seeding awan jieunan

hujan jieunan

Kami nyarioskeun ka anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan hujan buatan sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

elpida samentara di Athena

Elpida samentara

Kami nyarioskeun ka anjeun naon anu kajantenan sareng badai Elpida di daérah Yunani, Turki sareng Laut Aegean. Diajar langkung seueur di dieu.

angin gede jeung salju

angin gede jeung salju

Kami nyarioskeun ka anjeun sacara rinci sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan fenomena cuaca Blizzard sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur di dieu.

skenario karuksakan

Caah di Cina

Kami nyarioskeun ka anjeun ngeunaan karusakan serius anu disababkeun ku banjir di Cina sareng naon strategi anu dilaksanakeun pikeun ngabéréskeunana.

ngaronjat badai di Atlantik

Badai di Atlantik

Kami bakal nyarioskeun ka anjeun naon sababna paningkatan badai di Atlantik sareng akibatna jangka panjang. Asup ayeuna!

radar badai

Radar badai

Kami nyarioskeun ka anjeun sacara rinci sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan radar badai sareng ciri na. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

tornados

Kumaha tornadoes kabentuk

Dina artikel ieu kami ngajelaskeun step by step kumaha tornado kabentuk jeung naon ciri maranéhanana. Diajar langkung seueur di dieu.

badai elsa

Squall Elsa

Kami nyarioskeun ka anjeun sacara rinci kumaha kabentukna squall Elsa, naon ciri-cirina sareng karusakan naon anu disababkeun.

badai barbara

Squall Barbara

Kami bakal nyaritakeun anjeun sacara rinci naon waé anu lumangsung dina badai Bárbara sareng naon ciri na. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

kumaha sinar ngabentuk di langit

Kumaha sinar dibentuk

Dina tulisan ieu kami bakal nyaritakeun kumaha sinar dibentuk sareng naon ciri anu dipibanda. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

formasi salju

Naon salju

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun naon salju sareng naon ciri na. Diajar langkung seueur ngeunaan fenomena meteorologi ieu di dieu.

aranjeunna peupeus ti kajauhan

Ngahiap haneut

Kami ngawartosan anjeun sadayana kalayan jéntré ngeunaan blowout panas sareng kumaha bentukna. Diajar langkung seueur ngeunaan fénoména cuaca anu langka ieu.

banjir di jerman

Caah di Jérman

Dina tulisan ieu anjeun tiasa mendakan beja ngeunaan banjir di Jérman sareng karusakan anu disababkeun.

gunung bencana alam

Bencana alam

Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun sacara rinci naon bencana alam, sabab-musababna sareng sababaraha jinis anu aya.

kilat héjo sareng lampu kilat

Guntur Héjo

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan sinar héjo sareng ciri-cirina. Pilarian terang langkung seueur ngeunaan fenomena magis ieu.

badai karuksakan Fabien

Squall Fabien

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan formasi, ciri sareng karusakan anu disababkeun ku badai Fabien.

formasi badai tropis

Badai tropis

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan badai tropis sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

halodo sareng pentingna nonton

Paningal halodo

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan paningal halodo sareng fitur-fiturna. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

fenomena atmosfir

Fénoména atmosfir

Kami ngawartosan anjeun naon anu janten fenomena atmosfir utama anu lumangsung di planet urang sareng ciri-cirina.

angin topan dorian

Taufan Dorian

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan Hurricane Dorian sareng sabab-musababna. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

bituna gunungapi parah

Taun tanpa usum panas

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan sataun tanpa usum panas sareng sabab-musababna. Diajar langkung seueur ngeunaan asal usulna sareng balukarna.

és dina hateup

Icicles

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sagala hal anu anjeun kedah terang ngeunaan icicle, formasi sareng kamungkinan bahaya. Diajar langkung seueur di dieu.

kategori topan 5

Topan Hagibis

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan Topan Hagibis sareng ciri-cirina. Diajar ngeunaan topan anu paling kuat

Canicula

Canicula

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan gelombang panas sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan fenomena ieu di dieu.

squall Miguel

Squall Miguel

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan squall Miguel sareng formasi na. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

parobahan cuaca sareng alergi

Iklim sareng alergi

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan hubungan antara cuaca sareng alergi. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

badarat bahaya kusabab angin

Nyukur

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan gunting sareng akibatna dina penerbangan. Diajar ngeunaan dieu.

