Skywatcher anu pangsaéna sareng perbandingan janten anjeun tiasa milih anu pangsaéna pikeun anjeun.

Jarak ti Bumi sareng bulan

Kami ngajarkeun anjeun misteri jarak ti Bumi ka bulan. Diajar nafsirkeun jarak anu leres antara dua benda langit ieu.

Planét leutik

Planét leutik

Kami ngajarkeun naon planét dwarf tina tata surya urang. Diajar naon fitur anu dipibanda di dieu.

Anaximander

Biografi Anaximander

Dina tulisan ieu anjeun tiasa mendakan biografi sareng prestasi anu paling penting tina filsuf sareng astronom Anaximander. Entong sono!

Dimana wates Roche

Wates Roche

Diajar naon wates Roche sareng pentingna dina astronomi. Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana kalayan jéntré.

Galaksi anu urang hirup disebatna Bima Sakti.  Pasti anjeun parantos terang éta.  Tapi kumaha anjeun terang ngeunaan galaksi ieu anu urang hirup?  Aya jutaan ciri, panasaran sareng juru anu ngajantenkeun Bima Sakti mangrupakeun galaksi khusus.  Éta bumi bumi sawarga urang sadayana, kumargi tempatna Tata Surya sareng sadaya planét anu urang terang ayana.  Galaksi anu urang hirupkeun dibungkus ku bintang, supernova, nebulae, énergi, sareng zat gelap.  Nanging, aya seueur hal anu bahkan para ilmuwan tetep misteri.  Kami bade nyaritakeun seueur hal ngeunaan Bima Sakti, tina ciri na dugi ka panasaran sareng misteri.  Profil Bima Sakti Ieu galaksi anu ngajantenkeun bumi urang di jagad raya.  Morfologi na lumayan has tina spiral anu nganggo 4 panangan utama dina disk na.  Éta diwangun ku milyaran béntang sadaya jinis sareng ukuran.  Salah sahiji bintang éta nyaéta Matahari.  Éta berkat Panonpoé yén urang aya sareng kahirupan parantos kabentuk sakumaha urang terang.  Pusat galaksi aya dina jarak 26.000 taun cahaya ti planet urang.  Henteu dipikaterang pasti upami aya deui, tapi dipikanyaho yén sahenteuna hiji liang supermassive aya di tengah Bima Sakti.  Lubang hideung janten pusat galaksi urang sareng parantos dingaranan Sagittarius A.  Galaksi urang mimiti kabentuk sakitar 13.000 juta taun ka pengker sareng mangrupikeun bagian tina sakumpulan 50 galaksi anu dikenal salaku Grup Lokal.  Galaksi tatangga urang, disebut Andromeda, ogé bagian tina grup ieu galaksi langkung alit anu ogé kalebet Awan Magellanic.  Éta masih mangrupikeun klasifikasi anu dilakukeun ku manusa.  Spésiés anu, upami anjeun nganalisis kontéks sadaya jagat raya sareng papanjanganana, henteu nanaon.  Grup Lokal anu didadarkeun di luhur mangrupikeun bagian tina pakumpulan galaksi anu langkung ageung.  Disebut supercluster Virgo.  Nami galaksi urang dingaranan bandingan cahaya anu tiasa urang tingali tina bintang sareng awan gas anu ngalangkung di luhur langit urang ngalangkungan Bumi.  Sanaos Bumi aya dina jero Bima Sakti, urang moal tiasa ngartos sakumaha lengkepna galaksi sakumaha sababarah sistem bintang luar.  Kaseueuran galaksi disumputkeun ku lapisan lebu lebu interstellar.  Debu ieu henteu ngamungkinkeun teleskop optik fokus ogé sareng mendakan naon anu aya.  