Kasalahan pendidikan ngeunaan parobihan iklim

ombak tiis

Parobihan iklim mangrupikeun fénoména anu mangaruhan sakumna planét dina hiji cara atanapi cara anu sanés, langkung kuat atanapi lemah, tapi akibatna ditingali langkung sering unggal dinten.

Nanging, seuseueurna seueur jalma anu teu percanten kana anu teu percanten kana parobihan iklim henteu ngagaduhan opini ilmiah pikeun ngalemahkeun fenomena ieu. Aranjeunna ngan saukur nolak ayana parobihan di iklim global kusabab kabodoan, sieun nampi kanyataan, henteu resep, teu paduli, naif atanapi kabingungan. Naha jalma-jalma nolak ayana parobihan iklim padahal pangaruhna atra pisan?

Panolakan parobihan iklim

beuki usum garing kusabab parobihan iklim

Numutkeun kana survey anu dilakukeun ku Pew Research Center di 2016, 31% déwasa di Amérika Serikat henteu percanten yén manusa nyababkeun perubahan iklim sareng 20% ​​yakin yén teu aya buktina cekap pikeun ngabuktikeun ayana fenomena ieu. Hal anu sami kajadian di sadaya nagara di dunya.

Nanging, dinten ayeuna tiasa dititénan kumaha, taun demi taun, pangaruh tina parobihan iklim ditonjolkeun. Épék sapertos intensitas sareng durasi halodo kusabab turunna hujan, kanaékan ribut tropis sareng topan sareng anu paling penting di dunya: kanaékan suhu rata-rata.

Aya jalma anu nyungkeun hormat kana pendapatna nalika aranjeunna nolak ayana parobihan iklim global. Nanging, ieu sigana rada teu kahartos, nalika 97% masarakat ilmiah ti sakumna dunya negeskeun yén pangaruh kagiatan manusa mangaruhan dinamika sistem iklim di sadaya daérah dunya.

Parobihan iklim henteu mangaruhan sadayana daérah anu sami, tapi mangaruhan sadayana. Leres ieu disababkeun ku masalah dina persepsi sosial masalah lingkungan. Masalah lingkungan kadéngé unggal dinten dina berita di daérah panginten jauh ti anu ningali. Kusabab kitu, persépsi masalah lingkungan henteu mangaruhan sapertos cara langsung nurani jalma ku henteu langsung mangaruhan masalah.

Hésé ngaku yén kahirupan sakumaha urang terang ayeuna di Bumi tiasa robih sacara radikal dina sababaraha dasawarsa. Parobihan iklim mangrupikeun hal anu rumit pisan sareng dina nyebarkeunana kasalahan anu dilakukeun. Pikeun jalma anu langkung lami kalayan gaya hirup anu tertua, éta hal anu teu mungkin atanapi heroik pikeun mikir yén anjeun tiasa ngajantenkeun aranjeunna yakin ayana parobihan iklim global.

Kasalahan dina transmisi perubahan iklim

banjir akibat parobihan iklim

Nalika urang nyobian ningkatkeun kasadaran ngeunaan parobihan iklim aya sababaraha masalah anu disanghareupan sareng urang condong salah. Anu mimiti nyaéta kami nganggo basa anu langkung rumit sareng canggih, sakapeung énkripsi anu éksklusif. Istilah sapertos mitigasi, adaptasi, katahanan, asétasi, pangaruh rumah kaca, karbon dioksida, jst. Éta digunakeun ku para élmuwan sareng ahli lingkungan anu alami pisan. Nanging, di luar ceruk ieu, henteu seueur jalma anu ngartos naon éta. Kami ogé nganggo seueur akronim dina kosa kecap urang anu, kadang-kadang, urang bahkan sesah ngucapkeunana. Akronim sapertos IPCC, UNFCCC, COP.

Sababaraha inohong anu pikeun urang sigana udar, pikeun jalma sanés aranjeunna nyarios nanaon. Salaku conto, patokan inohong pikeun kanaékan suhu rata-rata planét ku 2 derajat, urang terang yén éta mangrupikeun wates anu parobihan di planet bakal teu tiasa dibalikkeun sareng teu katebak. Nanging, pikeun jalma seueur ieu henteu nunjukkeun nanaon.

Kami jarang ngajelaskeun kumaha, ku kanaékan suhu ieu, gunung bakal ngaleungit, cai minum di dunya bakal turun, tutup kutub bakal lebur sareng permukaan laut naék, sareng sajabana Pikeun seueur jalma, kanaékan suhu 2 darajat ngan ukur mangrupikeun robih papakéan.

Entong nyiptakeun alarmism

Nalika ningkatkeun kasadaran ngeunaan parobihan iklim penting pisan pikeun henteu murag kana pesen anu ngageter. Pesen anu prediksi akhir dunya atanapi kiamat, sabab sipatna teu ngahasilkeun. Panganteur panginten panginten upami urang teu kedah kéngingkeun ngalereskeunana, maka urang kedah nganikmati bari anu saéna tetep.

Parobihan iklim mangrupikeun hal anu parantos kajantenan sareng ngirimkeun sareng ningkatkeun kasadaran ngeunaan hal éta anu penting pisan.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Tito Erazo cenahna

    Tulisan éta penting pisan sareng tepat waktuna, sabab éta nyatakeun leres pisan, sababaraha kali urang mopohokeun yén dina sababaraha kali urang nyarios ka masarakat anu heterogen, nyaéta dididik, sedeng pendidik sareng tingkat pendidikan anu rendah, sareng ku sabab kitu, Urang kedah ngatasi diri ku basa anu kaharti, utamina upami urang nyalira nyalira ngalangkungan média, tapi ogé mangrupikeun kanyataan séktor anu resep yén hal éta henteu dijelaskeun ku cara anu kahartos, sateuacan kanyataan anu teras-terasan kajadian, sabab ogé nyarios yén bumi mangrupikeun mahluk anu dinamis (éta aya dina gerakan anu permanén), pikeun nyiptakeun kaayaan hirup anu langkung saé, tapi kumargi urang teu merhatoskeun ieu, parobihan alami éta, nalika manusa parantos ngarusak kasaimbangan, janten musibah, janten justru jalma-jalma anu paling bahaya kalayan sumber anu kawates, anu mayoritas. Maka, UNESCO nyarankeun "PENDIDIKAN LINGKUNGAN BUKAN FORMAL", nyaéta dina basa téknis pikeun urang-urang anu cukup untung dididik, sareng dina bahasa na nyalira pikeun anu henteu ngagaduhan kasempetan éta, tapi pikeun pangalaman hirup masihan aranjeunna hikmah. Ku cara kieu, urang moal ngagegedekeun parobihan ieu anu kuduna sareng alami kajadian pikeun karaharjaan urang.