Taufan Lorenzo

Taufan Lorenzo

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan Hurricane Lorenzo, asal na sareng kamungkinan hubungan sareng perubahan iklim.

kamulyaan badai ti satelit

Squall Gloria

Kami ngawartosan anjeun sadayana rinci ngeunaan badai Gloria anu ngalaman Spanyol di awal 2020. Diajar ngeunaan asal sareng akibat na.

tornados

Skala Fujita

Kami ngawartosan anjeun sacara rinci sadaya ciri sareng pentingna skala puting beliung Fujita. Terang sadayana di dieu.

hujan orografi

Hujan orografis

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan hujan orografi sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan jinis hujan didieu.

Filomena sareng badai

Filemén sareng salju di Spanyol 2021

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan Filomena badai, sabab sareng akibat na. Diajar langkung seueur ngeunaan hujan salju dina abad ieu.

hujan konvektif formac

Hujan konvektif

Diajar sadayana ngeunaan hujan konvektif, formasi sareng ciri na. Kami ngajelaskeun sacara rinci di dieu.

awan

Hareupeun haneut

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan payuneun haneut, ciri sareng formasi na. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

formasi corong

Hopper

Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun kumaha asal lebu, naon pangaruhna sareng akibat na.

Ngitung tingkat salju

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang pikeun diajar kumaha ngitung tingkat salju. Diajar langkung seueur ngeunaan naon anu kedah diperhatoskeun.

latihan kilat

Fulgurite

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan fulgurite sareng pasipatanana. Diajar langkung seueur ngeunaan formasi aneh ieu.

pangaruh atmosfir

Parhelion

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sagala hal anu anjeun kedah terang ngeunaan parhelion sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan fenomena atmosfir ieu.

di-hiber aing

Aing

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan icing, karakteristikna sareng naon pangaruhna. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

panarajangan kilat

Badai garing

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan badai garing sareng kumaha bentukna. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

jinis sinar ciri

Jinis kilat

Kami ngajelaskeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan sababaraha jinis sinar anu aya sareng ciri utami.

ribut usum panas

Ribut usum panas

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan badai usum panas sareng kumaha kabentukna. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

Hujan gedé pisan

Hujan gedé pisan

Kami ngawartosan anjeun kumaha hujan ageung dibentuk sareng kumaha akibatna. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

ubar

Ubar ubar

Kami ngawartosan anjeun sadaya ciri ubar na kumaha akibatna. Diajar sadayana ngeunaan fenomena cuaca ekstrim ieu.

kabayang ngaduruk ixion

Ixion

Dina tulisan ieu kami bakal nyaritakeun sadayana asal-usul sareng mitologi Yunani ngeunaan Ixion sareng halo surya 22º. Terang sadayana di dieu.

Permukaan laut handap

Rissagas

Dina tulisan ieu kami bakal nunjukkeun sadaya ciri sareng asal usul rissagas. Diajar langkung seueur ngeunaan fenomena pasang surut ieu.

Leungeun baju laut

Leungeun baju laut

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun naon éta leungeun baju, kumaha kabentukna sareng naon pangaruhna. Diajar langkung seueur ngeunaan fenomena cuaca ekstrim ieu.

Ngaguruh

Rime mangrupikeun fenomena meteorologi anu ninggali bentang anu spektakuler. Diajar di dieu kumaha éta kabentuk sareng naon asalna.

Inversion termal

Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun sacara jéntré naon anu dimaksud inversion termal sareng kumaha kajadianana. Diajar kumaha hubunganana sareng polusi.

Pasir gurun

Walungan keusik

Kami ngajelaskeun asal muasal walungan keusik anu nyababkeun seueur kontropérsi. Ieu mangrupikeun fenomena anu anéh. Panggihan Rahasia di dieu.

Gagrag muson

Monsoons

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun naon cirina, kumaha kabentukna sareng naon akibatna monsoons. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

Kanaékan suhu cai

Gumpalan

Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun naon éta blok sareng kumaha mangaruhan kahirupan laut. Naha éta bakal ngagaduhan akibat di masa hareup? Pendakanna di dieu.

Angin ngabekukeun kota-kota

Naon vortex kutub

Dina tulisan ieu anjeun bakal tiasa terang naon éta pusaran kutub sareng naon pangaruhna dina meteorologi daérah anu katarajang. Diajar ngeunaan dieu.