Urang tiasa nangtoskeun strukturna ku ngagunakeun teleskop kalayan gelombang radio atanapi infra red.  Nanging, urang henteu tiasa terang kalayan pasti pisan naon anu aya di daérah tempat lebu interstellar dipendakan.  Urang ngan ukur tiasa ngadeteksi bentuk radiasi anu nembus zat gelap.  Karakteristik utama Urang bade nganalisis sakedik ciri utama Milky Way.  Hal kahiji anu bakal kami analisa nyaéta diménsi.  Bentukna sapertos spiral anu dihalang sareng diaméterna 100.000-180.000 taun cahaya.  Sakumaha parantos disebatkeun sateuacanna, jarak ka tengah galaksi sakitar 26.000 taun cahaya.  Jarak ieu mangrupikeun hal anu manusa moal pernah sanggup ngumbara kalayan harepan hirup sareng téknologi anu urang gaduh ayeuna.  Umur formasi diperkirakeun dina 13.600 milyar taun, sakitar 400 juta taun saatos Big Bang (tautan).  Jumlah béntang anu aya di galaksi ieu hésé diitung.  Kami moal tiasa hiji-hiji ngitung sadaya bintang anu aya, sabab éta henteu kapaké pisan pikeun terang pisan.  Aya sakitar 400.000 milyar bintang dina Bima Sakti nyalira.  Salah sahiji rasa panasaran anu aya di galaksi ieu nyaéta ampir rata.  Jalma anu ngajawab yén Bumi datar bakal reueus teuing sabab ieu.  Sareng galaksi na nyaéta 100.000 taun cahaya lega tapi kandelna 1.000 taun cahaya.  Siga disk anu rata sareng pulas dimana planét-planétna ditempelkeun dina panangan gas sareng lebu anu melengkung.  Sapertos sapertos éta nyaéta tata surya, sakumpulan planét sareng lebu kalayan Surya di puseurna nyangkar 26.000 taun cahaya ti pusat galaksi anu ngagalura.  Saha anu mendakan Bima Sakti?  Hésé terang pasti saha anu parantos mendakan Jalan Bima.  Perlu dipikaterang yén Galileo Galilei (tautan) mangrupikeun anu pangpayunna sadar kana ayana band cahaya di galaksi urang salaku bintang-bintang individu dina taun 1610.  Ieu mangrupikeun uji nyata anu mimiti anu dimimitian nalika astronom nunjuk teleskop kahijina di langit sareng tiasa ningali yén galaksi urang diwangun ku béntang anu teu kaitung.  Sateuacan 1920, Edwin Hubble (link) mangrupikeun anu nyayogikeun bukti anu cekap kanggo terang yén nebula spiral di langit saleresna mah galaksi lengkep.  Kanyataan ieu ngabantosan pisan pikeun paham kana sajatining bentuk sareng bentuk Bima Sakti.  Ieu ogé ngabantosan mendakan ukuran anu saleresna sareng terang skala alam semesta dimana urang dicelupkeun.  Kami ogé henteu yakin pasti aya sabaraha bintang Bima Sakti, tapi ogé henteu pikaresepeun pisan pikeun dipikanyaho.  Ngitung éta mangrupikeun tugas anu teu mungkin.  Ahli astronom nyobian milari cara anu paling saé pikeun ngalaksanakeunana.  Nanging, teleskop ngan ukur tiasa ningali hiji bintang langkung cerah tibatan anu sanés.  Seueur bintang-bintang disumputkeun di handapeun méga gas sareng lebu anu urang sebatkeun tadi.  Salah sahiji téhnik anu aranjeunna anggo pikeun ngira-ngira jumlah bintang nyaéta pikeun niténan sakumaha gancangna béntang-béntang anu ngorbit dina galaksi.  Ieu rada nunjukkeun tarikan gravitasi sareng massa.  Ngabagi massa galaksi ku ukuran rata-rata hiji bintang, urang bakal gaduh jawaban.