Massa hawa

Massa hawa

Kami bakal nyaritakeun kumaha dinamika massa hawa dina suasana damel. Terang jinis-jinis massa hawa sareng kumaha pentingna.

Saha anu henteu kantos kasieunan ku badai, petir atanapi sora guludug.  Paling umum katabrak nalika petir nyerang rada caket atanapi nalika guludug gumuruh nyaring sapanjang imah.  Nanging, aya rasa sieun anu umum di budak leutik ngeunaan kilat sareng guludug anu katelah brontophobia.  Henteu aya deui ngan ukur kasieunan kilat sareng guludug anu ngagaduhan ti saprak budak sareng yén, upami dirawat dina waktosna, panginten henteu tiasa janten akar déwasa.  Dina tulisan ieu, urang badé ngawartosan anjeun sacara rinci naon ari brontophobia, naon gejala anu aya sareng naon anu tiasa dilakukeun pikeun ngubaranana kalayan leres.  Naon ari Brontophobia? Karusuhan ieu mangrupikeun kahariwang sareng aya hubunganana sareng sieun phobic badai.  Kilat sareng guludug ogé nawiskeun kasieun ka jalma éta.  Salaku conto, ku sora guludug anu saderhana, jalma anu ngagaduhan brontophobia tiasa mimiti geter ku kasieun, ngaraos parah, kabebeng sareng, sacara umum, ngarasa goréng.  Mangrupikeun rasa sieun anu rada kaleuleuwihi, teu rasional sareng teu terkendali anu janten réspon kahariwang unggal-unggal jalma kakeunaan ajen alam ieu.  Salaku konsékuansi tina réspon kahariwang, répertoir ngalaksanakeun, polah sareng tingkah paripolah anu béda condong asalna anu dilaksanakeun kalayan tujuan nyingkahan kaayaan ieu anu ngahasilkeun rasa sieun ka jalma éta.  Jalma ieu hoyong kabur tina kaayaan anu ngaganggu anjeunna gancang-gancang.  Normalna, brontophobia biasana mimiti muncul dina umur anu langkung alit.  Pikeun murangkalih sieun badai lengkep alami.  Nanging, upami sieun ieu beuki kuat sareng tumuh langkung ageung tina waktos, éta tiasa robih kana phobia sajati.  Upami badai umum di daérah dimana jalma anu cicing di brontophobia, phobia ieu tiasa sacara signifikan ngaganggu kamekaran kahirupan jalma éta.  Bayangkeun yén jalma anu sieun ku badai aya di daérah anu aya 1 atanapi 2 badai per bulan.  Anjeunna bakal teras-terasan kakeunaan takwa anu teu perlu pikeun kanyataan saderhana henteu ngubaran anjeunna kalayan saé ti alit.  Aya pangobatan psikologis anu épéktip pikeun jalma anu ngagaduhan phobia ieu.  Gangguan cemas Pikeun terang yén anjeun ngagaduhan brontophobia, gangguan kahariwang mangrupikeun gejala anu saé pikeun diperhatoskeun.  Gejala atanapi akibat anu paling langsung tina brontophobia nyaéta ningali yén jalma anu sangsara sok nyobian nyingkahan atanapi kabur tina kaayaan anu tetep dimana aranjeunna sieun.  Salaku conto, cukup ku ningali sababaraha awan poék, cobi ngalih ka sisi sanés anu teu aya.  Ngan ukur mikir bakal aya badai ngajantenkeun anjeunna gugup pisan, ambek, sareng sieun.  Ieu ciri utama jalma anu ngagaduhan brontophobia: • Jalma ieu bakal ngagaduhan rasa sieun kaleuleuwihi sareng teu proporsional kana kaayaan dimana aranjeunna aya.  • Sieun anjeun biasana henteu ngagaduhan logika.  Éta henteu rasional atanapi dumasar kana ideu anu salah pisan.  Gagasan sapertos kilat tiasa nyerang di jero bumi, yén sora guludug tiasa ngabobol windows, jst.  • Jalma anu sangsara ku kasieun ieu moal tiasa ngendalikeun éta, sanaos aranjeunna gaduh batur di sisi aranjeunna pikeun ngadukung aranjeunna sareng ngawartosan yén henteu aya anu goréng anu bakal tumiba ka aranjeunna.  • Normalna, jalma anu gaduh brontophobia nyobian pisan kabur tina kaayaan dimana anjeunna bakal nyarios sieun teu rasional.  • Upami jalma ieu henteu ngalaman perlakuan sieun, éta tiasa permanén sareng ngakibatkeun akibat anu langkung parah.  Gejala Brontophobia Anu mimiti sareng paling umum nyaéta gangguan kahariwang anu didadarkeun di luhur.  Ieu henteu hartosna yén sadaya jalma bakal nunjukkeun phobia dina cara anu sami.  Tiap jalma gaduh cara nyalira pikeun nganyatakeun diri sareng urang tiasa ningali, ku cara umum, naon waé gejala anu utami: Gejala fisik Sieunan sareng kahariwang anu dialami biasana masihan sababaraha parobihan sareng robahan dina awak.  Kami mendakan: • Ngaronjat laju jantung.  • Nyeri sirah.  • Réspirasi anu langkung ageung per unit waktos.  • Jalma éta karasa napas.  • Tegangan dina otot.  • Ngaronjat kesang.  • seueul atanapi utah.  • Leungitna eling dina kasus anu parah.  Gejala kognitif Brontophobia henteu ngan ukur ngagaduhan gejala fisik ieu dimana urang tiasa ngaapresiasi ti luar kasangsaraan jalma nalika urang ningali aya atanapi badai badai.  Aya ogé gejala kognitif.  Salaku conto, jalma anu kaserang mungkin ngagaduhan ideu anu teu kaendahan sareng teu aya artos perkawis bahaya leres anu ditimbulkeun ku ribut.  Konsékuansi tina hiji fenomena meteorologi dibayangkeun ku cara musibah.  Percanten atanapi henteu, anjeunna ogé sieun kaleungitan pipikiran nyalira sareng henteu terang kumaha polah rasional.  Kusabab kitu, anjeun salawasna hoyong nyingkahan kaayaan dimana anjeun kakeunaan badai.  Gejala paripolah Ieu dua gejala sateuacanna nyababkeun paripolah jelas beda sareng jalma sanés.  Anu paling nunjukkeun nyaéta kabur tina kaayaan anu dipikahoyong atanapi kabur nalika stimulan parantos muncul.  Di sisi anu sanésna, upami jalma éta henteu tiasa kabur tina badai, aranjeunna bakal nyobian ngalakukeun sagala rupa hal supados henteu mikirkeun ngeunaan éta atanapi nyobian mopohokeun yén aranjeunna aya dina badai. Kumaha ngubaranana Brontophobia tiasa mangrupikeun panyakit anu ngabuang, utamina upami jalma anu sangsara éta terus-terusan kakeunaan badai ieu ku iklim anu langkung dipikaresep.  Terapi kognitif sareng perilaku ngahontal hasil anu saé dina ngarawat phobia ieu.  Nalika anjeun ngamimitian pangobatan, anjeun nyobian ngalaksanakeun sababaraha téknik kalayan tujuan ngaleungitkeun 3 gejala anu parantos urang tingali sateuacanna.  Ngaliwatan rétrukturna kognitif, kapercayaan anu teu rasional ngeunaan badai tiasa dirobih supados jalma éta tiasa ngirangan sésa-sésa gejalana.  Upami hiji jalma terang yén badai henteu bahaya dina waktos sapertos kitu, anjeunna tiasa langkung tenang.  Élmu seueur ngabantosan hal ieu.  Di sisi anu sanésna, warta négatip ngeunaan kilat nyerang jalma nyababkeun langkung sieun ku jalma.  Salami pangobatan, anjeun kedah terang kumaha ngajelaskeunana tapi henteu ngaleungitkeunana atanapi ngabohong ngeunaan éta.