Bima Sakti

Kami ngawartosan anjeun anu paling panasaran ngeunaan Bima Sakti, galaksi kami. Lebetkeun di dieu pikeun diajar langkung seueur ngeunaan jagad raya dimana urang cicing.

Salah sahiji lapisan atmosfir anu ngajagi urang nyaéta ionosfer.  Mangrupikeun daérah anu ngandung sajumlah ageung atom sareng molekul anu dieusi listrik.  Partikel-partikel muatan ieu diciptakeun berkat radiasi anu asalna ti luar angkasa, utamina ti béntang urang Sun.  Radiasi ieu nyerang atom nétral sareng molekul hawa dina atmosfir sareng tungtungna ngeusi listrikna.  Ionosfir penting pisan pikeun manusa, ku sabab éta, urang bakalan bakti ka sadayana.  Kami bade ngajelaskeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan ciri, operasi sareng pentingna ionosfir.  Fitur Utama Nalika Panonpoé Tilelep sinambung teras-terasan, nalika aktipitasna ngahasilkeun seueur radiasi éléktromagnétik.  Radiasi ieu tumiba dina lapisan planét urang, ngeusi atom sareng molekul ku listrik.  Sakali sadaya partikel dieusi, lapisan bentuk anu urang sebut ionosfer.  Lapisan ieu ayana di antara mesosfir, termosfér sareng éksosfir.  Kurang leuwih anjeun tiasa tingali éta dimimitian dina jangkungna sakitar 50 km di luhur permukaan bumi.  Sanaos dimimitian dina titik ieu, dimana janten langkung lengkep sareng penting di luhur 80 km.  Di daérah-daérah yén urang aya di bagéan luhur ionosfir urang tiasa ningali ratusan kilométer di luhur permukaan anu manjangan puluhan rébu kilométer kana luar angkasa nyaéta anu disebut magnetosfirfir.  Magnetosfir mangrupikeun lapisan atmosfir anu urang sebatkeun ku cara ieu kusabab kalakuanna kusabab medan magnét Bumi (beungkeut) sareng aksi Matahari di dinya.  Ionosfér sareng magnetosfir aya hubunganana sareng muatan partikel.  Anu hiji gaduh muatan listrik sareng anu sanés gaduh muatan magnét.  Lapisan ionosfer Sakumaha anu parantos urang sebatkeun sateuacana, sanaos ionosfir dimimitian dina 50 km, éta ngagaduhan lapisan anu béda-béda gumantung kana konsentrasi sareng komposisi ion anu ngawangunna.  Sateuacanna, ionosfir panginten diwangun ku sababaraha lapisan anu béda anu diidentipikasi ku hurup D, E, sareng F.  Lapisan F dibagi kana dua daérah anu langkung lengkep nyaéta F1 sareng F2.  Kiwari, langkung seueur élmu sayogi tina ionosfir berkat pamekaran téknologi sareng dipikaterang lapisan ieu henteu béda pisan.  Nanging, supados henteu ngajantenkeun jalma lieur, skéma aslina anu aya di awal dijaga.  Urang bade nganalisis sabagéan bagian tina lapisan anu béda tina ionosfer pikeun ningali sacara rinci komposisi sareng pentingna.  Wilayah D Ieu mangrupikeun bagian panghandapna tina sadaya ionosfér.  Éta ngahontal luhur antara 70 sareng 90 km.  Daérah D ngagaduhan ciri anu béda dibanding daérah E sareng F.  Ieu kusabab éléktron gratis na ngaleungit ampir sadayana sapeuting.  Aranjeunna condong ngaleungit nalika ngagabung sareng ion oksigén pikeun ngabentuk molekul oksigén anu nétral listrik.  Wilayah E Ieu lapisan anu ogé katelah Kennekky-Heaviside.  Ngaran ieu parantos dipasihkeun pikeun insinyur Amérika Arthur E.  Kennelly sareng fisikawan Inggris Oliver Heaviside.  Lapisan ieu ngalegaan kirang langkung ti 90 km, dimana lapisan D tungtungna dugi ka 160 km.  Éta ngagaduhan bédana anu jelas sareng daérah D sareng nyaéta yén ionisasi tetep sapanjang wengi.  Kedah disebatkeun yén éta ogé rada dikirangan.  Daérah F Éta jangkungna sakitar 160 km dugi ka akhir.  Ieu mangrupikeun bagian anu ngagaduhan konsentrasi éléktron bébas paling luhur kusabab éta anu pang caketna sareng matahari.  Ku alatan éta, éta katémbong langkung radiasi.  Derajat ionisasi na teu gaduh seueur parobihan nalika wengi, kumargi aya parobihan dina sebaran ion-ion.  Beurang urang tiasa ningali dua lapisan: lapisan anu langkung alit katelah F1 anu langkung luhur, sareng lapisan dominan anu langkung terionisasi anu katelah F2.  Sapeupeuting duaan dihijikeun dina tingkat lapisan F2, anu katelah Appleton.  Peran sareng pentingna ionosfir Pikeun seueur jalma, ngagaduhan lapisan atmosfir anu dieusi listrik panginten henteu hartosna nanaon.  Nanging, ionosfir penting pisan pikeun kamekaran kamanusaan.  Salaku conto, hatur nuhun kana lapisan ieu urang tiasa nyebarkeun gelombang radio ka tempat anu béda-béda di planét.  Urang ogé tiasa ngirim sinyal antara satelit sareng Bumi.  Salah sahiji faktor anu paling penting kunaon ionosfir penting pikeun manusa sabab éta ngajagaan urang tina radiasi bahaya ti luar angkasa.  Hatur nuhun kana ionosfir urang tiasa ningali fénoména alam anu éndah sapertos Lampu Utara (link).  Éta ogé ngajagi planét urang tina massa batu langit anu asup kana atmosfir.  Térmosfir ngabantosan urang nyalindungan diri sareng ngatur suhu Bumi ku nyerep sababaraha sinar UV sareng sinar-X anu dipancarkan ku Matahari.  Di sisi anu sanésna, émosfir mangrupikeun garis pertahanan kahiji antara planét sareng sinar matahari.  Suhu dina lapisan anu diperyogikeun ieu kalintang luhurna.  Dina sababaraha titik urang tiasa mendakan 1.500 darajat Celsius.  Dina suhu ieu, sajaba ti mustahil hirup, éta bakal ngaduruk unggal unsur manusa anu ngaliwat.  Ieu anu nyababkeun bagian ageung tina meteorit anu pencét planet urang janten hancur sareng ngawangun béntang némbak.  Sareng nyaéta nalika batu-batu ieu bersentuhan sareng ionosfer sareng suhu luhur dimana éta dipendakan dina sababaraha titik, urang mendakan objék janten rada pijar sareng dikurilingan ku seuneu dugi ka réngsé na hancur.  Bener mangrupikeun lapisan anu diperyogikeun pikeun kahirupan manusa maju sakumaha urang terang ayeuna.  Kituna, penting pikeun terang dirina langkung tuntas sareng diajar kalakuanana, sabab urang moal hirup tanpa anjeunna.

Ionosfir

Dina tulisan ieu kami nunjukkeun naon ciri utama ionosfir sareng pentingna pikeun manusa.

Katalog Messier

Charles Messier

Dina tulisan ieu kami nunjukkeun biografi sareng garapan Charles Messier. Diajar di dieu sagala hal ngeunaan kahirupan astronom ieu.

Bulan-bulan mars

Bulan-bulan mars

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun naon ari bulan Mars, ciri, asal sareng kapanasaranana. Entong kantun langkung seueur perkawis éta!

Edmund Halley Biografi

Edmund halley

Dina tulisan ieu kami nunjukkeun biografi Edmund Halley. Lebetkeun di dieu pikeun terang sadayana kontribusina dina sains sareng pamanggihanna.

Cingcin Saturnus

Bulan sabulan

Terang sadayana anu anjeun kedah terang sareng henteu terang ngeunaan bulan Saturnus. Planét anu disada éta mendakan jero dina tulisan ieu. Entong sono!

Supernova caang

Supernova

Kami ngajelaskeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan supernova. Lebetkeun di dieu pikeun diajar kapanasaran sareng rusiah ledakan bintang.

Bulan sareng permukaan na

Misi Apollo

Dina tulisan ieu kami bade ngajelaskeun ciri sareng pentingna misi Apollo pikeun umat manusa.

Aristarchus of Samos dina patung

Aristarchus ti Samos

Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun garapan sareng biografi Aristarco de Samos. Lebetkeun di dieu pikeun diajar sadayana ngeunaan matematikawan sareng astronom ieu.

Raray bulan anu urang ngan ukur tiasa ningali

Gerak bulan

Di dieu urang ngajelaskeun sacara rinci kumaha gerak-gerik bulan sareng akibatna di planet Bumi. Kenalan aranjeunna lengkep.

Cahaya taun jauhna

Jarak ti Bumi ka Sun

Dina tulisan ieu kami nunjukkeun naon jarakna ti Bumi ka Surya. Kami ogé ngajelaskeun cara-cara pikeun ngitung éta.

astéroid

Astéroid

Dina tulisan ieu kami ngajarkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan astéroid sareng formasi na. Kami ogé netelakeun keraguan anjeun ngeunaan meteorit.

Eratosthenes

Eratosthenes

Dina tulisan ieu anjeun tiasa mendakan sadayana biografi Eratosthenes. Diajar ngeunaan papanggihan anu dilakukeun sareng kontribusina pikeun élmu.