Brontophobia

Dina tulisan ieu anjeun tiasa mendakan inpormasi lengkep ngeunaan brontophobia: sieun kilat sareng guludug. Lebetkeun pikeun terang kumaha ngaidéntifikasi na.

Arc sirkum-horizontal

Pelangi seuneu

Dina tulisan ieu anjeun tiasa mendakan Rahasia pelangi seuneu. Terang alesan naha fenomena spektakuler ieu kabentuk.

Hareupeun dina meteorologi

Dilieukkeun dahi

Dina meteorologi istilah occluded front dianggo pikeun ngarujuk kana kaayaan meteorologi anu tangtu. Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun sacara rinci.

Hujan hareupeun tiis

Hareupeun tiis

Kami ngajelaskeun sacara rinci naon anu payuneun tiis sareng kumaha cara ngawangunna. Lebetkeun di dieu pikeun diajar sadayana ngeunaan ciri sareng akibat na. Entong sono!

Bagea

Bagea

Lebetkeun pikeun maca tulisan ieu pikeun diajar naon hujan es sareng kumaha cara ngawangunna. Terang sadayana ngeunaan fenomena meteorologi ieu sareng akibat na.

Daérah divergénsi

Divergénsi sareng konvergénsi

Diajar ngeunaan konsép konvergénsi sareng divergénsi dina meteorologi sareng pentingna aranjeunna. Di dieu urang ngajelaskeun sadayana ka anjeun.

Ibun dina jukut

Ibun

Kami ngajelaskeun sacara rinci naon éta ibun sareng kumaha cara ngawangunna. Lebetkeun di dieu pikeun diajar prosés latihan sareng naon akibat na.

Pancuran

Pancuran

Dina tulisan ieu anjeun tiasa mendakan sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan pancuran. Lebetkeun sareng diajar ngabédakeun éta tina fenomena anu sanés.

Visibilitas

halimun

Diajar naon halimun sareng kumaha bedana tina fenomena cuaca anu sanés sapertos kabut sareng halimun. Terang sadayana sacara tuntas.

Halimun basisir

Halimun

Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun naon halimun sareng kumaha béntenna sareng halimun. Lebetkeun di dieu pikeun terang langkung seueur perkawis éta.

Badai

Badai

Dina tulisan ieu anjeun bakal diajar naon badai, naon ciri anu aya, kumaha kabentukna sareng naon jinisna. Entong ragu asup pikeun terang langkung seueur.

Aeroliths

Aerolite

Dina tulisan ieu urang bahas naon ari aerolith sareng naon asal usulna sareng formasi na. Entong sono réfléksi ieu kana fenomena anéh ieu.

Sleet

Sleet

Diajar sadayana ngeunaan belét dina tulisan ieu. Kami ngajelaskeun alesan kunaon fenomena meteorologis ieu kabentuk sareng kumaha éta nimbulkeun hujan salju.

Snowdrift sareng akumulasi salju

Snowdrift

Lebetkeun ka dieu sareng terang naon éta salju sareng kumaha éta kabentuk. Diajar ngeunaan kagunaan salju dina jaman baheula.

Pangaruh ibun hideung

Ibun hideung

Ibun hideung mangrupikeun kajadian anu serius ngaruksak pepelakan. Kami ngawartosan anjeun kumaha ngajaga pepelakan anjeun. Lebetkeun sareng diajar sadayana ngeunaan fenomena ieu.

naon anu turunna tiis

Serelek tiis

Turunna tiis ngahasilkeun hujan anu kuat anu nyababkeun bencana sareng karusakan di kota sareng kota. Diajar di dieu kumaha éta kabentuk sareng kunaon éta alatan.

Polar aurora

Polar aurora

Aurora kutub mangrupikeun fenomena alam anu matak ningali anu ngahurungkeun langit héjo. Naha anjeun hoyong terang ciri naon sareng kumaha cara ngawangunna? Kadieu ayeuna.

Ribut listrik

Ribut listrik

Badai badai cukup pikaresepeun tapi bahaya pisan fenomena cuaca. Diajar sadayana ngeunaan aranjeunna didieu.

Gambar banjir di La Mojana

Naon banjir?

Banjir mangrupikeun fenomena anu tiasa nyababkeun karusakan anu signifikan sareng masalah pikeun kamanusaan. Tapi naon ari aranjeunna leres sareng naon sababna? Lebetkeun sareng kami bakal nyaritakeun sadayana.

Waduk Viñuela

Balukar usum garing di Spanyol

Halodo anu disanghareupan ku Spanyol anu paling parah dina 20 taun ka pengker. Tingkat na langkung handap tina kantos. Naon anu anjeun lakukeun ngeunaan éta?

Borrasca Ana di Spanyol

Badai Ana dugi ka Spanyol

Badai 'Ana' mangrupikeun fenomena meteorologi anu mangaruhan semenanjung sareng Kapuloan Balearic. Pilarian terang naon karusakan anu disababkeunna sareng dimana jalanna.

Badai anu nyolok dina palabuhan

Naon badai sareng kumaha ngabentukna

Kami ngajelaskeun naon éta badai, kumaha kabentukna sareng jinis-jinis anu béda pikeun anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan fenomena meteorologi ieu.