Galileo Galilei sareng kontribusina pikeun astronomi

Galileo Galilei

Kami ngawartosan anjeun pisan rinci ngeunaan biografi Galileo Galilei. Lebetkeun di dieu pikeun ningali sadaya kahirupan sareng karya Galileo.

Tabrakan jirim sareng antimateri

Antimatter

Dina tulisan ieu anjeun tiasa mendakan sadayana anu aya hubunganana sareng antimatter. Lebetkeun didieu sareng mendakan rahasia sareng misteri na. Entong sono!

Johannes kepler

Johannes kepler

Lebetkeun di dieu pikeun terang sacara rinci biografi Johannes Kepler. Pendak sareng ilmuwan astronomi anu nyusun hukum Kepler.

astrolabe

Astrolabe

Lebetkeun di dieu pikeun milari naon anu dimaksud astrolabe, naon ciri anu aya, kumaha jalanna sareng jinis naon anu aya. Entong sono!

Dinamika liang hideung

Liang hideung

Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun naon liang hideung sareng cara ngawangunna. Lebetkeun di dieu pikeun ngaleungitkeun mitos tina liang hideung.

Bumi pusat alam semesta

Téori géosentris

Lebetkeun di dieu pikeun diajar sadayana ngeunaan tiori geosentris. Diajar ciri-cirina sareng bandingkeun sababaraha aspek sareng Alkitab.

Téori pusat jagat raya

Nicolaus Copernicus

Kami ngajelaskeun biografi Nicolás Copernicus sacara rinci. Lebetkeun didieu sareng diajar sadayana ngeunaan karyana dina téori hélikémik.

Ukur jarak antara béntang

azimuth

Kami ngajelaskeun naon konsep azimuth, élévasi sareng pos na pikeun naon tujuanana. Salaku tambahan, kami ngajarkeun anjeun instrumen anu tiasa diukur di langit.

Posisi Bumi dina orbit na

Perihelion sareng aphelion

Lebetkeun didieu sareng diajar sagala hal ngeunaan pentingna perihelion sareng aphelion dina kasaimbangan bumi. Kami ngawartosan anjeun sadayana kalayan jéntré.

Teleskop luar angkasa Hubble

Teleskop luar angkasa Hubble

Lebetkeun di dieu pikeun diajar ngeunaan ciri, evolusi sareng pamanggihan anu hébat anu dibawa ku Hubble Space Teleskop kana élmu.

Ayana kahirupan dina planét séjén

Fermi paradoks

Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan paradoks Fermi. Lebetkeun sareng terang solusina anu mungkin pikeun ayana kahirupan.

Giordano Bruno

Giordano Bruno

Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun sajarah sareng prestasi Giordano Bruno. Lebetkeun sareng diajar sadayana ngeunaan kahirupan sareng maotna anu kejem.

Ciri tina cacing

Cacing

Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun naon anu aya wormholes sareng kumaha jalanna. Lebetkeun dieu sareng terang perkawis éta sareng upami urang tiasa ngumbara deui dina waktosna.

Gunung Olimpus

Gunung Olympus ti Mars

Gunung Olympus ayana di planet Mars. Éta anu panggedéna di sakabéh Tata Surya. Di dieu urang carioskeun sadayana ngeunaan anjeunna sacara rinci.

Planet neptunus

Planét Néptunus

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan planét Néptunus. Éta planét pangjauhna tina Tata Surya. Lebetkeun sareng mendakan sadayana rahasia na.

Bentuk Cassiopeia W

Rasi bintang Cassiopeia

Cassiopeia mangrupikeun salah sahiji konstelasi anu kawéntar di langit di Hémisfér Kalér. Lebetkeun didieu sareng terang sadaya ciri sareng mitologi na.

Komet Halley

Komet Halley

Halley's Comet mangrupikeun anu paling kawéntar anu kantos katingali. Dina tulisan ieu anjeun tiasa diajar sagala rupa ngeunaan anjeunna sareng asal usulna.

bulan biru

biru bulan

Bulan biru mangrupikeun kajadian astronomi anu lumangsung nalika aya dua bulan purnama dina bulan anu sami. Lebetkeun didieu sareng terang sadayana ngeunaan éta.

Bentang Kutub

Bentang Kutub

Star Polar kagolong kana rasi Ursa Minor. Lebetkeun di dieu sareng diajar sadayana ngeunaan kagunaanna, sajarah sareng kumaha ngaidentipikasiana.