Cadangan hidrolik di Semenanjung Iberia

Spanyol béak cai

Waduk di Spanyol kakurangan cai. Suhu anu luhur sareng hujan anu handap mangaruhan sadayana nagara.

Topan Lan dina Jumaah, 20 Oktober 2017

Topan Lan ngadeukeutan Jepang

Usum Pasifik 2017 ngagaduhan bintang anyar: Topan Lan. Fénoména anu kuat ieu nuju ka Jepang dimana éta tiasa nyababkeun karusakan anu signifikan.

mojang ngahasilkeun hujan gedé

Fénoména La Niña

Aya ogé fenomena anu sabalikna ti El Niño katelah La Niña. Éta ngahasilkeun parobihan anu penting dina iklim planet sareng akibatna penting.

Donald Trump Harvey Taufan

Saatos Hurricane Harvey

Saatos Harvey sareng banjir hébat anjeunna parantos ngantunkeun. Sadaya bantosan sareng artos anu parantos dipasihkeun pikeun ngawangun deui daérah anu lega

Langit kalayan méga héjo

Naon badai héjo?

Naha anjeun kantos nguping badai héjo? Lebetkeun sareng kami bakal ngajelaskeun naon ari éta sareng kumaha fénoméologis penasaran hal ieu dibentuk.

Gelombang panas di Éropa, 2003

Naon gelombang panas?

Naon gelombang panas sareng naon akibat na? Upami anjeun hoyong terang sadayana ngeunaan fenomena alam ieu, tong ragu-ragu lebet.

Gambar pantai

Naon fenomena El Niño?

Kami ngajelaskeun naon ari fenomena El Niño, sareng épék na naon. Salaku tambahan, kami bakal nyaritakeun lamun éta aya hubunganana sareng parobihan iklim. Entong sono.

pangaruh foehn gaduh akibat lokal, tapi dipikaterang sadunya

Naon pangaruh foehn?

Mangrupikeun hiji kajadian anu lumangsung nalika massa hawa anu lembab dipaksa naék gunung. Naha anjeun hoyong terang ngeunaan pangaruh foehn?

Panon badai

Naon ari angin topan?

Naha anjeun hoyong terang naon ari topan? Kami ngajawab keraguan anjeun ngeunaan hiji fenomena anu tiasa nyababkeun karusakan serius sareng nyandak seueur manpaat pikeun kahirupan.

Kelir pelangi

Pilarian di dieu naon 7 warna katumbiri. Kumaha rainbows kabentuk? Kami nyarioskeun ka anjeun sadayana ngeunaan fenomena météorologi ieu?

Kilat

Naon bedana guludug, kilat sareng kilat

Badai mangrupikeun tontonan alam anu luar biasa, tapi anjeun terang bédana guludug, kilat, sareng kilat? Lebetkeun sareng kami bakal ngabantosan anjeun ngaidéntifikasi aranjeunna.

supercell

Naon ari siklon

Naon siklon sareng naon waé jinisna? Naha anjeun terang bédana antara siklon kutub, siklon subtropis, sareng topan? didieu urang ngajelaskeun sadayana Rahasia

Naon snap tiis?

Gelombang tiis mangrupikeun hiji fenomena anu hawa turun pisan dina 24 jam. Tapi dimana asalna? Kalebet sareng terang.

Gempa di Itali

Bencana alam paling parah di 2016

Kami marios bencana alam awon anu parantos kajantenan di 2016: topan, gempa bumi sareng banjir anu nyababkeun karusakan anu signifikan.

Hurricane Otto pencét Amérika Tengah

Hurricane Otto ngahontal Amérika Tengah, dimana parantos ngantunkeun 3 urang maot di Panama, salian ti langkung ti 10 évakuasi sareng karusakan anu signifikan.

tsunami

Kumaha kajadian tsunami

Mangrupikeun salah sahiji fénoména anu paling cilaka anu tiasa urang tingali di Bumi, tapi anjeun terang kumaha kajadian tsunami? Datang sareng urang bakal nyaritakeun ngeunaan éta.

Cuaca phobias

Phobias cuaca aya

Aya persentase populasi anu nganyatakeun sababaraha jinis panik atanapi teror dina nyanghareupan fenomena meteorologis tangtu. Éta disebut phobias meteorologis.

Taufan Mateus

Saha anu mutuskeun nami badai?