Dimana panonpoé naék

Dimana panonpoé naék

Kami parantos teras-terasan dimana Matahari terbit sareng dimana ngagentos. Dina tulisan ieu anjeun bakal tiasa terang kanyataanana dina subjek. Datang sareng diajar sagala hal.

rasi perseus di langit

Sejarah rasi Perseus

Rasi bintang anu urang tingali di awang-awang Perseus ngagaduhan tukangeun sajarah mitosologi Yunani. Naha anjeun hoyong pendak sareng anjeunna? Lebetkeun dieu.

bentang di langit

Rasi bintang di langit

Rasi bintang mangrupikeun bentuk imajinér anu bentang dina langit peuting. Lebetkeun dieu sabab kami ngajelaskeun sadayana sacara rinci ngeunaan éta.

formasi bumi

Kumaha Bumi diciptakeun

Dina tulisan ieu anjeun tiasa diajar sadayana ngeunaan kumaha Bumi diciptakeun. Diajar langkung seueur ngeunaan planét urang sareng kumaha cara mekar dina mangtaun-taun.

Planét Uranus

Planét Uranus

Planét Uranus mangrupikeun salah sahiji anu ngawangun sistim tatasurya urang, ogé mangrupikeun salah sahiji anu paling jauh. Naha anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis anjeunna?

Kontribusi kana perluasan semesta Hubble

Edwin hubble

Edwin Hubble mangrupikeun élmuwan anu masihan sumbangan ageung pikeun astronomi anu masih aya ayeuna. Lebetkeun di dieu pikeun terang sadayana ngeunaan anjeunna.

Fase bulan

Fase bulan

Fase bulan anu paling dikenal nyaéta bulan anyar, kuartal kahiji, bulan purnama sareng kuartal terakhir. Terang didieu sadayana perkawis aranjeunna.

Pluto

"Planet" Pluto

Pluto dianggap planét salami 75 taun saatos dipanggihan. Terang di dieu sadaya ciri sareng kapanasaran.

Nebulae

Nebulae

Nebulae mangrupikeun awan lebu sareng gas bintang anu aya di Alam Semesta urang. Terang latihan sareng jinisna dina tulisan ieu.

Vénus planét

Planét Vénus

Planet Vénus mangrupikeun kadua anu pang caketna sareng Matahari dina Tata Surya urang. Éta ngagaduhan kamiripan sareng planét urang. Naha anjeun hoyong mendakan sadayana ngeunaan planét ieu?

Planét Saturnus

Planét Saturnus

Planét Saturnus mangrupikeun anu paling narik dina sistem tata surya sareng kasohor ku cingcinna. Naha anjeun hoyong terang sadayana perkawis anjeunna? Lebetkeun dieu.

Planet Mars

Mars

Dina tulisan ieu kami nganalisis sacara jero sadaya ciri planet Mars sareng kamungkinan ayana kahirupan. Lebetkeun sareng terang sadayana perkawis anjeunna.

Raksa Planét

Planét Raksa

Planét Raksa mangrupikeun anu pangleutikna sareng pangdeukeutna ka Matahari dina tata surya urang. Diajar sadayana ciri sareng kapanasaranana.

Planet Jupiter

Planét Jupiter

Planet Jupiter mangrupikeun planet panggedéna di sakumna tata surya. Diajar sadayana ciri, komposisi sareng dinamika dina tulisan ieu.

Great Bear

Great Bear

Big Dipper mangrupikeun rasi anu paling terkenal di dunya. Diajar sadayana riwayatna, kumaha ningali na dimana dina tulisan ieu. Lebetkeun :)

Téori Big Bang

Téori Big Bang

Téori Big Bang kasohor di panjuru dunya sareng mangrupikeun anu ngajelaskeun asal muasal jagat raya. Naha anjeun hoyong terang deui dina format anu diringkeskeun? Lebetkeun dieu.

Sistem tatasurya

Sistem tatasurya

Tata surya diwangun ku kumpulan planét, Surya, sareng objék sanés. Naha anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan bagian jagat raya dimana urang cicing?

Kalénder bulan 2018

Kalénder bulan 2018

Di dieu anjeun tiasa terang kaping pasti tina fase anu béda dina bulan sapanjang taun. Maca tulisan upami anjeun hoyong terang kalénder lunar 2018.