Naha anjeun kantos heran saha anu mutuskeun nami badai sareng kunaon aranjeunna disebat kitu? Lebetkeun pikeun milarian terang kunaon aranjeunna ngagaduhan nami nyalira.

Taufan Joaquin

Mangpaat badai

Éta mangrupikeun fénoména anu tiasa nyababkeun karusakan anu signifikan, tapi ogé nguntungkeun pisan. Pilarian terang naon manpaatna badai.

topan

Naon jinis puting beliung?

Sanaos katingalina sami, aya sababaraha jinis puting beliung. Lebetkeun pikeun milarian terang kumaha béntenna sareng formasi mana anu teu dianggap puting beliung.

Badai

Kumaha badai ngabentuk

Kami bakal nyaritakeun kumaha badai ngawangun, fenomena meteorologi anu nutupan langit ku mendung sareng anu sering mawa hujan.

Tormenta

Kilat maéhan 323 reindeer di Norwégia

Di Norwégia, aya kajadian anu henteu biasa: panarajangan kilat ngabunuh 323 reindeer di Taman Nasional. Luar biasa leres? Lebetkeun pikeun terang langkung seueur.

Waterspout caket basisir

Kumaha selang cai dibentuk?

Hulu cai atanapi saluran cai mangrupikeun fenomena meteorologis anu langka pisan anu asalna di laut. Lebetkeun pikeun milarian terang kumaha kabentukna.

panas-stroke-suhu luhur-1060x795

Naon gelombang panas paling parah di Spanyol?

Candak perhatosan anu saé sareng tong kaleungitan jéntré ngeunaan naon anu mangrupikeun gelombang panas anu pang parahna anu dialami Spanyol sareng kasiksa dina sadayana sejarahna.

Debu sahara

Naha hujan leutak

Naha mobil anjeun hudang pinuh ku kokotor? Biasana mangrupikeun fénoména anu kajadian sahenteuna sataun sakali. Pilarian terang naha hujan leutak.

Pyrocumulus

5 fenomena cuaca langka

Naha anjeun hoyong ningali sababaraha fenomena cuaca anu jarang? Upami kitu, anjeun parantos sumping ka tempat anu leres. Datangna pikeun sareng kagum.

panas (1)

Naon gelombang panas

Gelombang panas anu munggaran parantos dugi ka sadaya Spanyol sareng gelombang gelombang panas parantos muncul, ngabalukarkeun suhu ngaleuwihan 40 derajat.

Puting beliung F5

4 panasaran ngeunaan puting beliung

Éta mangrupikeun sababaraha fenomena anu paling spektakuler, tapi naha urang terang sadayana ngeunaan éta? Lebetkeun sareng kami bakal nyaritakeun anjeun 4 panasaran ngeunaan puting beliung anu bakal kaget anjeun.

Badai listrik

3 panasaran ngeunaan badai

Kami ngawartosan anjeun 3 rasa panasaran anu pikaresepeun ngeunaan badai, fenomena meteorologi ieu anu ngagenclang langit sareng anu narik pisan kami.

Hurricane Irene ditingali ku satelit

Naon kajadian cuaca ekstrim?

Fénoméologis meteorologis ekstrim nyaéta anu, kusabab ka intensitasna, nyababkeun atanapi tiasa nyababkeun karusakan anu signifikan pikeun penduduk. Pilarian terang naon éta.

salju-acuk-3

Naon salju pink

Entong kaleungitan jéntré sareng perhatoskeun naon fenomena aneh salju salju anu biasana aya di sababaraha daérah dunya.

Terral di Malaga

Naon terral?

Naha anjeun hoyong terang naon ari Terral, éta ciri khas angin haneut has usum panas? Lebetkeun pikeun terang mékanisme Angin Catabatic.

awewe

Naon fenomena La Niña?

Fenomena La Niña bakal kajadian taun ayeuna sareng ramalanana henteu saé sabab éta bakal sami sareng épék El Niño.

skybike

Cielomoto, gempa bumi dina hawa

Cielomoto, gempa bumi anu lumangsung dina hawa sareng kanggo éta masih teu aya katerangan anu logis. Pilarian terang langkung seueur perkawis fenomena meteorologi ieu

Antartika

Nagara paling tiis di planét ieu

Entong kaleungitan jéntré nagara-nagara planét anu sangsara sareng sangsara dina suhu panghandapna sareng tempat usum salju leres-leres karasa sareng sesah.